Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1910651 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #9300 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 21:29:01 »
Już tyle razy to u nas wyszło ::)
No jakieś 2 razy zostało wydane tyle tych wydań było, a ostatnie wydanie było jakieś 13 lat temu.

Tak jak napisał Warpath w serii jest kontynuacja wątków z tej mini serii, o czym nawet napisałem w poście powyżej. To są to piękne czasy kiedy w seriach o mutantach musiało być jeszcze wszystko spójne między sobą.
« Ostatnia zmiana: Śr, 01 Lipiec 2026, 21:30:53 wysłana przez michał81 »

Offline Warpath

« Odpowiedź #9301 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 22:21:52 »
W międzyczasie ktoś podpytał o to, co i mnie interesowało, czyli kontynuację Spectacular Spider-Mana: Tombstone. Nie w najbliższym czasie, nie ma odnowionych materiałów, aby teraz wydać kontynuację. Niemniej Mucha zadeklarowała, że czeka i chce dociągnąć do Spectaculara J.M. DeMatteisa. No nic, trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Swoją drogą jest też inny zaniedbany okres w historii Spider-Mana, a mianowicie seria Peter Parker: Spider-Man Howarda Mackie'go i Johna Romity Jr., gdy ten jeszcze fantastycznie rysował. Zaczyna się idealnie po finale Sagi Klonów (od numeru #76) i ma dwie odsłony - do numeru #98 (ostatni numer) + restart serii pod batutą tych samych twórców do numeru #19. Następnie serię przejął Paul Jenkins.

Chętnie bym zobaczył przynajmniej erę Mackie'go i Romity, choć nie wiem czy też problemu nie stanowi jakość materiału. Niemniej wrzucam Musze na ruszt do zastanowienia, by nie porzucać klasyki Pajączka.
« Ostatnia zmiana: Śr, 01 Lipiec 2026, 22:23:33 wysłana przez Warpath »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #9302 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 22:41:16 »
𝐌𝐀Ł𝐄 𝐀𝐑𝐊𝐀𝐍𝐀. 𝐓𝐎𝐌 𝟑. 𝐊𝐒𝐈𝐄̨𝐙̇𝐘𝐂
𝐒𝐔𝐏𝐑𝐄𝐌𝐄 𝐏𝐎𝐖𝐄𝐑
𝐊𝐑𝐎𝐍𝐈𝐊𝐈 𝐗-𝐌𝐄𝐍. 𝐖𝐎𝐋𝐕𝐄𝐑𝐈𝐍𝐄 & 𝐆𝐀𝐌𝐁𝐈𝐓. 𝐎𝐅𝐈𝐀𝐑𝐘
𝐅𝐀𝐓𝐀𝐋𝐄 𝐎𝐌𝐍𝐈𝐁𝐔𝐒
𝐒𝐏𝐈𝐃𝐄𝐑-𝐌𝐀𝐍 𝟐𝟎𝟗𝟗. 𝐓𝐎𝐌 𝟏
𝐊𝐑𝐎𝐍𝐈𝐊𝐈 𝐗-𝐌𝐄𝐍: 𝐙 𝐏𝐎𝐏𝐈𝐎Ł𝐎́𝐖
𝐅𝐈𝐒𝐇𝐅𝐋𝐈𝐄𝐒
𝐊𝐑𝐎𝐍𝐈𝐊𝐈 𝐗-𝐌𝐄𝐍. 𝐋𝐄𝐆𝐈𝐎𝐍
Wezmę "Fatale", zastanowię się nad "Supreme Power" i "Spider-Manem 2099". Ciekawie wygląda też "Legion", ale zacząłem zbierać X-Menów w omnibusach i raczej przy tym poprzestanę.

Offline Kadet

« Odpowiedź #9303 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 22:58:26 »
Swoją drogą mam nadzieję, że to już tytuły finalne i nie będzie desperackich prób tłumaczenia Supreme Power na jakiegoś spolszczonego potworka.

To "Moc najwyższa" czy coś w ten deseń byłoby takie przerażające? ??? Nie do końca widzę, co w tym desperackiego ani jaki to byłby potworek...
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Warpath

« Odpowiedź #9304 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 23:09:08 »
Nie wchodzę w temat, bo zaraz będzie trzeba mieścić w oryginalny logotyp i dopiero zacznie się koszmar ;) Już ten temat przerabiałem w innym wątku.

