Autor Wątek: Scream Comics  (Przeczytany 1101813 razy)

Popiel, wojtast i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lobo

Odp: Scream Comics
« Odpowiedź #4995 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 09:21:26 »
To samo z U-47

Offline PawelC

« Odpowiedź #4996 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 18:54:41 »
Boli brak zapowiedzi nowego Giacomo C, a dzisiaj mija okrągły rok od premiery drugiego tomu. Chateaux Bordeaux także widzę pozostaje w odstawce po 1 tomie od maja 2023. Porzucone?

Jak chciałem kupić T2 Giacomo podczas KW to niestety usłyszałem, że "nie ma, mamy tu za małe stoisko żeby wozić komiksy które się słabo sprzedają", więc niestety pewnie nowego Giacomo nie zobaczymy długoooo, albo i wcale :/.

Offline Death

« Odpowiedź #4997 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 19:50:51 »
No skoro konkurencja potrafi wydawać grubasy po 4-7 albumów, a oni nadal mentalnie są w opcjach 1 lub 1-2 i z bardzo wysokimi cenami okładkowymi, to się nie dziwię. Lost by Giacomo załatwiło w max trzech integralach, a winiarskich władców chmielu w dwóch. Im jakoś kostiumowe opowieści Dufauxa typu Łupieżcy imperiów czy Dwie Maski schodzą. Najlepiej wydawać chude albumy w wysokich cenach bez korekty i płakać, że forumowe niecne stwory nie kupują.

Offline Dracos

« Odpowiedź #4998 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 19:55:15 »
To fakt że mają jakieś mentalny defekt i się trzymają tak uparcie tej opcji podwójnych albumów niczym Taurus pojedynczych oby nie skończyli podobnie. Co mnie trochę smuci bo z okazji targów była dobra promka i wziąłem jak ten głupi Giacomo a zaraz się okaże że wylądują na półce obok Elryka czy Ira Dei.

Offline 79ers

« Odpowiedź #4999 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 20:03:56 »
Było coś dlaczego Paryż na twardo?!#@&*(

Offline Lobo

« Odpowiedź #5000 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 21:25:40 »
Ale chyba powoli uczą się na błędach. Dla przykładu Borgia Jodorowskiego 2 tomy po 2 zeszyty a później Straszny papież już był integral 1-4

No skoro konkurencja potrafi wydawać grubasy po 4-7 albumów, a oni nadal mentalnie są w opcjach 1 lub 1-2 i z bardzo wysokimi cenami okładkowymi, to się nie dziwię. Lost by Giacomo załatwiło w max trzech integralach, a winiarskich władców chmielu w dwóch. Im jakoś kostiumowe opowieści Dufauxa typu Łupieżcy imperiów czy Dwie Maski schodzą. Najlepiej wydawać chude albumy w wysokich cenach bez korekty i płakać, że forumowe niecne stwory nie kupują.

Offline Kadet

« Odpowiedź #5001 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 21:30:33 »

Dlaczego Paryż na twardo, dlaczego Paryż na twardo... Bo... stara wysuszona bagietka jest twarda jak kamień? Jak ją połknął generał Świerczewski, to się kulom nie kłaniał, no bo jak - chce się ukłonić, a tu stoi bagieta w przełyku! W ten sposób dostał pięć kul w brzuch, to była chyba zasadzka Stowarzyszenia Ordynacka, aaale Świerczewski nie gapa! Dlaczego? Dlatego, że on się odgiął, strzelił z łuku... Jakiego? Kurskiego i w ten sposób padł upragniony dla Francji de Gaul. Gaul. Gol. GOOOOL!

No tak. Taka jest moja teoria przynajmniej ;)

EDIT: Z ukłonami dla Kabaretu Moralnego Niepokoju :)
« Ostatnia zmiana: Śr, 16 Październik 2024, 21:41:48 wysłana przez Kadet »
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #5002 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 21:34:52 »
Ogłaszam październik miesiącem wzmożonej kreatywności na forum  ;D ;D ;D
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline 79ers

« Odpowiedź #5003 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 21:55:44 »
Dlaczego Paryż na twardo, dlaczego Paryż na twardo...
Proszę nie wąchać farby drukarskiej. Świat młodych miał spoko smrodek, ale współczesność bywa niebezpieczna - pacz start jednej z kolekcji komiksowych DC.

Nemo to właściwie nie komiks, ale oki; za to komiksowe Mroczne miasta do tej pory były miękko.

Offline Kadet

« Odpowiedź #5004 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 22:03:19 »
Proszę nie wąchać farby drukarskiej. Świat młodych miał spoko smrodek, ale współczesność bywa niebezpieczna - pacz start jednej z kolekcji komiksowych DC

Najładniej pachną świeże "Giganty" prosto z kiosku. Ale nowy wychodzi dopiero jutro, więc nie miałem jeszcze swojej dawki. Ja sobie po prostu stary skeczyk zacytowałem, bo pasował jak ulał... ;)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Lobo

« Odpowiedź #5005 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 22:03:49 »
Wydawca już tłumaczył wielokrotnie, wymóg autorów
Apropo Paryż nie należy do kanonu Mrocznych Miast

Offline Death

« Odpowiedź #5006 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 22:05:54 »
To chyba w ogóle nie są Mroczne Miasta tylko zupełnie inny komiks.

Offline tuco

« Odpowiedź #5007 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 22:07:33 »
To chyba w ogóle nie są Mroczne Miasta tylko zupełnie inny komiks.
Zależy o jakim Paryżu dyskusja ta.....?

Offline Death

« Odpowiedź #5008 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 22:34:00 »

Offline Szekak

« Odpowiedź #5009 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 23:30:59 »
Było. Dlatego, że we Francji wydawca wznawia wszystko na twardo i zażyczył sobie by w pl również bylo na twardo wydawane od pewnego momentu. Tak usłyszałem od wydawcy.
Piękno jest w oczach patrzącego.