Criminal 1, 2. Mucha Comics.
Jakiś czas temu przeczytałem, że nakład Criminal się wyczerpuje, nadeszła więc dobra okazja do tego, by zapoznać się z tą serią. Najpierw kupiłem i przeczytałem #1. Solidny kryminał, takie 7/10. Ciekawa historia, momentami zbyt płaska, jeśli chodzi o zachowania bohaterów. Brakuje przerysowania, bo przecież wszystko jest na serio, to nie komedia ani parodia. Odłożyłem na półkę i tyle.
Parę dni temu kupiłem część drugą i zacząłem czytać i... jakie to jest dobre! Pełnokrwisty kryminał ze zwrotami akcji, wielopłaszczyznową fabułą i bohaterami z krwi i kości. Druga część jest dużo lepsza niz jedynka, która była niezła. Przyznam szczerze, że dawno nie czytałem tak dobrego komiksu! Szkoda tylko, że pomimo ostrej selekcji i tak podobnie dobry tytuł się trafia raz na dziesięć pozycji. 9/10 w mojej skali.
Miracleman, Moore, Mucha Comics.
Słaby komiks, którego nie jestem w stanie skończyć. Słabe rysunki. Zdarzają się niezłe pomysły, ale to tyle. Pomimo rozkładania lektury na kilka wieczorów utknąłem w połowie i chyba dalszego ciągu nie będzie. 4/10.