Autor Wątek: Conan  (Przeczytany 169423 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazza

Odp: Conan
« Odpowiedź #630 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 14:42:08 »
Belit wyszła pewnie tylko z jednego powodu - rysowała ją Kasia Niemczyk. To jest podobna sytuacja do wydanej Mockingbird.
Zapewne. Stąd szkoda by było gdyby z powodu miałkości Belit i słabej zapewne jej sprzedaży, miniseria o Valerii miała się u nas nie ukazać.

(...)Dzisiaj przyszła paczka z Gildii, znowu obity komiks, mam pecha do tego Conana.

W każdym bądź razie nie znalazłem informacji o tłumaczu....
Ciekawe czy cały nakład jest trafiony czy może ten format sprzyja uszkodzeniom...
Brak informacji o tłumaczeniu to też przykład "profesjonalności" tego konglomeratu wydawniczego. Mnie rozbawił tekst o próbach dotarcia do autorów grafik wykorzystanych w publicystycznej części wydawnictwa. Nie wiem, może to ja się czepiam ale jak dla mnie mega słabe to.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #631 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 15:05:04 »
Ciekawe czy cały nakład jest trafiony czy może ten format sprzyja uszkodzeniom...

Wady jakie zauważyłem do tej pory (oprócz ubić) na dwóch egzemplarzach to pofalowane kartki i dużo drobnych rys na okładce - pod folią. Ciekawe czy faktycznie cały nakład tak ma. Poszła kolejna reklamacja do Gildii.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline kas1

« Odpowiedź #632 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 15:22:37 »
Być może jest to celowy zabieg estetyczny i ktoś drapał pazurami cały nakład :)

Offline celtic

« Odpowiedź #633 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 18:30:52 »
Nie napisałem, że wymęczył, tylko, że powtarzalność fabuł była widoczna. Co nie zmienia faktu, że ten Conan bardzo mi się spodobał, co było zaskoczeniem nawet dla mnie. Nigdy nie myślałem, że tak się zajaram na czaro-białe heroic fantasy z lat 70-tych. A jednak. Roy Thomas, John Buscema, Alcala, Chan, Dixon po prostu zrobili robotę. Kiedyś to byli dobrzy scenarzyści i rysownicy, nie to co teraz. :)
No i reptilianie. :)

Stary Conan The Barbarian i King CONAN jest rysowane "na szybko" i nie ma takich fajerwerków graficznych jak w SSoC, co nie zmienia faktu że marzę o polskim wydaniu. Może jak Marvel zrobi nowe wydanie tych serii.
U nas przydałaby się seria KULL, która wychodziła w oryginalnych SAVAGE SWORD OF CONAN.

Mam, pytanie do osób które nabyły nowe wydanie LABRUM, czy u Was komiks jest dobrze "wszyty" do okładki?
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline michał81

« Odpowiedź #634 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 18:57:57 »
Stary Conan The Barbarian i King CONAN jest rysowane "na szybko" i nie ma takich fajerwerków graficznych jak w SSoC, co nie zmienia faktu że marzę o polskim wydaniu. Może jak Marvel zrobi nowe wydanie tych serii.
Ale takie wydania już są w omnibusach

oraz Epic Collection

U nas przydałaby się seria KULL, która wychodziła w oryginalnych SAVAGE SWORD OF CONAN.
To też zostało zebrane w omnibusach

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #635 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 20:04:18 »
Kull byłby w ewentualnym przedłużeniu Kolekcji Conana. Niestety za mało osób w Polsce kupowało i przedłużenia nie było.

https://www.bedetheque.com/BD-Savage-Sword-of-Kull-2010-INT01-210326.html

Offline celtic

« Odpowiedź #636 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 20:05:59 »
Dzięki za info. Odkąd Marvel dołączył Conana do Avengers, przestałem śledzić to co wydają w stanach.
A więc Egmoncie, do dzieła!!! (to wydanie ma stare kolory???)
Trzy Cienie - 10/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline celtic

« Odpowiedź #637 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 20:12:50 »
Kull byłby w ewentualnym przedłużeniu Kolekcji Conana. Niestety za mało osób w Polsce kupowało i przedłużenia nie było.

https://www.bedetheque.com/BD-Savage-Sword-of-Kull-2010-INT01-210326.html

Właśnie widzę że Panini wydało omnibus w hiszpani:

https://www.universomarvel.com/marvel-omnibus-kull-la-etapa-marvel-original-1/

Mam nadzieję że ktoś w końcu zapełni lukę po kolekcji Conana.
Trzy Cienie - 10/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

sum41

• Gość
« Odpowiedź #638 dnia: Nd, 19 Grudzień 2021, 09:34:59 »
Pytanie do znawcow kiedy u Red Sonji pojawilo sie to metalowe zrobione z koleczrk bikini?

Bylo to opisane juz w ksiazkach, planszach czy ktos z tworcow komikowych tak to zilustrowal?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #639 dnia: Nd, 19 Grudzień 2021, 14:27:12 »
@celtic
No przecież w lutym będzie 5 tom Conan od Dark Horse w wydaniu Egmontu. Zawsze coś. A ja się przymierzam do tego Libertago - kupić 1 tom i zobaczyć czy dobre.

Offline Szekak

« Odpowiedź #640 dnia: Nd, 19 Grudzień 2021, 14:38:32 »
Za taka cene? Bazyl, omikron cie dopadl?
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #641 dnia: Nd, 19 Grudzień 2021, 14:54:17 »
Egmont od stycznia zaczyna wydawać połowę tego co jesienią, to są wolne środki. Tak jak kiedyś na Sprawiedliwość Muchy, kiedy Egmont skupiał się jeszcze na Batmanach w odpowiedzi na WKKM.

Offline Szekak

« Odpowiedź #642 dnia: Nd, 19 Grudzień 2021, 15:04:38 »
Czyli to twoje cale narzekanie na egmont, ze drogo, nie wynikalo z tego, ze bylo drogo, a z tego, ze nie miales wolnych srodkow?
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Midar

« Odpowiedź #643 dnia: Nd, 19 Grudzień 2021, 16:56:58 »
A ja się przymierzam do tego Libertago - kupić 1 tom i zobaczyć czy dobre.
Od Labrum. Od Libertago byłoby po 499.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #644 dnia: Nd, 19 Grudzień 2021, 16:58:13 »
@UP
Dzięki za poprawkę.

To że na coś droższego mnie stać od czasu do czasu nie zmienia faktu że drogo to drogo i nie lubię przepłacać. Na szczęście niedługo to się skończy jeśli cięcia się pogłębią.