Autor Wątek: PolishComicArt.pl  (Przeczytany 361028 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mruk

Odp: PolishComicArt.pl
« Odpowiedź #1620 dnia: Pt, 03 Kwiecień 2026, 09:46:54 »
A co w tym wydaniu pasuje?? ::)

Myślę, że to zależy komu. Sebiksowi i Lambadziarze pasuje absolutnie wszystko.

Offline eRKa

« Odpowiedź #1621 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 12:23:33 »
Wrzucam pare fotek, doszlo dzisiaj z gildii.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1622 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 12:38:13 »

Tak jak się spodziwałem, dbałość o spójność na najwyższym poziomie ;)
To ich "łowickie" logo też na grzbiecie pasuje jak pięść do nosa.

Offline Takesh

« Odpowiedź #1623 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 12:47:16 »
No i wstęp GK jak zwykle jest  ::)

A jak tłumaczenie? Jak przetłumaczony nazwy postaci? Czy wogóle nie są tłumaczone?

Offline thecrow21

« Odpowiedź #1624 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 13:19:28 »
Mój egzemplarz, oczywiście, uszkodzony.. Zapakowany pancerne, pod folią porysowany i na rancie okładki poobijany.. Trudno, przeczyta się i, po świętach, zwróci..

Offline bocik

« Odpowiedź #1625 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 13:29:26 »
i nie zapomnij zwrócić świątecznego obiadu

Offline Popiel

« Odpowiedź #1626 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 14:26:28 »
Mój egzemplarz, oczywiście, uszkodzony.. Zapakowany pancerne, pod folią porysowany i na rancie okładki poobijany.. Trudno, przeczyta się i, po świętach, zwróci..

Chcesz wymienić czy januszowo zwrócić po przeczytaniu?

« Odpowiedź #1627 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 14:40:04 »
Raczej ci takiego zwrotu nie przyjmą jak zobaczą, że go otwierałeś i czytałeś. Już nie mówiąc, że taka praktyka to januszeria w czystej postaci
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline thecrow21

« Odpowiedź #1628 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 15:08:20 »
Raczej ci takiego zwrotu nie przyjmą jak zobaczą, że go otwierałeś i czytałeś. Już nie mówiąc, że taka praktyka to januszeria w czystej postaci
Rozumiem, że wysłanie komiksu za 2,5 stówy, przed świętami i po raz trzeci z rzędu uszkodzonym (2 różne komisky, oczywiście) nie jest januszowaniem) Jak tak to wydawnictwo, komiks złe a jak można przyjebać forumowiczów to dobrze.. Nie mam zamiaru się tu dalej udzielać.. Wesołych, Wszystkim..

« Odpowiedź #1629 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 15:23:38 »
Powiem tak, znając negatywną renomę PCA można było odpuścić zakup od nich tego komiksu, ja tak zrobiłem, nie zamierzam nic brać od tego wydawnictwa, mimo, że Dragon jest rzeczą którą bym chętnie przeczytał.

Po prostu po widząc co od lat się dzieje z PCA, nie mówiąc już co wyprawia Garula, to po jakiego psuć sobie humor i ładować kasę w coś takiego?

Wesołych Świąt
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline bocik

« Odpowiedź #1630 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 15:52:29 »
Rozumiem, że wysłanie komiksu za 2,5 stówy, przed świętami i po raz trzeci z rzędu uszkodzonym (2 różne komisky, oczywiście) nie jest januszowaniem) Jak tak to wydawnictwo, komiks złe a jak można przyjebać forumowiczów to dobrze.. Nie mam zamiaru się tu dalej udzielać.. Wesołych, Wszystkim..

Nie zdajesz sobie chyba sprawy że sprzedawcy też przysługują pewne prawa a twoja postaw wzbudza obrzydzenie. I żeby nie było tak to wydawnictwo ma sporo problemów.
« Ostatnia zmiana: So, 04 Kwiecień 2026, 15:57:30 wysłana przez bocik »

Offline thecrow21

« Odpowiedź #1631 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 20:14:30 »
Dla ciekawskich:
Jest to mój pierwszy komiks od tego wydawcy i trochę się obawiałem, szczególnie po tym co można przeczytać tu na forum.. Ale że zawsze miałem parcie na tego słynnego Dragona, postanowiłem... zaryzykować) Komiks wzorowany na Savage Dragon Ultimate Collection vol.1, dodano tylko, bodajże, wstępniak Krzysztofa Garuli (o nostalgii i dlaczego tak długo czekaliśmy w Polsce).. Edytorsko jakość tego wydania oceniam wysoko. Duży format, trzeba trochę się przyzwyczaić do superhero tego rozmiaru, ale później zaczyna się doceniać panele w tej formie.. Jakość skanów spoko, kolory bardzo nasycone (dodają pulpowego charakteru).. Po przeczytaniu głównego eventu nie wyłapałem, chyba, żadnej istotnej literówki czy babola.. Tłumaczenie też spoko, nazwy własne, w większości, nietłumaczone.. Tylko niektóre, vide "Ryjówka".. Co do zawartości merytorycznej się nie wypowiadam bo to pulpa, z lat 90 - to trzeba lubić) Ale Dragon postacią jest spoko, ma swoje ludzkie dylematy i ogólnie da się lubić i chce mu się dopingować.
Aha, na dodatkową uwagę zasługuje okładka.. Posiadam tą czarną z wąsem i jest mega zabieg na niej.. Czarne tło z przodu i małe kadry z tyłu naniesione lakierem takim mechatym, przypominającym płótno (jak Staruszek Logan stary, egmontowski).. Logotyp i morda Dragona lakierem wybiórczym świecącym, z takimi fajnymi przejściami.. Fajnie to wygląda, moim zadaniem.. Daje taki efekt 3D))
p.s. Napsioczylem wcześniej na Gildię i, tym razem, niezasłużenie..  Po zdjęciu folii okazało się, że oprócz lekkiego zonka na przedniej okładce (który jestem w stanie łyknąć) nie ma innych wad i nie b musiał reklamować/robić januszerii))

Online Castiglione

« Odpowiedź #1632 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 20:35:12 »
Obawiam się w takim razie, że te czarne elementy będą podatne na łapanie odcisków paluchów.

Online amsterdream

« Odpowiedź #1633 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 20:35:41 »
Jaki to ma papier? Kreda czy offset?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline thecrow21

« Odpowiedź #1634 dnia: So, 04 Kwiecień 2026, 20:42:52 »
Kreda, ale taka chropowata troszkę.. Nieśliska, mało błyszcząca))