Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 659038 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dalthon

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #2655 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2026, 17:39:43 »
czy Taurus w komentarzach albo wpisach wspomniał coś na temat kolejnych tomów "Ekho"?

Nie.

- myślą nad dodrukami Locke & Key (ale bez szans na integral)
- nie mają w planach dodruków Valerian'a
- kolejne dodruki Undertakera na jesień (ale roku nie podali :D)
- biorą pod uwagę dodruki Okko
- kolejne dodruki Żywych Trupów dopiero na wakacje
- 3 tom Wąż i Włócznia planowany na jesień
- zero odpowiedzi o Lazarusa
- ktoś pisał że mają być dodruki Ekho ale na FB nie znalazłem żadnej ich odpowiedzi

Offline MonsterGirl

« Odpowiedź #2656 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2026, 17:45:34 »
Pytanie do osób, które mają konto na Facebooku - czy Taurus w komentarzach albo wpisach wspomniał coś na temat kolejnych tomów "Ekho"?
Kolejne Ekho w drugiej połowie 2026, przynajmniej wg tego co było mówione w marcu.
https://komiksopedia.pl/aktualnosc/zapowiedzi-taurus-media-na-marzec-2026-i-dalej/
Komiksopedia - newsy, wywiady, artykuły, kalendarz wydarzeń, baza danych. Możliwość oceniania i tworzenia własnych kolekcji.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2657 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2026, 17:51:02 »
Kolejne Ekho w drugiej połowie 2026, przynajmniej wg tego co było mówione w marcu.

W marcu było "Trwają również rozmowy z Dargaud w sprawie wznowienia serii science fiction Valerian." a w czerwcu "Na ten moment nie mamy w planach.", więc bym się do taurusowych obietnic za mocno nie przywiązywał.

Offline Warpath

« Odpowiedź #2658 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2026, 19:29:56 »
Szkoda Valeriana. Czyżby faktycznie nie mieli już licencji jak padały spekulacje?

Offline michał81

« Odpowiedź #2659 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2026, 19:51:53 »
Ja bym o wznowienie Valeriana się nie martwił, jeśli Taurus nie wznowi to jest to zbyt łakomy kąsek, aby licencja leżała odłogiem. Jestem pewien że jakoś inny wydawca się nad nią pochyli.

Smok

• Gość
« Odpowiedź #2660 dnia: Pn, 15 Czerwiec 2026, 21:40:34 »
- ktoś pisał że mają być dodruki Ekho ale na FB nie znalazłem żadnej ich odpowiedzi

Dziękuje. Szkoda, że póki co cisza. Jak w zeszłym roku nagle wrócili do tej serii, choć mają niedokończonych kilka popularniejszych, to liczyłem na szybsze pojawienie się 11. tomu.

O, dziękuję. Byłoby dobrze, choć podobnie do Dalthona ostrożnie podchodzę do zapowiedzi z marca.

« Odpowiedź #2661 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2026, 09:14:49 »
Kolejna umowa podpisana więc tym razem możemy się z Wami podzielić informacją, że w listopadzie wydamy kolejnego one-shota pt. "Biała Śmierć" - thriller obyczajowo-wojenny, stworzony przez Kida Toussainta (scen.) i Iñaki Holgado (rys.).

W fińskim śniegu samotny snajper poluje na swoich wrogów... i na wspomnienia, które go prześladują.

W północnej Finlandii duch błąka się po zamarzniętych jeziorach.
Riku, nazywany "Białą Śmiercią", skrada się w milczeniu, naznaczony latami wojny i nieusuwalnymi bliznami na twarzy, pozostałościami brutalnego dzieciństwa.
Wyszkolony, by nigdy nie mrugać, dorastał między przemocą ojca a łagodnością Lümi, sąsiadki, która nauczyła go obserwować życie, a nie zabijać. W 1939 roku sowiecka inwazja wciąga go w wojnę, w której staje się niewidzialnym snajperem, zacierając ślady i siejąc strach w pokrytych śniegiem lasach.
Dekady później, gdy lód pęka, Riku musi wybrać: pozostać żywą legendą, którą się stał... czy wrócić do świata żywych.

