Autor Wątek: Egmont 2026  (Przeczytany 278170 razy)

Kandor, Aleksandros, Ufilov, Komediant i 11 Gości przegląda ten wątek.

Online Castiglione

Odp: Egmont 2026
« Odpowiedź #1470 dnia: So, 16 Maj 2026, 12:40:18 »
Pewnie, że lepsze.

To chyba dotyczyło Kajka i Kokosza, więc prawdopodobnie sprzedawali je jako mint nawet bez folii.

Offline Adolf

« Odpowiedź #1471 dnia: So, 16 Maj 2026, 21:55:23 »
Jak zwykle wszystko zależy od reakcji czytelników. Będzie głośno, będą reklamacje, to wydawnictwo będzie musiało coś zrobić. A jeśli skończy się jak z Muchą i ich 4 stronami, których nie było, to w Egmoncie mogą iść spać i obudzić się przy następnym takim incydencie.

Offline michał81

« Odpowiedź #1472 dnia: So, 16 Maj 2026, 22:09:13 »
A jeśli skończy się jak z Muchą i ich 4 stronami, których nie było, to w Egmoncie mogą iść spać i obudzić się przy następnym takim incydencie.
Przecież ten tom Ghost Ridera to był najlepiej sprzedający się komiks Muchy w zeszłym roku pomimo braku tych stron.

Offline Juby

« Odpowiedź #1473 dnia: So, 16 Maj 2026, 23:23:11 »
Czekamy na stanowisko Wayne collectorra w tej sprawie. Jako nowy rycerz egmontu pewnie wyjaśni co poszło nie tak, jak błąd powinien zostać naprawiony. Rozwieje wszelkie wątpliwości i napisze dlaczego kolekcje są fuuuj.
Jak to było? "TDKR w kolekcji Batmana jest blee, bo chętni będą mieli Compacta za grosze za miesiąc"? "Wydania Egmontu są lepsze i wydawnictwo popełnia mniej błędów od ciągle knocącego Hachette"?

Minęło dopiero trzy i pół tygodnia, ale chyba nie najlepiej zestarzały się te tezy.

« Odpowiedź #1474 dnia: Nd, 17 Maj 2026, 00:16:47 »
No tak, bo mam szklaną kulę i mogłem przewidzieć takiego byka ze strony Egmontu   ;D
Jak pisałem, zawalili sprawę, a "naprawienie" tego blefu poprzez link do słabej jakości skanu brakującej strony jest żenujący.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Juby

« Odpowiedź #1475 dnia: Nd, 17 Maj 2026, 08:38:15 »
To nie kwestia braku szklanej kuli. Tylko braku pokory.

« Odpowiedź #1476 dnia: Nd, 17 Maj 2026, 10:13:58 »
Ale co mam przepraszać na kolanach, że śmiałem ten miesiąc temu napisać, że wydanie Compact będzie lepsze, bo nie spodziewałem się błędu w nim? Napisałem już dwa razy, że ten błąd jest żenujący i rozwiązanie go jeszcze bardziej, czego jeszcze oczekujesz?
Sociale:

Offline Takesh

« Odpowiedź #1477 dnia: Nd, 17 Maj 2026, 10:20:09 »
Na kolanach do Lourdes? 8)

Offline Xmen

« Odpowiedź #1478 dnia: Nd, 17 Maj 2026, 18:12:03 »
Ale co mam przepraszać na kolanach, że śmiałem ten miesiąc temu napisać, że wydanie Compact będzie lepsze, bo nie spodziewałem się błędu w nim? Napisałem już dwa razy, że ten błąd jest żenujący i rozwiązanie go jeszcze bardziej, czego jeszcze oczekujesz?
Przestań już pisać te bzdury, Egmont to, Egmont tamto, kolekcje zło. Zmieniłeś się w swojego największego wroga tylko jesteś po drugiej stronie mocy. Egmont ma wyebane, ci od kolekcji tak samo ale nie udają zbawców komiksowa.
« Ostatnia zmiana: Nd, 17 Maj 2026, 18:15:35 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #1479 dnia: Nd, 17 Maj 2026, 18:36:03 »
Niesamowite jak wyciągasz pod swoją tezę parę moich uwag odnośnie Hachette i na podstawie tego budujesz, że tylko ich krytykuję - szkoda, że już nie widzisz jak wiele razy chwaliłem np. kolekcję BiZ nazywając ją nawet najlepszą moim zdaniem zdaniem kolekcją jaką dostaliśmy. I teraz uważaj, bo pewnie spadniesz z krzesła, mam ją całą! Tak niewiedzę kolekcji, a mam całą kolekcję BiZ - szok co? No widzisz, bo mimo mojej krytyki w ich stronę umiem też wskazać masę zalet ich. Tak samo inne wydawnictwa, krytykowałem Egmont wiele razy po wtopie z rozładodówkami z Marvel Knights Spider-Manie, krytykowałem Muchę za brak stron w Ghost Riderze - nie ważne jakie wydawnictwo zaliczy wtopę, krytykuję ich tak samo. To moja wina, że to Hachette sumarycznie tych błędów robi więcej od reszty, więc obrywają najwcześniej?

