Autor Wątek: Planeta Komiksów  (Przeczytany 93595 razy)

Offline Castiglione

Odp: Planeta Komiksów
« Odpowiedź #285 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 11:15:50 »
Widzę, że ostatnio pisałem w tym wątku rok temu. Czyli tyle czasu "The Boys" jest już nie do dostania - komiks, który w normalnym wydawnictwie byłby koniem pociągowym.

Offline Odyn

« Odpowiedź #286 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 11:38:41 »
Widzę, że ostatnio pisałem w tym wątku rok temu. Czyli tyle czasu "The Boys" jest już nie do dostania - komiks, który w normalnym wydawnictwie byłby koniem pociągowym.
A mogliby to zebrać w jakieś omnibusy
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline bocik

« Odpowiedź #287 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 12:24:33 »
No właśnie zastanawiam się nad zakupem tych 3 omniaków, kuźwa czy w tym kraju nie może być normalnie.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #288 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 13:30:47 »
No nie może, u nas pożądaną sytuacją jest to, że komiks nie jest dostępny.

Offline Saruto

« Odpowiedź #289 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 13:34:58 »
Niestety większość z nich składa się z kilku osób.
Może kiedyś uda się komuś to wydać.

Offline Xmen

« Odpowiedź #290 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 14:43:13 »
Fajnie gdyby ktoś inny przejął chłopaków. Wydał na twardo, miękko, obojętnie. Może cena byłaby atrakcyjniejsza...
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online Pestak

« Odpowiedź #291 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 16:16:38 »
Przecież można to kupić bezproblemowo z rynku wtórnego. Nawet teraz ktoś wrzucił na naszą giełdę ofertę całości za 850 zł.

Offline Xmen

« Odpowiedź #292 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 17:00:33 »
Ale nikt nie chce kupić na jeden strzał używanych komiksów za 850zl.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #293 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 17:03:53 »
Ale nikt nie chce kupić na jeden strzał używanych komiksów za 850zl.

Tych konkretnie, czy tak ogólnie?

Offline Xmen

« Odpowiedź #294 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 17:10:12 »
Tzn niepotrzebnie napisałem że nikt nie kupi ,bo ktoś pewnie kupi. Mam na myśli siebie.

Offline parsom

« Odpowiedź #295 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 17:16:56 »
O ile pamiętam - dodrukowywali tych Chłopaków, do kupienia to było przez parę lat. Np. pierwszy tom mam z 2016, Gildia podaje datę 2024, przy innych 2022 czy 2023. Czyli jak się domyślam - wtedy były dodruki.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #296 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 17:21:03 »
Przecież można to kupić bezproblemowo z rynku wtórnego. Nawet teraz ktoś wrzucił na naszą giełdę ofertę całości za 850 zł.
No nie wiem, czy tak bezproblemowo. Szukałeś tego w ogóle?

O ile pamiętam - dodrukowywali tych Chłopaków, do kupienia to było przez parę lat. Np. pierwszy tom mam z 2016, Gildia podaje datę 2024, przy innych 2022 czy 2023. Czyli jak się domyślam - wtedy były dodruki.
No były, tylko te dodruki są rzucane w takich ilościach, że za chwilę ich już nie ma.

Offline Xmen

« Odpowiedź #297 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 17:25:47 »
Warto dodać, że planeta komiksów zawsze miała ceny dosyć zaporowe.

Online Pestak

« Odpowiedź #298 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 17:30:43 »
@castiglione

Nie szukałem, bo mam, ale nawet nie szukając bez problemu trafiłem na wspomniane ogłoszenie na naszej giełdzie, gdzie masz ofertę za całość o połowę taniej niż to co Ty wrzuciłeś.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #299 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 17:44:18 »
Nie szukam tego komiksu codziennie, więc pewnie dzisiaj wisi, normalnie jednak nie wisi, tylko na serwisach walają się pojedyncze sztuki za wielokrotność ceny albo brak danego tomu.

Zresztą sorry, to że jest na rynku wtórnym oferta, na którą trzeba z miejsca wyłożyć ponad 8 stów, to jakby nie załatwia sprawy dostępności.