Autor Wątek: Egmont 2026  (Przeczytany 278480 razy)

Hajsencat i 3 Gości przegląda ten wątek.

Online Castiglione

Odp: Egmont 2026
« Odpowiedź #1635 dnia: Wt, 23 Czerwiec 2026, 19:25:58 »
Miles Morales, Smilesr-Man ??? Widać jakieś mocno alternatywne uniwersum.

Offline kelen

« Odpowiedź #1636 dnia: Wt, 23 Czerwiec 2026, 23:02:52 »
W piątek do kin wchodzi film o Supergirl, więc przyglądamy się komiksowemu pierwowzorowi. Dlaczego warto po niego sięgnąć?

Jak ktokolwiek ma brać taki materiał na poważnie, jak na dzień dobry element mający przyciągnąć uwagę i zachęcić do włączenia filmu uderza halucynowanymi okładkami. Kilka klików w programie graficznym, żeby wkleić faktyczne ilustracje to rzeczywiście wysiłek wymagający wielu godzin ciężkiej pracy i ukończenie studiów magisterskich. Zresztą, przeglądając pozostałe filmiki widać, że to nie pojedynczy przypadek, tylko reguła na czele z filmem o DC vs Vampires albo katalogiem Egmontu.

« Odpowiedź #1637 dnia: Wt, 23 Czerwiec 2026, 23:47:56 »
Pamiętam czasy WKKDC czy SBM kiedy do 2tyg był film z prezentacją najnowszego tomu, tak samo na stronie były fotki tychże komiksów i innych od Egmontu w wysokiej rozdzielczości - zawsze można było podejrzeć jak wygląda dany komiks przed jego zakupem, lubiłem to, i dobrze wspominam - szkoda, że kanał się zmienił w coś takiego i jeszcze z obrzydliwymi okładami wygenerowanymi w AI  :(
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Xmen

« Odpowiedź #1638 dnia: Śr, 24 Czerwiec 2026, 00:56:05 »
Nie tylko komiksy z kolekcji były przeglądane na filmikach filmozercow, niektóre Egmonty też kartkowali. Też zdarzało mi się oglądać ich filmiki przed zakupem niektórych komiksów.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1639 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 16:42:09 »
Co myślicie o serii DMZ strefa zdemilitaryzowana? Warto, nie warto? Wiadomo, że każdy ma swój gust i opinię ale warto zapytać...
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline frosty24

« Odpowiedź #1640 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 17:15:34 »
Co myślicie o serii DMZ strefa zdemilitaryzowana? Warto, nie warto? Wiadomo, że każdy ma swój gust i opinię ale warto zapytać...

Warto zdecydowanie. Wcześniej czytałem tylko peleryniarzy ale DMZ ma w sobie to coś ;)

Offline Takesh

« Odpowiedź #1641 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 17:55:02 »
DMZ to jedna z najlepszych serii z Vertigo. Dla mnie bardzo wysoka półka. I, oczywiście, tylko całość. Bo to jest jedna wielka opowieść. Ja mocno polecam.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1642 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 18:05:11 »
Wiadomka, że tylko całość. Całość to jest 5 tomów? Przynajmniej tyle widzę dostępnych...

Offline Takesh

« Odpowiedź #1643 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 18:14:39 »
Tak, pięć.

Offline Antari

« Odpowiedź #1644 dnia: Cz, 09 Lipiec 2026, 23:41:14 »
Wiem, że pewnie już było omawiane 10 razy ale dziś przeglądając zapowiedzi na sierpień doczytałem, że Absolute Batman ma być na twardo po 89,99 zł i jestem w lekkim szoku. Byłem przekonany, że będzie na miękko. Jest jakiś konkretny powód dlaczego super nowa seria ląduje na twardo, a nie na miękko? Ja zatrzymałem się w momencie gdy Batman Kinga był wydawany na miękko. Wycofali się z wydawania nowych serii na miękko czy jak? Nie wiem już co jest grane z tym DC od Egmontu.

Chciałem sprawdzić to polskie wydanie ale w tej sytuacji to wychodzi za drogo jak na takie czytadło.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1645 dnia: Pt, 10 Lipiec 2026, 02:57:00 »
Na miękko byłoby 5zł taniej. Ostatnio chyba pisałeś, że wolisz wieksze wydania i na twardo?
Cena faktycznie wysoka.

Offline Cringer

« Odpowiedź #1646 dnia: Pt, 10 Lipiec 2026, 08:55:36 »
"Nowy świat Ultimate" ma taką samą cenę, taką samą ilość stron co Absolute Batman i jest na miękko :o

Offline Takesh

« Odpowiedź #1647 dnia: Pt, 10 Lipiec 2026, 09:23:46 »
Batman ma na pewno większy nakład, więc dlatego jest tańszy....

Offline Juby

« Odpowiedź #1648 dnia: Pt, 10 Lipiec 2026, 10:23:49 »
@Antari
Wszystkie serie bieżące nadal wychodzą na miękko. Wydanie Absolute'a w HC nie ma żadnego uzasadnienia, poza chęcią wyciągnięcia od nas jeszcze większej kasy (na miękko pewnie byłoby ze 20 zł taniej) i to samo Egmont zrobił z H2SH wrzucając go do Deluxe'a (i dodając przy tym pewnie z 3-4 dychy do ceny okładkowej).

Mój niełamiący regulaminu post o postawie Mateusza oczywiście wyleciał ::)

Offline Antari

« Odpowiedź #1649 dnia: Pt, 10 Lipiec 2026, 10:46:38 »
@Antari
Wszystkie serie bieżące nadal wychodzą na miękko. Wydanie Absolute'a w HC nie ma żadnego uzasadnienia, poza chęcią wyciągnięcia od nas jeszcze większej kasy (na miękko pewnie byłoby ze 20 zł taniej) i to samo Egmont zrobił z H2SH wrzucając go do Deluxe'a (i dodając przy tym pewnie z 3-4 dychy do ceny okładkowej).

No dobrze, ale H2SH Deluxe ma powiększony format, a Absolute Batman wychodzi w zwykłym (standard). Nie czytałem tej kontynuacji Husha, ale tam chyba rysuje Jim Lee i Scott Williams więc może jakieś uzasadnienie powiększonego formatu jest.

Z kolei kompletnie nie rozumiem tej decyzji z twardą okładką do tego Absolute Batmana. Po rabatach pewnie będzie po jakieś 59-60 zł.

Na miękko byłoby 5zł taniej. Ostatnio chyba pisałeś, że wolisz wieksze wydania i na twardo?
Cena faktycznie wysoka.

Tak wolę ale szczerze mówiąc wolę poczekać na omnibusa, który na 100% prędzej czy później wyjdzie niż ładować się w polskie wydania w tej cenie. W tych cenach to wyjdzie cenowo podobnie co omniak w preorderze. Przekartkuję polskie wydanie w Empiku jak będzie bez folii żeby zobaczyć jak to wygląda i tyle.

Kolejna pozycja od Egmontu odpada u mnie.