Offline Andrzej8666

« Odpowiedź #9305 dnia: Cz, 02 Lipiec 2026, 11:24:08 »
Mój Ty Jezu! Spider-man 2099!!!!!11111111oneoneone WRESZCIE! Dla mnie klasyczne 2099 to jedna z najbardziej wyczekiwanych pozycji od czasów TM-Semic! Mega niespodziankę zrobiła Mucha, bo nie sądziłem, że to wyjdzie w najbliższym czasie.

Offline eyesore

« Odpowiedź #9306 dnia: Cz, 02 Lipiec 2026, 15:10:37 »
zdziwko  :o
na 8 pozycji tylko 3 mnie nie interesuja (z czego jedno to Fatale bo mam komplet na półce)
fajnie że tak cisną z Xsami  :)

Online amsterdream

« Odpowiedź #9307 dnia: Cz, 02 Lipiec 2026, 15:13:22 »
U mnie też zdziwko bo jak ostatnio brałem od nich po dwa komiksy rocznie tak tutaj interesuje mnie pięć :o
Czas nas zmienił, chłopaki...

« Odpowiedź #9308 dnia: Cz, 02 Lipiec 2026, 19:56:47 »
 Bardzo dobre zapowiedzi, z Marvela biorę wszystko, szczególnie cieszy Spider-Man 2099, miło, że ktoś się zabrał za niego wreszcie  :)
Oby obyło się bez większych wtop z brakiem stron, i grzbiety nie rozpadały się po pierwszej lekturze, a Mucha ponownie zyska bardziej w moich oczach  :)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline michał81

« Odpowiedź #9309 dnia: Cz, 02 Lipiec 2026, 22:06:21 »
Mucha na FB napisała, że będzie to wydanie składające się z UXM #168-176, Wolverine vol.1 #1-4, natomiast God Loves, Man Kills może znowu wyjść w kolekcji.
A czytałeś mój kolejny wpis w którym to już sam sprostowałem?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #9310 dnia: Cz, 02 Lipiec 2026, 22:28:34 »
𝐒𝐔𝐏𝐑𝐄𝐌𝐄 𝐏𝐎𝐖𝐄𝐑 - brac drodzy panstwo brac :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Tagh przedsprzedaz 28 lipca, gildia godz 12
Solo nowy album - przedsprzedaz koniec sierpnia
Gwiazdy powstają ;) - przedsprzedaz wrzesien
Curse of the Spawn - redakcja
Nocterra - redakcja
Monster Kill Squad/Finder - skład
L'horloge - redakcja

Offline Crono

« Odpowiedź #9311 dnia: Cz, 02 Lipiec 2026, 22:51:11 »
A czytałeś mój kolejny wpis w którym to już sam sprostowałem?
Nie, przeoczyłem. Mój błąd.

Offline Gruby AL

« Odpowiedź #9312 dnia: Pt, 10 Lipiec 2026, 11:57:43 »
Czy Mucha wypowiadała się kiedyś na temat dodruków New X-Men? Trzy tomy są dostępne, ale tom 3 wywiało zewsząd...

EDIT: Właśnie znalazłem na ich fb post sprzed 7 tygodni: "Śpieszcie się, bo nakład się kończy". Ech...
« Ostatnia zmiana: Pt, 10 Lipiec 2026, 12:14:28 wysłana przez Gruby AL »

Offline eyesore

« Odpowiedź #9313 dnia: Cz, 16 Lipiec 2026, 15:13:39 »
jak cos mucha wrzuciła info o Wolvie/Gambit: Victims na FB
4 części miniserii + historia z Bishopem, cenowo ma być lekko ponad 5 dyszek po promkach

« Odpowiedź #9314 dnia: Cz, 16 Lipiec 2026, 17:21:51 »
Czy Mucha wypowiadała się kiedyś na temat dodruków New X-Men? Trzy tomy są dostępne, ale tom 3 wywiało zewsząd...

EDIT: Właśnie znalazłem na ich fb post sprzed 7 tygodni: "Śpieszcie się, bo nakład się kończy". Ech...
Komiks był dostępny prawie 6 lat do kupienia, raczej Mucha nie zrobi dodruku skoro tyle lat był dostępny, patrząc, że im się nie chce dodrukować Astonising X-Men właśnie z tego powodu, to tym bardziej nie zrobią tego tomu skoro jeszcze dłużej był dostępny
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