Autor Wątek: MFKiG 2026 - 37. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi  (Przeczytany 7602 razy)

Deg, Alexandrus888 i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koalar

Odp: MFKiG 2026 - 37. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi
« Odpowiedź #45 dnia: Dzisiaj o 11:15:25 »
Alois, stawki za wrysy zachodnich gości na MFKiG w 2025 wynosiły:
- Murphy:  950-1100 zł;
- Marini: 50-1200 euro;
- Sienkiewicz: 750-1100 zł.

Przyjmijmy, że było to średnio 1000 zł, a każdy rysował przez 2 godziny (i wrys zabierał 10 minut). Daje to 36 tys. zł za 36 wrysów.
Czemu miałby za to płacić organizator, a pośrednio uczestnicy festiwalu w cenie biletów? Czemu parę(naście) tysięcy uczestników festiwalu miałoby się zrzucać na wrysy dla garstki fanów wrysów? To chyba uczciwe, że płacą ci, którzy chcą mieć wrys.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Alois

« Odpowiedź #46 dnia: Dzisiaj o 11:28:33 »
Niech płacą, ale dlaczego ja kupując bilet pośrednio sponsoruje interesik takiego typa co sobie zarabia na boku? Żeby ten sobie zgarnął kasę  na czarno z frajerów na tych wrysach  trzeba mu zorganizować stoisko, miejsce, nierzadko jakiegoś opiekuna . Pewnie nawet własnych przyborów do rysowania nie ma . I ja za to płacę w cenie biletu na festiwal a gówno z tego mam.

Offline Teli

« Odpowiedź #47 dnia: Dzisiaj o 11:35:48 »
Dobra, ja wysiadam. To już się robi żałosne.

Masz ode mnie nagrodę "Dzbana Roku".

Dalszą dyskusję uważam za bezprzedmiotową. Miłego leczenia kompleksów :)

Offline michał81

« Odpowiedź #48 dnia: Dzisiaj o 11:39:21 »
Widze że wolnorynkowe podejście kolegi nie pasuje, kiedy ktoś inny próbuje zarobić ze swojej pracy. Z tymi przyborami do rysowania to już popłynąłeś całkowicie.

Offline turucorp

« Odpowiedź #49 dnia: Dzisiaj o 11:40:57 »
Pazerny Bill Sienkiewicz okradł @Aliosa i całą Polskę, bo nie dość, że pracował na czarno i bez zezwolenia, to jeszcze wliczono jego obecność do ceny biletu i jest podejrzenie, że nie miał swoich pisaków!  :D
Tutaj już chyba nawet podolog nie pomoże XD
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Teli

« Odpowiedź #50 dnia: Dzisiaj o 11:48:44 »
To ja jeszcze uratuje honor "Pazernego Billa". Miał całą walizkę przyborów, bloki, kredki, pisaki, farby... Skubaniec miał nawet linijkę, Iphona i kubek z kawą  (pewnie ufundowaną z biletu Aliosa, dobrze że się nią nie zadławił) :)

« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 11:55:31 wysłana przez Teli »

Offline Alois

« Odpowiedź #51 dnia: Dzisiaj o 12:06:03 »
A krzesło i stół też ze sobą przywiózł i skręcił na miejscu? Czy miejsce opłacił z własnej kieszeni tak jak ludzie którzy handlują na festiwalu komiksami, figurkami, jedzeniem itd ?

Skoro ja płacę za to w cenie biletu na festiwal to chce mieć ten wrys za darmo. Okazuje się , że zwykły fan płaci za to, żeby taki Sienkiewicz przez pół godziny opowiadał jakieś banialuki na panelu a potem żeby sobie kręcił w spokoju lody na boku. Za takie wizyty "gwiazd" to ja podziękuję.

Offline Popiel

« Odpowiedź #52 dnia: Dzisiaj o 12:30:36 »
Za takich "fanów", piszących o "banialukach" i "lodach na boku" to podziękuje każdy gość każdego festiwalu.

Offline DrugiejSzansy

« Odpowiedź #53 dnia: Dzisiaj o 12:36:01 »
Dobra, ja wysiadam. To już się robi żałosne.

Masz ode mnie nagrodę "Dzbana Roku".

Dalszą dyskusję uważam za bezprzedmiotową. Miłego leczenia kompleksów :)

Mnie się wydaje się, że to nie może być na poważnie i ktoś tu w ramach multikonta odstawia jakąś trollerkę, żeby np. striggerować Turu. Ciężko mi uwierzyć, żeby ktokolwiek był tak impregnowany na argumenty, tłumaczenie i dyskusję.
kolorowezeszyty.blogspot.com

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #54 dnia: Dzisiaj o 12:45:20 »
Panowie, przecież to jest grubymi nićmi szyte prowo  :D

Offline Alois

« Odpowiedź #55 dnia: Dzisiaj o 12:58:16 »
Nie myślicie trzeźwo koledzy. Sami się zastanówcie. Po co sprowadzać te niby gwiazdy na festiwale? Po to żeby siedzieli w kącie i za grubą kasę robili wrysy? Przecież w dzisiejszych czasach jak ktoś chce mieć taką graficzkę to bez problemu załatwi to wysyłkowo. Po co sprowadzać ich tutaj za kupe szmalu, jak pożytku z nich żadnego a przekłada się to na wzrost ceny biletu wstępu.

Offline Szysza32

« Odpowiedź #56 dnia: Dzisiaj o 13:01:55 »
Mnie się wydaje się, że to nie może być na poważnie i ktoś tu w ramach multikonta odstawia jakąś trollerkę, żeby np. striggerować Turu. Ciężko mi uwierzyć, żeby ktokolwiek był tak impregnowany na argumenty, tłumaczenie i dyskusję.
Nie jest odstawiana trollerka, tylko omijanie bana na poprzednim koncie. :) (przynajmniej wg domysłów niektórych użytkowników)

Offline turucorp

« Odpowiedź #57 dnia: Dzisiaj o 13:03:48 »
Nie myślicie trzeźwo koledzy.
Oho, i jeszcze "kolegów" sobie znalazł :D
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline nocny

« Odpowiedź #58 dnia: Dzisiaj o 14:15:13 »
Faktycznie, to raczej prymitywny trolling. Na poczatku myslalem, ze mozna byc tak glupim, ale w kolejnych postach pojechal za daleko, na pewno az tak to nie mozna. Prawda?
PRAWDA?

Offline misiokles

« Odpowiedź #59 dnia: Dzisiaj o 15:05:56 »
Oj Pestak Pestak ;)