Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1822327 razy)

Offline parsom

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #9030 dnia: So, 07 Marzec 2026, 20:25:49 »
Czytał już ktoś te Małe Arkana? Dają radę?

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #9031 dnia: So, 07 Marzec 2026, 20:31:15 »

Czytałem wypożyczone z biblioteki.
Pierwsze cztery zeszyty mi się podobały ale niestety piąty mnie mocno rozczarował.
Przez to nie chciało mi się nawet nagrywać omówienia na kanał.
Generalnie jest fajny klimat bo rysunki dobrze pasują do fabuły i nastroju
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Pocztar

« Odpowiedź #9032 dnia: Pn, 09 Marzec 2026, 12:17:01 »

Pierwszy tom bardzo fajny, taki typowy Lemire.
Jest klasyczny motyw powrotu do domu po latach, ale z magicznym twistem.
Jeśli nie odpychają Cię rysunki Jeffa (niektórych niestety odpychają, mnie na początku też trochę przeszkadzały, dopóki nie zakochałem się w jego fabułach) to daj szansę.
Jedyna wada póki co to naprawdę krótkie tomy. Chyba wolałbym integrala, no ale wydawca wydaje jak wydaje :)

Offline perek82

« Odpowiedź #9033 dnia: Pn, 09 Marzec 2026, 12:31:15 »
Ja po pierwszym tomie (tomiku) jestem zaintrygowany. Zgadzam się, że tu by się przydał większy integral. Wciąga się szybko, a na kolejny tom trzeba czekać... Widzę w zapowiedziach jest drugi, na Atomie trzeci ma być w maju. Jak nie zapomnę, to będę starał się dorwać dalszy ciąg.
Murena (1) ****
Kwiat, Bakteria, Bronx ***
Po ucieczce z Alcatraz **
Jesuit Joe ***
Wieszcz (księga 1) ***

Offline Warpath

« Odpowiedź #9034 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 08:17:48 »
Wyczerpał się nakład ósmego tomu SAGI i piątego tomu CRIMINAL - sukcesywnie tomy te będą dodrukowane.
Wyczerpał się również nakład PULP oraz POTWORÓW, skończył się dodruk komiksu DAREDEVIL: ŻÓŁTY, a także w naszym magazynie nie ma już serii OUTCAST Roberta Kirkmana, pojedyncze egzemplarze możecie jeszcze nabyć w sklepach internetowych. 
Ponadto zostało nam bardzo niewiele egzemplarzy szóstego i dziewiątego tomu SAGI oraz albumu CARNAGE: CZERŃ, BIEL i KREW.

Na razie nie mamy w planach dodruku Astonishing X-Men, Hrabstwa Harrow, drugiego tomu Kick-Assa. Nie planujemy też powrotu do komiksów Millara - to w kwestii pytania o Jupiter's Legacy.
Tak jak ogłosiliśmy jakiś czas temu, nie wracamy do serii The Wicked + The Divine.

Pytacie o nasze starsze tytuły Brubakera - Fatale czy Velvet - planujemy wznowienie Fatale w wersji omnibusa w powiększonym formacie (18 x 27,5 cm) w drugiej połowie 2026 roku.

Dla wszystkich oczekujących Bishopa, w weekend zapowiedź komiksu, album trafi do sprzedaży pod koniec miesiąca.

Omnibus Fatale - świetne info, wreszcie : )

Offline Xmen

« Odpowiedź #9035 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 14:22:27 »
W sumie ja też wolę grubsze wydania. Tyle, że problem jest taki, że często po jednym czytaniu blok prawie wypada z okładki. Nie chodzi mi tutaj tylko o muchę np komiks muthafukaz po jednym czytaniu wygląda bardzo kiepsko, darkness też średnio.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Masonna

« Odpowiedź #9036 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 15:01:51 »
Uuuu grube info z tym Fatale. Bardzo się cieszę, bo akurat to mi umknęło, a potem z powodu braku dostępności poszczególnych tomów odpuściłem. I w sumie zupełnie zapomniałem o tym komiksie. Ale omniaka wezmę chętnie. Tylko to niestety jest Mucha, więc pewnie będzie słabo wykonane i faktycznie będzie się rozpadać.
weź pigułkę, zobaczysz...

Offline Warpath

« Odpowiedź #9037 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 15:33:43 »
Wyjdzie jakoś 650-700 stron pewnie zatem musi się solidnie trzymać.

Dobrze, że wyrównują format do Criminala i późniejszych Brubakerów.
Pierwsze wydania były mniejsze.

Offline Xmen

« Odpowiedź #9038 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 15:45:41 »
Dlaczego musi? Gideon falls też musiał solidnie się trzymać ale nie trzymał się. Mam nadzieję, że to będzie solidny omniak ale obawy są raczej uzasadnione.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #9039 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 16:03:40 »
Tak samo pierwszy Spectacular Spider-Man, również grzbiet w nim lata od samego patrzenia
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Warpath

« Odpowiedź #9040 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 17:39:12 »
Dlaczego musi? Gideon falls też musiał solidnie się trzymać ale nie trzymał się. Mam nadzieję, że to będzie solidny omniak ale obawy są raczej uzasadnione.

Musi jako oczekiwanie, nie jako przeświadczenie właściwej realizacji :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #9041 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 18:32:26 »
Uuuu grube info z tym Fatale. Bardzo się cieszę, bo akurat to mi umknęło, a potem z powodu braku dostępności poszczególnych tomów odpuściłem. I w sumie zupełnie zapomniałem o tym komiksie. Ale omniaka wezmę chętnie. Tylko to niestety jest Mucha, więc pewnie będzie słabo wykonane i faktycznie będzie się rozpadać.
Miałem pisać praktycznie to samo. Mam nadzieję, ze obejdzie się bez wtopy.

Offline death_bird

« Odpowiedź #9042 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 22:12:21 »
W pierwszej chwili jak przeczytałem to mignęła mi myśl czy nie wymienić wydań, ale jak teraz Was czytam to pozostanę przy dotychczasowym. Na diabła mi tego typu emocje.  ::)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Castiglione

« Odpowiedź #9043 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 22:52:32 »
W sumie skoro to tylko wznowienie i mają już gotowe materiały... Co może pójść nie tak? ;)

Offline Takesh

« Odpowiedź #9044 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 22:59:06 »
Nie wywołuj wilka z lasu....

Jeszcze zapeszysz!!