Autor Wątek: Podsumowania komiksowe 2025  (Przeczytany 23636 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Deepdelver

Odp: Podsumowania komiksowe 2025
« Odpowiedź #105 dnia: Wt, 24 Marzec 2026, 09:52:10 »
Wychodzi tych polskich komiksów około fantastycznych garstka przez rok, a wielcy znafcy z NF nawet do nominacji czyli top8 nie są w stanie zmieścić Zardzewiałego tankowca (bo pewnie nie czytali), czyli jednego z najlepszych i najdojrzalszych polskich komiksów fantastycznych ostatnich lat.

Kurde, muszę w końcu przeczytać. Ale ile razy wrzucam do koszyka, to patrzę na przykładowe strony i jakoś mi nie pasuje, więc odpuszczam. Ale się poprawię. :)

No i jeszcze jedna wisienka na koncie - głupsze nawet niż superhero Punk Rock Jesus z nominacją w komiksach zagranicznych (...) i dla potwierdzenia reguły wyszedł mu całkiem sympatyczny Zorro)

Jak dla mnie "Punk Rock Jesus" to tytuł solidny (chyba nic ciekawszego Egmont w zeszłym roku nie wydał), ale już "Zorro" to kicha.

Offline michał81

« Odpowiedź #106 dnia: Wt, 24 Marzec 2026, 15:23:34 »
Kurde, muszę w końcu przeczytać. Ale ile razy wrzucam do koszyka, to patrzę na przykładowe strony i jakoś mi nie pasuje, więc odpuszczam. Ale się poprawię. :)
Do kreski Ottoicha trzeba się przekonać. Jest ona nietypowa i pewnie nie każdego przekona, natomiast nadrobi to fabuła i koncepty jakie w niej porusza.

Online Leyek

« Odpowiedź #107 dnia: Wt, 24 Marzec 2026, 21:26:10 »
Jak dla mnie "Punk Rock Jesus" to tytuł solidny (chyba nic ciekawszego Egmont w zeszłym roku nie wydał), ale już "Zorro" to kicha.

Zorro od początku nie udawał, że jest czymś więcej niż pulpą i akcyjniakiem i jako taki sprawdza się świetnie.
PRJ ma świetny pomysł wyjściowy, pierwszy zeszyt jest ok, ale potem już Murphy'emu się skończyły pomysły i dalej już tylko sieczka i głupotki na każdym kroku. A Egmont pewnie, że wydał z amerykańców w zeszłym roku lepsze rzeczy, np. Niepisane czy Strange Adventures.