Autor Wątek: MFKiG 2026 - 37. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi  (Przeczytany 7601 razy)

Deg, Alexandrus888 i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: MFKiG 2026 - 37. Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi
« Odpowiedź #60 dnia: Dzisiaj o 15:57:33 »
Skoro ja płacę za to w cenie biletu na festiwal to chce mieć ten wrys za darmo.
Pestak, ale po chuj ty w ogóle jedziesz na taki konwent, skoro autorzy komiksów to dla ciebie nie są artyści, a ich rysunki to bazgroły?

Faktycznie, to raczej prymitywny trolling. Na poczatku myslalem, ze mozna byc tak glupim, ale w kolejnych postach pojechal za daleko, na pewno az tak to nie mozna. Prawda?
PRAWDA?
Oj, nie łudź się ;D Poprzednie konto nie bez powodu zbanowano, z tego co pamiętam po jakichś postach o Hitlerze.

Offline Dracos

« Odpowiedź #61 dnia: Dzisiaj o 16:03:42 »
Ja mam lepsze pytanie po co prowadzicie dyskusję z kimś kto ewidentnie trolluje?

Offline kaczogród

« Odpowiedź #62 dnia: Dzisiaj o 16:36:52 »
... a tak nie jest choć na Pyrkonie? Nie jest tak, że za udział w prelkach się płaci jakimiś żapsami? Tak, jak Turu pisał - za możliwość spotkania zagranicznej gwiazdy "osobiście" na Comic-Conie płaci się osobno. Nikogo to nie dziwi, a te gwiazdy przyjeżdżają, żeby spotkać się z fanami i zarobić, bo taka praca.

Natomiast wynagrodzenie za panel/spotkanie może nie jest standardem w PL komiksowie, ale zdarza się coraz częściej. I do niego się dokładasz płacąc za bilet.

Przy czym na Pyrkonie Pyrpassy są darmowe a za tokeny nie trzeba dodatkowo dopłacać tylko są w ramach karnetów 3-dniowych (przy czym karnety zakupione odpowiednio wcześniej lub specjalne droższe karnety premium mogą oferować więcej tokenów niż inne). Bez Pyrpassów czy bez tokenów nadal można zdobyć autograf czy wejść na prelekcję tylko nie ma gwarancji, że się to uda (chociaż zwykle wystarczy po prostu przyjść odpowiednio wcześniej i swoje odstać w kolejce).
Wszystkie sesje autografowe/foto są tokenowane tylko w 50%.
W przypadku tokenów: maksymalnie 50% miejsc na sali podlega rejestracji (pozostałe miejsca dostępne są w zwykłej kolejce).
,,le monde est absurde"