0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Belit wyszła pewnie tylko z jednego powodu - rysowała ją Kasia Niemczyk. To jest podobna sytuacja do wydanej Mockingbird.
(...)Dzisiaj przyszła paczka z Gildii, znowu obity komiks, mam pecha do tego Conana.W każdym bądź razie nie znalazłem informacji o tłumaczu....
Ciekawe czy cały nakład jest trafiony czy może ten format sprzyja uszkodzeniom...
Nie napisałem, że wymęczył, tylko, że powtarzalność fabuł była widoczna. Co nie zmienia faktu, że ten Conan bardzo mi się spodobał, co było zaskoczeniem nawet dla mnie. Nigdy nie myślałem, że tak się zajaram na czaro-białe heroic fantasy z lat 70-tych. A jednak. Roy Thomas, John Buscema, Alcala, Chan, Dixon po prostu zrobili robotę. Kiedyś to byli dobrzy scenarzyści i rysownicy, nie to co teraz. No i reptilianie.
Stary Conan The Barbarian i King CONAN jest rysowane "na szybko" i nie ma takich fajerwerków graficznych jak w SSoC, co nie zmienia faktu że marzę o polskim wydaniu. Może jak Marvel zrobi nowe wydanie tych serii.
U nas przydałaby się seria KULL, która wychodziła w oryginalnych SAVAGE SWORD OF CONAN.
Kull byłby w ewentualnym przedłużeniu Kolekcji Conana. Niestety za mało osób w Polsce kupowało i przedłużenia nie było.https://www.bedetheque.com/BD-Savage-Sword-of-Kull-2010-INT01-210326.html
A ja się przymierzam do tego Libertago - kupić 1 tom i zobaczyć czy dobre.