Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1496256 razy)

Offline 79ers

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #5415 dnia: Pt, 07 Kwiecień 2023, 21:59:07 »
może Uber K.Gillena  ???

PS. dzięki za GR

Offline Motyl

« Odpowiedź #5416 dnia: Pt, 07 Kwiecień 2023, 22:05:35 »
Jakbym miał oceniać, to raczej dużo sławniejszy autor(rzy), ale sza, bo jeszcze się wygadam. Zapowiedź już przygotowana.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #5417 dnia: Pt, 07 Kwiecień 2023, 22:09:21 »
4 Kids Walk Into A Bank
Life Zero
Britannia (w jednym zbiorczym Britannia + Britannia: We Who are About to Die + Britannia: Lost Eagles of Rome)
Kontynuacja (Nowej) Kick-Ass (w jednym tomie)
Hit-Girl Season One
Hit-Girl Season Two
Kick-Ass Vs. Hit-Girl
Murder Falcon
Space Mullet: One Gamble At A Time
Extremity
We Can Never Go Home
Murder Falcon, Extremity, We Can Never Go Home i 4 Kids Walk Into a Bank - te tytuły czytałem i kupiłbym je bez zastanowienia, gdyby pojawiły się na naszym rynku.
W ogóle 4 Kids Walk Info a Bank to jeden z najlepszych komiksów jakie przeczytałem przez ostatnie 10 lat.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5418 dnia: Pt, 07 Kwiecień 2023, 22:26:41 »
Jakbym miał oceniać, to raczej dużo sławniejszy autor(rzy), ale sza, bo jeszcze się wygadam. Zapowiedź już przygotowana.

Pewnie tym razem cos spoza mainstremu.

Offline Konrad

« Odpowiedź #5419 dnia: Pt, 07 Kwiecień 2023, 22:32:05 »
Stawiam na Night Fever Brubakera i Phillipsa.

A przy okazji jak tam Ballada dla Sophie i The Many Deaths of Laila Starr? Liczę, że oba tytuły są już na absolutnym finiszu i wjadą do sklepów może jeszcze w tym miesiącu.

Offline Motyl

« Odpowiedź #5420 dnia: Pt, 07 Kwiecień 2023, 22:35:10 »
Pewnie tym razem cos spoza mainstremu.

No pewnie, jakiś generyczny frankofon musi być :)

Stawiam na Night Fever Brubakera i Phillipsa.

A przy okazji jak tam Ballada dla Sophie i The Many Deaths of Laila Starr? Liczę, że oba tytuły są już na absolutnym finiszu i wjadą do sklepów może jeszcze w tym miesiącu.

Ballada pewnie tak, już leci do druku, więc to tylko od wolnych terminów zależy. Laila się jeszcze literuje, może nie wyrobić się do końca miesiąca.

Offline Warpath

« Odpowiedź #5421 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 09:35:37 »
Moje propozycje z Marvela do wydania from top of my mind:
  • Trylogia X (Earth X, Universe X, Paradise X) - mianowana marevelowskim Kingdom Come
  • Mutant X - świetna stand-alone seria o Havoku w alternatywnej rzeczywistości
  • X-Factor Petera Davida
  • Hulk Petera Davida
  • Avengers Busieka
  • Secret Wars II
  • FF Byrne'a

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5422 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 09:48:09 »
Tylko pytanie czy to sie sprzeda, bo jest duzo dziwnych narzekan na nowego epika ze Spiderem bo tego w Semicach nie bylo... Ja bym się cieszyl ze dostalismy cos  przed lub po bo to rozszeza universum ale niektórzy lubia miec dziwne problemy...

Offline Castiglione

« Odpowiedź #5423 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 09:52:19 »
Ale to chyba nie jest kwestia, że tego nie było w Semikach, tylko że jest to średnie, a jak odpada argument nostalgii, to ludzie woleliby coś innego.

Offline chch

« Odpowiedź #5424 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 10:02:23 »
O, świąteczna lista życzeń, to się dołączę:
- A small killing (Alan Moore)
- Captain Britain (Alan Moore i Alan Davies)
- Supreme (Alan Moore)
- 1985 (Alan Moore)
Tylko weźcie do tłumaczenia Paulinę Braiter.