Na razie jedyną osobą piszącą bzdury jesteś ty, nikt inny.
Sociale:

Offline Xmen

« Odpowiedź #1480 dnia: Nd, 17 Maj 2026, 21:49:14 »
Chwaliłem tych, krytykowałem tamtych. Tym dałem błogosławieństwo, tamtych potępiłem. O wielki i sprawiedliwy dobrze, że jesteś. Yebiesz śmieci w każdym temacie nie wiadomo po co? Tłumaczysz, przekonujesz, zawsze stajesz w opozycji do kogoś, żeby tylko mieć możliwość udowodnienia swojej "racji". Możliwe, że nie zauważyłem niektórych twoich postów bo staram się ich nie czytać. Panie "wiem co czują kobiety"🤡
« Ostatnia zmiana: Nd, 17 Maj 2026, 21:51:54 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Takesh

« Odpowiedź #1481 dnia: Pn, 18 Maj 2026, 08:19:33 »
Mam pytanie odnośnie Powrotu Mrocznego Rycerza.

Pierwsze tłumaczenie zostało poprawione w kolejnym wydaniu. Czy od tej pory wykorzystywane jest ciągle to samo, czy też dalej były jakieś poprawki? Jeśli były kolejne, to od którego wydania mamy ostatnie? Od DC Compact? Wiem, wiem, brakuje jednej strony...

Offline michał81

« Odpowiedź #1482 dnia: Pn, 18 Maj 2026, 08:37:37 »
Mam pytanie odnośnie Powrotu Mrocznego Rycerza.

Pierwsze tłumaczenie zostało poprawione w kolejnym wydaniu. Czy od tej pory wykorzystywane jest ciągle to samo, czy też dalej były jakieś poprawki? Jeśli były kolejne, to od którego wydania mamy ostatnie? Od DC Compact? Wiem, wiem, brakuje jednej strony...
Było kilka poprawek, bo z tego co pamiętam w poprawionym wydaniu z 2012 był kilka literówek, ale czy były większe w tłumaczeniu to raczej nie.

Offline Juby

« Odpowiedź #1483 dnia: Pn, 18 Maj 2026, 09:04:37 »
Ale co mam przepraszać na kolanach, że śmiałem ten miesiąc temu napisać, że wydanie Compact będzie lepsze, bo nie spodziewałem się błędu w nim?
Wystarczy więcej pokory = zastanowienie się dwa razy zanim napisze się rzeczy, z których forum może się później śmiać. Nie jesteś alfą i omegą komiksowego rynku, który zna wszystkich wydawców i potrzeby czytelników/ fanów najlepiej, a w takim tonie piszesz.

szkoda, że już nie widzisz jak wiele razy chwaliłem np. kolekcję BiZ nazywając ją nawet najlepszą moim zdaniem zdaniem kolekcją jaką dostaliśmy. I teraz uważaj, bo pewnie spadniesz z krzesła, mam ją całą! Tak niewiedzę kolekcji, a mam całą kolekcję BiZ - szok co? No widzisz, bo mimo mojej krytyki w ich stronę umiem też wskazać masę zalet ich. Tak samo inne wydawnictwa, krytykowałem Egmont wiele razy po wtopie z rozładodówkami z Marvel Knights Spider-Manie, krytykowałem Muchę za brak stron w Ghost Riderze - nie ważne jakie wydawnictwo zaliczy wtopę, krytykuję ich tak samo.
Powyższy akapit nie różni się niczym od tego, co wypisuje twój największy wróg. Też niby potrafi pochwalić, też ma +2000 komiksów Egmontu na regale i wydał na nie majątek, a jakie stanowisko względem złego E. ma chyba wszyscy wiemy.

To moja wina, że to Hachette sumarycznie tych błędów robi więcej od reszty, więc obrywają najwcześniej?
Jak zawsze chętnie poznam wynik badań, które wykonałeś w tym temacie, ale bez pytania wiem, że to bzdury wyssane z palca, a nie fakty poparte liczbami wpadek Hachette i innych wydawców z ostatnich x lat, które sprawdziłeś.

Na razie jedyną osobą piszącą bzdury jesteś ty, nikt inny.
Rada w kwestii pokory jak widać nie została wysłuchana.
« Ostatnia zmiana: Pn, 18 Maj 2026, 09:06:29 wysłana przez Juby »

Offline Pyrovatis

« Odpowiedź #1484 dnia: Pn, 18 Maj 2026, 11:08:30 »
Widzę, że Egmont już coś podziałał, bo na ich stronie nima już tych dwóch komiksów. Nawet nie widzę ich w sekcji "nowości". Więc chociaż o tyle dobrze, że nie próbują go dalej sprzedać jako pełnowartościowego produktu.