Autor Wątek: Wydawnictwo Mandioca  (Przeczytany 746089 razy)

Offline Rodrigues

Odp: Wydawnictwo Mandioca
« Odpowiedź #3270 dnia: So, 06 Czerwiec 2026, 11:35:23 »
Ta ilustracja z wersji na twardo jest o tyle fajna, że to odwzorowanie okładki "księgi węża".

Offline Fingolfin^^

« Odpowiedź #3271 dnia: Pn, 08 Czerwiec 2026, 15:13:42 »
Zaczęło się dziadowanie i cięcie kosztów. Powinni oddać tą nagrodę co dostali dla wydawnictwa roku. Papier cienki w paru ostatnich tytułach tak ze prześwituje na nie jedną a dwie kartki. Panie Rabiej nie wstyd Panu taki numer odwalić jak zostaliście docenieni ? I nikt o tym do tej pory nie napisał? "TU" prześwituje jeden ttuł troszkę wcześniejszy to samo nie chce mi sie szukać który. Nawet bibliomania prześwituje !!! Czytaliście kiedyś mange co prześwitywały strony ? Ja nie. To jest Dziadostwo wyższego poziomu.
« Ostatnia zmiana: Pn, 08 Czerwiec 2026, 16:21:29 wysłana przez Fingolfin^^ »

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #3272 dnia: Wt, 09 Czerwiec 2026, 08:28:48 »
Widać mało mang czytałeś... XD

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #3273 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2026, 09:35:47 »
Poza tym to mogą być wymogi licencyjne. Oni tam mają hopla na punkcie wydawania mang na miękko i ogólnie w formie jak najbardziej zbliżonej do oryginalnego wydania. Więc pewnie czasami jest to nie do przeskoczenia.

Offline Fingolfin^^

« Odpowiedź #3274 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2026, 11:36:32 »
Dobra pal licho tą mangę. TU i twoje życzenie jest dla mnie rozkazem to nie mangi. I nie są to tanie komiksy. 104 i 149zł.  Ten papier to jest skandal za tą cenę.

Offline pszemcio

« Odpowiedź #3275 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2026, 13:42:26 »
Dobra pal licho tą mangę. TU i twoje życzenie jest dla mnie rozkazem to nie mangi. I nie są to tanie komiksy. 104 i 149zł.  Ten papier to jest skandal za tą cenę.

Jaka jest twoja wiedza o kosztach, jakie musi ponieść wydawca, który wypuszcza taki tytuł w dosyć małym nakładzie? Co jest nie tak z tym papierem? Skandal to duże słowo

Psssst! "tę mangę", "tę cenę"...

Offline jahred666

« Odpowiedź #3276 dnia: Nd, 14 Czerwiec 2026, 11:05:25 »
Chyba główny argument o słabym papierze, to że przebijają strony i jest to bardzo słabe. Potwierdzam. Niestety Mandioca w przypadku tych 2 komiksów dała plamę.

Offline Fingolfin^^

« Odpowiedź #3277 dnia: Śr, 17 Czerwiec 2026, 19:51:16 »
Jaka jest twoja wiedza o kosztach, jakie musi ponieść wydawca, który wypuszcza taki tytuł w dosyć małym nakładzie? Co jest nie tak z tym papierem? Skandal to duże słowo

Psssst! "tę mangę", "tę cenę"...
A co mnie obchodzi. Co łaskę mi robią i mam im dziękować ze wydają po dziadowsku ale dobrze ze wydali? Nie oni to ktoś inny by wydał. A i to gadanie o tych mitycznych kosztach mnie rozwala. Wydanie tego kosztowało z 15-20zl sztuka. Tyle kni płacą za to. I co mam dać 150zl  za tą biede bo te dziady przycięli koszt jednostkowy  o 5zl ?"bo to więcej by nie kosztowało. Mniej pewnie. Dystrybucja sklepy transport. To jest główny składników ceny. Gówniany papier czy lepszy to parę zł. Przydziadowane bo Rabiej pomyślał że przytnie bo i tak tę komiksy kupiło 100 osób. Reszta bedzie leżeć 5 lat w piwnicy zanim zejdzie. Mandioca była droga ale jakoś była top. Miało to sens. Wydawnictwo roku i taki numer odwalić xD samobój
« Ostatnia zmiana: Śr, 17 Czerwiec 2026, 19:58:18 wysłana przez Fingolfin^^ »

Offline Takesh

« Odpowiedź #3278 dnia: Wt, 07 Lipiec 2026, 22:20:15 »
"Tu" dziś odebrałem. Opóźniona dostawa, bo jeden tytuł mi blokował. I? Strony rzeczywiście prześwitują... Nie jest to poziom pierwszego wydania Tomka Grota, ale jednak źle to wygląda. Wielka szkoda.
Bardzo cenilem Mandiokę i mam nadzieje, że to się nie powtórzy. Tytuły mają zacne, dlatego byłoby szkoda wrzucić ich na listę niegrzecznych wydawnictw...