Offline Warpath

« Odpowiedź #5425 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 10:06:30 »
Nie można jechać całe życie na Semicu, ten materiał też się kończy. Z takim planem biznesowym wydawnictwo może już pożegnać się z superbohaterszczyzną spod znaku Marvela. W mojej opinii w tym przypadku pora być perspektywicznym i spojrzeć poza utarte schematy. Obecnie będzie się rozchodziło kto pierwszy złapie najlepsze opowieści/runy nie wydane jeszcze przez TM-Semic, lub te dające największą szansę na sprzedaż i zysk. Egmont jest teraz zamulony Epicami i semicowskimi wznowieniami. To najlepszy moment dla Muchy, by powalczyć o te pozycje, gdyż później Egmont też po nie sięgnie, a wtedy nie będzie szans przebić ich ofertą.

A tak na marginesie - ja z kolei nie kupuję nic, co już było w Semicu, bo już mam - także zawsze są dwie strony medalu ; )
« Ostatnia zmiana: So, 08 Kwiecień 2023, 10:08:09 wysłana przez Warpath »

« Odpowiedź #5426 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 10:10:26 »
  To chyba nie narzekanie, że tego w Tm-Semicach nie było, tylko że to drętwe. Redakcja przebierała tytuły o omijała wtedy w miarę możliwości słabsze momenty. Kupiłem wszystkie Epiki, żadnego jeszcze nie przeczytałem więc na przykładzie Pająka nie podam, ale po kolekcji Transformers to było widać, wszystko to co nie było wydane przez Wróblewskiego i spółkę było strasznie czerstwe.
  Oj tak X-Factor Petera Davida, prolog z Superbohaterów Marvela w postaci miniserii "Madrox" był naprawdę fajny a cała seria ma bardzo dobre opinie wśród czytelników, tyle że całość to trzy omnibusy po 1000 stron. Wszelkie ruchy wśród X-tytułów Mucha pewnie uzależnia od sprzedaży X-Statix a ta może być różna. X-Force podobno średnio się sprzedało a to całkiem przyzwoity akcyjniak, napewno lepszy niż większość tego co wydaje z teraźniejszych tytułów Egmont. Zabił go chyba brak przyrostka "men" w tytule.
  Ghost Ridera odpuszczam, postać jest super, tylko komiksy z nią już nie bardzo. Nawet biorąc, że będzie jeden z moich herosów z dziecięcych lat Mark Texeira.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #5427 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 10:22:44 »
Obecnie będzie się rozchodziło kto pierwszy złapie najlepsze opowieści/runy nie wydane jeszcze przez TM-Semic, lub te dające największą szansę na sprzedaż i zysk. Egmont jest teraz zamulony Epicami i semicowskimi wznowieniami. To najlepszy moment dla Muchy, by powalczyć o te pozycje, gdyż później Egmont też po nie sięgnie, a wtedy nie będzie szans przebić ich ofertą.
Epiki to znikoma część oferty Egmontu. Egmont i inne wydawnictwa cały czas sięgają po perspektywiczne historie spoza Semika.

Chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz. Choć wiele osób nie lubi kolekcji to w podsumowaniu najlepszych pozycji sh ubiegłego roku docenione zostały słynne klasyki - Green Lantern: Łucznicy, Hawkworld i Starman: Grzechy ojca. Uważam, że rokuje pójście w tym kierunku. Wielkich nakładów to nie osiągnie, ale jest grupa fanów, która dobrze zapłaci za takie historie.
Batman returns
his books to the library

sum41

• Gość
« Odpowiedź #5428 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 10:26:45 »
X-Force czy Statix nie kupilem ale juz starsze pozycje XForce z checia bym kupil tak jak Age of Apocalypse.

Offline Warpath

« Odpowiedź #5429 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 10:29:24 »
Epiki to znikoma część oferty Egmontu. Egmont i inne wydawnictwa cały czas sięgają po perspektywiczne historie spoza Semika.

Tym bardziej trzeba się śpieszyć z zaklepywaniem dobrych tytułów ; )

Odnośnie DC - pełna zgoda. Lista rzeczy do wydania z tamtej strony i mi wydaje się dłuższa, niemniej Egmont ma wyłączność na DC. Mucha tu niestety nie pomoże. Niemniej też mam nadzieję, że wielki E. z czasem spojrzy przychylniejszym okiem w tamtą stronę.