Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1910665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kadet

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #9270 dnia: Nd, 28 Czerwiec 2026, 21:14:55 »
Eee, przecież jego pierwszy Bond (2006) miał premierę przed "Oporem" (2008)  ::)

Nie pozwólmy, by nasze teorie zachwiało coś tak nieistotnego jak nagie fakty! ;)

A co do Bonda, to przecież wiadomo, że Connery był najlepszy, no proszę ja Was... Choć do Moore'a mam sentyment, bo "Ośmiorniczka" była chyba pierwszym filmem z serii, który widziałem.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

« Odpowiedź #9271 dnia: Nd, 28 Czerwiec 2026, 22:49:18 »
Przerywając trochę dyskusję o Bondzie i Craigu - coś cisza o Powers, miało być w pierwszym półroczu, mamy zapowiedź na Lipiec i nadal to nie jest Powers - czyżby już czekali na wrzesień i emefkę?  ;D
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Online Castiglione

« Odpowiedź #9272 dnia: Nd, 28 Czerwiec 2026, 22:51:16 »
A kto powiedział, że chodziło o tegoroczne półrocze ;D

Online Xmen

« Odpowiedź #9273 dnia: Nd, 28 Czerwiec 2026, 23:32:09 »
Ile tomów będzie miało Powers? to nie jest jakaś wielotomowa seria? Dożyjemy końca jej wydawania przez muchę?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Warpath

« Odpowiedź #9274 dnia: Nd, 28 Czerwiec 2026, 23:34:15 »
Z tego co gdzieś widziałem polska edycja ma się zamknąć w 7 tomach (14 oryginalnych TPB).

Online amsterdream

« Odpowiedź #9275 dnia: Pn, 29 Czerwiec 2026, 00:07:59 »
Czyli w tempie Muchy z 10 lat wydawania. Część z nas pewnie nie dożyje końca.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Online Xmen

« Odpowiedź #9276 dnia: Pn, 29 Czerwiec 2026, 02:23:51 »
Zdecydowanie odpuszczam. Wydanie całości zajmie minimum 7 lat.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Warpath

« Odpowiedź #9277 dnia: Pn, 29 Czerwiec 2026, 07:46:00 »
Patrząc po tempie wydawania takiego Astro City, sądzę, że należy spodziewać się 3 tomów na przestrzeni 2 lat, czyli całość w około 5 zakładam. Projekty Manhattan drugi tom 8 miesięcy po pierwszym. 3 tomy X-Statix wydali w rok i 9 miesięcy.

Ja biorę, mimo że w mojej opinii zdecydowanie tego typu serie powinny wychodzić 2 tomy na rok.

Offline michał81

« Odpowiedź #9278 dnia: Pn, 29 Czerwiec 2026, 08:12:17 »
Ale szybsze wydawanie komiksów i tak nie zwiększy sprzedaży. Patrząc po tych waszych komentarzach to wychodzi, że lepiej jakby w ogóle nie wydali tych tytułów. Tylko wtedy pewnie by większość pisała, że są przydałoby się je po polsku wydać. Ja tam nie mam problemu z tym że jest to rozciągnięte w czasie, byleby nie było fakapów jak ostatnio im się to zdarzyło.

Online Xmen

« Odpowiedź #9279 dnia: Pn, 29 Czerwiec 2026, 08:12:52 »
Gdyby puścili 3 tomy na rok byłoby spoko, dwa od biedy też ale z nimi różnie może być.

Przecież nikt nie pisał o zwiększeniu sprzedaży, tylko zbyt wolnym wydawaniu kolejnych tomów. Jak chcą niech wydają, albo nie, jak wolą. To tylko kolejny komiks.
« Ostatnia zmiana: Pn, 29 Czerwiec 2026, 08:15:19 wysłana przez Xmen »

Offline Takesh

« Odpowiedź #9280 dnia: Pn, 29 Czerwiec 2026, 08:47:39 »
No i teraz wychodzi jeszcze kolejna seria, czyli Powers 25....

Offline Warpath

« Odpowiedź #9281 dnia: Pn, 29 Czerwiec 2026, 09:06:06 »
Nie no, częstotliwość jest ważna. Jakby wydawali jeden tom na rok - też bym chwilowo odpuścił i czekał aż zbierze się powiedzmy 75% tomów na rynku. Projekt 7 letni to by była przesada w przypadku 7 tomowej serii, która już jest w całości zakończona. Jak przykładowo patrzę na Ongrysa i ich Comanche, to woła o pomstę do nieba - 2 tomy przez 4 lata. Kupuję na bieżąco tylko dlatego, że to jedynie 3 tomy, inaczej bym czekał na komplet.

Dla mnie jak wspomniałem optimum to 2 na rok, ale 3 w 2 lata też ostatecznie akceptowalne.

Offline Warpath

« Odpowiedź #9282 dnia: Wt, 30 Czerwiec 2026, 20:09:54 »
A propos tematu z FB:

Pytacie nas w wiadomościach i e-mailach, kiedy będzie premiera pierwszego tomu Powers. Skończyliśmy pracę nad albumem i wrzucamy pliki do drukarni. Jak tylko dostaniemy informację, kiedy komiks będzie gotowy do odbioru, przedstawimy oficjalną zapowiedź.

I odpowiedź na pytanie o częstotliwość wydawania:

Proszę się nie martwić, tempo będzie zadowalające. Kolejny tom planujemy wstępnie na luty. Nie jesteśmy w stanie przewidzieć sytuacji losowych, chorób czy innych wydarzeń, na które nie mamy wpływu. Chcielibyśmy mieć między tomami serii półroczne odstępy, ale nie zawsze wszystko uda się zgrać w czasie. Dodatkowo o popularności serii decydują czytelnicy portfelami.

Także jeśli tak będzie - 2 tomy na rok, dla mnie ideal.

Online Xmen

« Odpowiedź #9283 dnia: Wt, 30 Czerwiec 2026, 23:41:10 »
Dla mnie idealnie byłoby 3 tomy na rok, 2 może być ale po drodze pewnie będą jakieś choroby, zdarzenia losowe, wpadki, po trzech tomach pewnie zainteresowanie spadnie i z trzech i pół roku zrobi się pięć lat albo lepiej. Oby nie ale różnie może być.

Offline Konrad

« Odpowiedź #9284 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 00:10:21 »
Ale badziewna okładka.
Ciekawe, czy uda im się to spasować do reszty serii.

Criminal już wydrukowany (po foliowaniu widać, że nie w BZG jak wszystkie poprzednie), więc tak wygląda okładka i grzbiet (graficznie podobny do tego jaki jest w 5 tomie Okrutne lato) na żywo: