Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 594681 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kv

Odp: Kurc
« Odpowiedź #2640 dnia: So, 02 Sierpień 2025, 10:09:16 »
A to nie jest czasami niezakończone?

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2641 dnia: So, 02 Sierpień 2025, 10:11:34 »
No właśnie miałem o to pytać. Jest potwierdzone, że chodzi o zbiorczaka? Może to będzie jednak 4 część 8)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Ty_draniu

« Odpowiedź #2642 dnia: So, 02 Sierpień 2025, 10:25:19 »
jest potwierdzone, ma być integral

Offline Death

« Odpowiedź #2643 dnia: So, 02 Sierpień 2025, 10:40:00 »
To są trzy pojedyńcze historie połączone postaciami mnicha i rycerza, którzy podróżują po średniowiecznej Europie w czasach Bolesława Chrobrego. Także nie trzeba nic kończyć, ale zawsze można stworzyć kolejny tom. Na co zresztą bardzo liczę. No przecież bym nie pisał o integralu trzech części, gdyby tego nie potwierdził wydawca. :)

Offline rzodkiew

« Odpowiedź #2644 dnia: So, 02 Sierpień 2025, 14:28:01 »
Super, nie załapałem się na pojedyncze, to teraz nadrobię, tak jak z Bois-Maury.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #2645 dnia: Pn, 04 Sierpień 2025, 10:26:31 »
Taka najlepsza seria niby a bujam się już od roku ze sprzedażą 3 tomów za łączną kwotę 90 zł i nikt nie chce. Rewelacyjny komiks, kurła ;)

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #2646 dnia: Pn, 04 Sierpień 2025, 12:04:34 »
Z tą rewelacyjnością całości może bym nie przesadzał, ale szczególnie te późniejsze tomy mają naprawdę dobre elementy.
Batman returns
his books to the library

Offline MonsterGirl

« Odpowiedź #2647 dnia: Pn, 04 Sierpień 2025, 12:58:10 »
Jak pisze dla komiksopedii Hubert Czajkowski:

Na kolejną część Lux in tenebris na razie nie ma widoków, ponieważ cały czas pracuję nad swoimi autorskimi komiksowymi projektami historycznymi. Teraz właśnie wypuszczam Zygmunta III – pierwszy tom, który właśnie poszedł do drukarni, a ja siadam do drugiej części.

https://komiksopedia.pl/aktualnosc/kurc-zapowiada-zbiorcze-lux-in-tenebris/
Komiksopedia - newsy, wywiady, artykuły, kalendarz wydarzeń, baza danych. Możliwość oceniania i tworzenia własnych kolekcji.

Offline Death

« Odpowiedź #2648 dnia: Śr, 27 Sierpień 2025, 18:35:29 »
We wrześniu.

To chyba będzie to co było w Relaxach. Tylko nie wiem czy była całość.

Offline Brvk

« Odpowiedź #2649 dnia: Śr, 27 Sierpień 2025, 18:57:09 »
Chyba padł ostatni bastion trzymania Relaksów na półce - Andreasa też wydają w albumach, więc powoli można myśleć o sprzedaży tych magazynów.

Dzielenie gotowych albumów to był poroniony pomysł i mam nadzieję że wkrótce szczeźnie ostatecznie. Do gazet tylko szorty albo pierwodruki.

Offline donT

« Odpowiedź #2650 dnia: Śr, 27 Sierpień 2025, 18:57:26 »
Ouuu!!! Nareszcie ;D
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline tuco

« Odpowiedź #2651 dnia: Śr, 27 Sierpień 2025, 21:08:59 »
Chyba padł ostatni bastion trzymania Relaksów na półce - Andreasa też wydają w albumach, więc powoli można myśleć o sprzedaży tych magazynów.

Dzielenie gotowych albumów to był poroniony pomysł i mam nadzieję że wkrótce szczeźnie ostatecznie. Do gazet tylko szorty albo pierwodruki.
przecież ten Andreas to są szorty.
We wrześniu.

To chyba będzie to co było w Relaxach. Tylko nie wiem czy była całość.
nie było całości, brak 1 opowiadania (8 stron).

Offline Brvk

« Odpowiedź #2652 dnia: Śr, 27 Sierpień 2025, 21:54:09 »
przecież ten Andreas to są szorty.
Ale zebrane już gdzieś tam wcześniej w albumie, a mi chodziło o szorty nie wydane inaczej, niż w różnych magazynach itp.

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #2653 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 07:31:01 »
Lovecraft na okładce. To są opowiadania grozy, opowieści niesamowite, czy zwykłe historie, bez zjawisk nadprzyrodzonych poświęcone wybranym postaciom historycznym?

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2654 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 10:09:14 »
Generalnie każdy Andreas cieszy, ale akurat z rzeczy opublikowanych w Relaxie ten tytuł jest najmniej zbieżny, z tym czego po Andreasie instynktownie można się spodziewać. Ja sam wolałbym Quintos czy Dryfy.

przecież ten Andreas to są szorty.nie było całości, brak 1 opowiadania (8 stron).

A jakiego? W Relaxie było 5 szortów i to chyba cała zawartość zbioru (za Dossier Andreas).

Lovecraft na okładce. To są opowiadania grozy, opowieści niesamowite, czy zwykłe historie, bez zjawisk nadprzyrodzonych poświęcone wybranym postaciom historycznym?

Opowieści niesamowite.