Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1494062 razy)

Offline Megatron

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #1950 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 10:29:25 »
No i co? Szkodzi to komu? Czasem to dobrze tak się o czymś dowiedzieć, miła niespodzianka.

Świetna rzecz gdy przetransferujesz już euro na złotówki, zapłacisz za wysyłkę zagraniczną i chwilę potem dowiesz się, że wchodzi coś o czym było głucho. Tobie nie przeszkadza i jest to ok, tylko nie generalizuj. Jedynie opóźnione płatności na Gildii dają mi luz zakupowy. Sklep nadrabia to czego nie daje wielu naszych wydawców.

Wydawca nie musi się usprawiedliwiać dziwnymi postami, ważna jest jedynie informacja co i kiedy. Niespodzianki lubię jedynie w fabule :)

Online Castiglione

« Odpowiedź #1951 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 11:11:47 »
Przecież nie było głucho, a to, że wyjdzie taki piąty "Criminal" czy jakikolwiek inny komiks, który ma zamiar wydać Mucha, było wiadome już od dawna. Różnica jest tylko taka, że zapowiedź nie wisiała trzy miesiące w sklepach internetowych, żeby finalnie i tak być przesunięta z powodu jakichś opóźnień, tylko wrzucają możliwość zamawiania, jak już wszystko jest dograne i zostaje może tydzień do premiery.

Poza tym równie dobrze mogliby ogłosić dzisiaj, że za pół roku wydadzą coś, co Ty akurat wczoraj ściągnąłeś z zagranicy, przecież wydawca nie ma na to wpływu.

Offline parsom

« Odpowiedź #1952 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 12:22:14 »
Na to nie wpadłem. W sumie racja - może ja zacznę mieć pretensje, że wydają coś w miesiącach, kiedy wypada mi płatność OC, albo przychodzi rozliczenie za wodę, przy którym zawsze jestem w plecy?

Offline Megatron

« Odpowiedź #1953 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 12:24:49 »
"Bzz, bzz, thwip, thwip!
Już 3 września!"

Problem rozwiązany. Dziękuję, polecam :)

Na to nie wpadłem. W sumie racja - może ja zacznę mieć pretensje, że wydają coś w miesiącach, kiedy wypada mi płatność OC, albo przychodzi rozliczenie za wodę, przy którym zawsze jestem w plecy?

Nie podniecaj się. Napisałeś komu to może przeszkadzać, odpisałem Ci rzeczowo dlaczego, w przeciwieństwie do Twojego widzimisię. Fakty kontra nastawienie emocjonalne.

Offline Crono

« Odpowiedź #1954 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 12:34:03 »
Po przykładowych planszach przypomniałem sobie jak nie znosiłem za dzieciaka rysunków Sala Buscemy. Dalej tak mam. Ależ to brzydkie.
Niemniej, pająk to pozycja obowiązkowa. I tylko ta cena...

Online Benson

« Odpowiedź #1955 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 12:37:05 »
229  :o

Offline Lipa

« Odpowiedź #1956 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 12:39:49 »
Na Gildii z 30% rabatem będzie za 160 zł

Nie wiem czy mucha gdzieś dobija do 35-40%?

Offline moai

« Odpowiedź #1957 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 12:42:23 »
Na Gildii z 30% rabatem będzie za 160 zł

32% bywa na tantisie, czasem przez buyboxa/ceneo na taniej ksiazce + kod rabatowy/rabat lojalnosciowy mozna kupic za ok. 33-35% taniej. Moze czasem wiecej.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #1958 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 12:47:54 »
Cytat: facebook link=https://www.facebook.com/MuchaComics/posts/233140762150853
Bzz, bzz, thwip, thwip!
Już 3 września! Światowa premiera! Po raz pierwszy zebrane w jednym tomie najsłynniejsze przygody THE SPECTACULAR SPIDER-MANA stworzone przez kreatywny duet J.M. DeMatteis i Sal Buscema.
Pełna niespodziewanych przygód terapia grupowa Petera Parkera, Harry'ego Osborna i Edwarda Whelana, pokazująca w nowym świetle ich tragiczne dzieciństwo, a przy tym dokonująca szokujących odkryć. Jedna z najbardziej dramatycznych opowieści o Spider-Manie wszech czasów!
Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w zeszytach: The Spectacular Spider-Man Vol. 1 #178–200.
Scenariusz: J.M. DeMatteis
Rysunki: Sal Buscema
Tłumaczenie: Marek Starosta
Wydawnictwo: Mucha Comics
Liczba stron: 584
Format: 180x275 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor, cz-b
ISBN 978-83-66589-54-4
Wydanie pierwsze na świecie!
Cena okładkowa: 229,00 zł
Premiera: 3 września 2021 roku

