Autor Wątek: Planeta Komiksów  (Przeczytany 93480 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: Planeta Komiksów
« Odpowiedź #330 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 19:13:19 »
Akurat Boys przy tej popularności powinno być cały czas dostępne do kupna. Ale tak to jest jak za wydawanie biorą się jakieś pseudo wydawnictwa ::)
No nie wiem, koledzy tu piszą, jakbym oczekiwał jakichś gruszek na wierzbie, bo chciałbym, żeby trejdy z aktualnie jednym z bardziej popularnych komiksowych tytułów były dostępne poza kilkoma sztukami na Allegro ::)

Online parsom

« Odpowiedź #331 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 19:25:22 »
Akurat Boys przy tej popularności powinno być cały czas dostępne do kupna. Ale tak to jest jak za wydawanie biorą się jakieś pseudo wydawnictwa ::)

No to dwa podpisy pod projektem ustawy już macie, teraz to już z górki.
Tylko dopiszcie jeszcze wymóg certyfikacji chętnych do założenia wydawnictwa.
« Ostatnia zmiana: Cz, 24 Lipiec 2025, 19:28:43 wysłana przez parsom »

Offline thecrow21

« Odpowiedź #332 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 19:31:29 »
A w Polsce murzyni biją! Tak się teraz mówi w Polsce xd
Co drugi Twój komentarz jest o "murzynach" albo "inżynierach" ??? To forum komiksowe a nie fanów filmu "Pulp Fiction" 8)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #333 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 19:33:57 »
Złożymy, jak tylko przedstawisz projekt ustawy zabraniającej Musze wydawać komiksy bez 4 stron 8) Może być też projekt nakazującej Taurusowi kończenie serii.

Online misiokles

« Odpowiedź #334 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 20:17:29 »

Ciekawe jak wygląda dostępność The Boys na rynku czeskim, niemieckim, szwedzkim, greckim w związku z serialem. Cały czas w obiegu?

Online parsom

« Odpowiedź #335 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 20:19:30 »
Złożymy, jak tylko przedstawisz projekt ustawy zabraniającej Musze wydawać komiksy bez 4 stron 8) Może być też projekt nakazującej Taurusowi kończenie serii.

Nie gardłuję w sprawie żadnej z tych rzeczy.

Offline Xmen

« Odpowiedź #336 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 20:29:01 »
Ciekawe jak wygląda dostępność The Boys na rynku czeskim, niemieckim, szwedzkim, greckim w związku z serialem. Cały czas w obiegu?
Pewnie dostępne, to normalne kraje ;), mają "murzynów" tylko Polska jest lata za, wiadomo. Tomb raidera też pewnie mają dostępnego i to pewnie na kredzie  ;)
Teraz już każdy mój komentarz jest o "murzynach", nie co drugi, a Pulp fiction bardzo lubię. Trzymajcie się w tym Starogardzie Gdańskim ;D
« Ostatnia zmiana: Cz, 24 Lipiec 2025, 20:34:49 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #337 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 20:35:19 »
Nie gardłuję w sprawie żadnej z tych rzeczy.
Tak kruszysz kopię o napisanie, że wydawca, który zapadł się pod ziemię i od ponad 2 lat niczego nie opublikował, czegoś nie ogarnia, że w sumie i inne popularne "problemy" komiksowa to pewnie normalka. Możemy więc poprzestać na tym, że Planeta robi super robotę i zupełnie nie ma o co tutaj mieć uwag ;)

Tomb raidera też pewnie mają dostępnego i to pewnie na kredzie😉
No Czesi akurat mają, nawet na forum ktoś od nich kupował i wrzucał zdjęcia.

Online parsom

« Odpowiedź #338 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 20:59:08 »
Dopiszcie jeszcze w tym projekcie ustawy obowiązek dożywotniego utrzymania wydawnictwa. Ze wskazaniem wymaganej częstotliwości wydawania.
Dokończyli co zaczęli, dodrukowali, ale nie - nie mogą zawiesić działalności, bo chłopakom serial wszedł gładko, i chcą komiksów.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #339 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 21:05:35 »
No ale my już doszliśmy do tego, że lepiej ta seria nie mogła trafić. Zawieszenie działalności to jest wręcz synonim "ogarniania" ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 24 Lipiec 2025, 21:18:11 wysłana przez Castiglione »

Online parsom

« Odpowiedź #340 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 21:15:13 »
Marnujesz się. Zakładaj wydawnictwo.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #341 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 21:18:03 »
A tak poważnie mówiąc, to ja nie stoję nad właścicielem wydawnictwa z pistoletem przystawionym do głowy i nie mówię mu "nie możesz zawiesić!", ale nie będę też na przekór logice twierdzić, że taka sytuacja z tym komiksem w Polsce jest normalna i pożądana. Oczywistym jest też, że gdyby zabrał się za to większy gracz, to problemu by nie było, bo powodem niedostępności nie są jakieś bajki o nasyceniu rynku, tylko to, że Planeta praktycznie umarła.

Offline elMiras

« Odpowiedź #342 dnia: Pt, 25 Lipiec 2025, 02:22:24 »
Mam główną serię the boys (pierwsze wydanie) na sprzedaż. Jeśli ktoś z Poznania lub okolic (wolę odbiór) proszę o info na Priv. Nie myślę o 800zł tylko mniej. Jeśli ktoś z rejonu to można pytać o dużo serii z USA wydanej przez Egmont w latach 2010-2021. Duża likwidacja kolekcji.

Offline Odyn

« Odpowiedź #343 dnia: Pt, 25 Lipiec 2025, 07:17:02 »
Wznowienia wznowieniami, ale ja bym chciał, by Boysy kiedyś wyszły w omnibusach, grubo i na twardo. Byłoby to inne wydanie, premium, co zapewne okazałoby się niewątpliwym sukcesem :) Miałem możliwość kupienia Boysów jak kiedyś byli w Gildii za 650 zł (z 2-3 lata temu) i się wahałem, bo były inne priorytety komiksowo-figurkowe. Myślę, że jak będę chciał bardzo to przeczytać to kupię ładniejsze, anglojęzyczne wydania, o ile będą jeszcze dostępne (czyt. omnibusy) :)
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline Murazor

« Odpowiedź #344 dnia: Pt, 25 Lipiec 2025, 07:29:59 »
Zakładaj wydawnictwo.
Klasyk, krytykujesz kogos? To sam zrob lepiej! ::)