Scenariusz: Kid Toussaint
Rysunki: Inaki Holgado

Wydawca: Taurus Media
Data wydania: listopad 2026
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
Liczba stron: 64
Format: A4
ISBN:
Wydanie: I
Cena okładkowa: ?

Offline JanJ

« Odpowiedź #2662 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2026, 09:34:18 »
No Taurus zdecydowanie odżywa, choć ten tytuł raczej nie dla mnie.
« Ostatnia zmiana: Cz, 18 Czerwiec 2026, 09:37:26 wysłana przez JanJ »

Offline Masonna

« Odpowiedź #2663 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2026, 16:33:14 »
A są może jakieś nowe wieści nt. Valeriana? Ostatnio ktoś tu pisał, że Taurus nie ma już licencji. Jeśli to prawda, to może ktoś wie kto ma? Czy trzeba będzie czekać z nadzieją do kolejnej Łodzi?
weź pigułkę, zobaczysz...

Offline grzesiek_woo

« Odpowiedź #2664 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2026, 21:48:08 »
Tez jakoś przegapiłem Valeriana - miałem kilka lat niekupowania komiksów. Potem stwierdziłem że jak nie ma wszystkich to nie kupuję. Kilka mam z komiksu fantastyki, ale chętnie postawiłbym całą kolekcję na półce. Szczególnie interesuje mnie album pocięty kiedyś w Świecie Młodych...
« Ostatnia zmiana: Cz, 18 Czerwiec 2026, 21:59:15 wysłana przez grzesiek_woo »

Offline Masonna

« Odpowiedź #2665 dnia: Pt, 19 Czerwiec 2026, 22:59:01 »
Na pewno będzie wznowiony, pytanie tylko kiedy. Ja co roku liczę na to, że Egmont ogłosi na festiwalu w Łodzi hehe
weź pigułkę, zobaczysz...

Offline JanJ

« Odpowiedź #2666 dnia: So, 20 Czerwiec 2026, 10:53:05 »
Ja bym nie stawiał, że ktoś go szybko wznowi. Wydawcy są zwykle mocno ostrożni jeśli chodzi o wznowienia. Egmont ostatnio mocno stopuje z dodrukami. Takiego Hellboya nie mogą wznowić od lat.

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #2667 dnia: So, 20 Czerwiec 2026, 11:10:19 »
Od 3 lat nie kupiłem nic od Taurusa. Polecam ten model współpracy, główne korzyści to:
- spokój myślenia, czy Taurus dokończy serię, czy osra czytelnika
- spokój myślenia, czy uda się kupić zakończoną serię, bo drukują tak śmieszne nakłady, że po zakończeniu serii, kiedy przychodzi peak sprzedaży, u nich już nie ma pierwszych tomów
- brak zamartwiania się czy wydawca ogarnia proces druku (Caravaggio)
- niewspieranie przedsiębiorcy, który podpisuje umowy z tomu na tom, nie szanując tym samym artysty i oryginalnego wydawcy
- niewspieranie wydawcy który swoje nieogarstwo przerzucał na wyimaginowaną chytrą babę z Image, będąc chytrym dziadem z Taurusa
- radość z niewydawania pieniędzy i przerzucenia do konkurencji na lepsze tytuły.

Jeśli wydawnictwo nie umie poradzić sobie w czasach największego boomu komiksowego, w czasach prosperity, to przy niewielkim załamaniu rynku nie będzie co zbierać

Offline JanJ

« Odpowiedź #2668 dnia: Cz, 02 Lipiec 2026, 09:21:00 »
Taurus zapowiedział na wrzesień trzeci tom serii Wąż i Włócznia. Od siebie bardzo polecam tę serię.

Offline Warpath

« Odpowiedź #2669 dnia: Cz, 02 Lipiec 2026, 09:55:09 »
Cieszy, że kontynuują. Mam nadzieję, że najgorszy okres mają już za sobą. I niech jakieś inne wydawnictwo podejmie temat Valeriana, skoro Taurus już się określił w tej kwestii :)