Faktycznie to będzie sprawdzian dla przyszłości Spidera (i pewnie też innych "nieaktualnych" superhero), jestem prawie pewien że Mucha zapowiadała cenę 200zł... No nic, w zeszłym roku pisząc o tym tomie jako cenę "przesadzoną" podawałem 200zł właśnie, co się później potwierdziło w zapowiedzi, a faktycznie jest jeszcze wyżej.
Po co to piszę, skoro wiem co odpowiecie (m.in. ceny papieru itd.)? W sumie nie wiem, żeby wskazać kolejny przypadek gdzie wydawnictwa nie mogą utrzymać nawet zapowiadanych wcześniej cen? Nie pozostaje mi więcej, bo mimo że mogę kupić, to nie kupię (przynajmniej nie z pierwszego obiegu).
Ciekaw jestem wyników sprzedaży, na pewno na początku będzie dobrze, bo ludzie czekali :) Już wiele razy się wypowiadałem o cenach, także nie chcę być źle zrozumiany - cieszę się że ten i inne komiksy których nie kupię są wydawane! Tu na forum jestem w mniejszości która nie przeznaczy tyle na komiks, ale wśród ogółu to forum jest mniejszością, stąd jw. ciekaw jestem, liczę że wydawnictwo (lub jakiś insider [wink wink]) za jakiś czas podsumuje jak się udało ;)

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #1959 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 12:53:50 »
W praktyce pewnie da się kupić za 150-160 zł, więc nie jest to zaporowa cena za takie tomiszcze.

Tak w ogóle to z klasyki Pająka mamy w tym momencie w Polsce prawie wszystko. Pozostała do wydania Śmierć Jean DeWolff a poza tym to oczekiwania będzie miała tylko grupa licząca na bardziej ekskluzywne formaty.
« Ostatnia zmiana: So, 28 Sierpień 2021, 12:59:18 wysłana przez bibliotekarz »
Batman returns
his books to the library

Nesumi

• Gość
« Odpowiedź #1960 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 12:59:37 »
Dla mnie cena cokolwiek zaporowa. To superhero, z definicji czysta i prosta rozrywka (i nawet scenariusze dematteisa nie czynią z tego rezrywki ekskluzywnej). To powinno być tanie i dostępne!

Offline parsom

« Odpowiedź #1961 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 13:01:47 »
To powinno być tanie i dostępne!

Ciekawa koncepcja... Czy w druga stronę też działa? Szekspir powinien być drogi i niedostępny?

Offline asx76

« Odpowiedź #1962 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 13:02:10 »

40% chyba tylko raz do roku w swoim sklepie, aczkolwiek nie jestem pewny czy każdego... ???

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1963 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 13:02:24 »
W praktyce pewnie da się kupić za 150-160 zł, więc nie jest to zaporowa cena za takie tomiszcze.

Tak w ogóle to z klasyki Pająka mamy w tym momencie w Polsce prawie wszystko. Pozostała do wydania Śmierć Jean DeWolff a poza tym to oczekiwania będzie miała tylko grupa licząca na bardziej ekskluzywne formaty.
Nie  mamy, bo klasyka powinna być wydana w bardziej dostępnej formie niż w jakiejś kolekcji ileś lat temu. Cena duża,  ale za ilość materiału do zaakceptowania.

Offline Simon

« Odpowiedź #1964 dnia: So, 28 Sierpień 2021, 13:16:28 »
Cena do przełknięcia. Czekam!  :)
"Between thought and expression lies a lifetime"