Autor Wątek: Egmont 2026  (Przeczytany 278422 razy)

BlackoutHV i 2 Gości przegląda ten wątek.

Online Castiglione

Odp: Egmont 2026
« Odpowiedź #1155 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2026, 21:23:15 »
Miałem tu na myśli bardziej firmy żyjące z handlu "outletem" w sieci w dniu premiery (nazywanym też promocjami, okazjami itp). Firemki które diabli wiedzą skąd mają dane tytuły w cenach sporo niższych od okładkowych oraz stosujących jeszcze inne sztuczki handlowe (nie będę opisywał schematu ale ogólnie polega to na zakłamywaniu na portalu statystyk sprzedażowych poprzez zmiany cen)
No zapewne pomijają po prostu pośredników, którzy przy sprzedaży stacjonarnej ściągają pośrednio swoje marże, więc sprzedając w necie mogą zaoferować niższą cenę niż Empik w galerii handlowej (który płaci chociażby czynsz za wynajem lokalu). Jednocześnie mają pewnie inną politykę sprzedażową niż wspomniana sieć - sprzedać taniej, ale dużo, a nie mało i drogo.

Co to znaczy zakłamywanie statystyk sprzedaży poprzez zmiany cen?

Offline Kadet

« Odpowiedź #1156 dnia: Śr, 22 Kwiecień 2026, 22:58:17 »
Na stronie Egmontu jest w zapowiedziach na czerwiec jeden komiks, którego nie ma chyba jeszcze w sklepie: nowy album kontynuacji "KiK", "Proces Jagi".

http://wydawnictwoegmont.pl/komiksy/nowosci-i-zapowiedzi/

Oprócz tego coś chyba tam się lekko pozajączkowało w tabelkach, bo "Mieszko" jest jednocześnie w zapowiedziach na maj i na czerwiec, a w maju dorzucili przez pomyłkę do listy też jakąś kolorowankę z K-Popem.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Online radef

« Odpowiedź #1157 dnia: Cz, 23 Kwiecień 2026, 09:06:10 »
a w maju dorzucili przez pomyłkę do listy też jakąś kolorowankę z K-Popem.
Najpewniej została ona wrzucona w zapowiedzi komiksowe ze względów prawnych. Kiedyś było tłumaczone na MFKIG, do czego Egmont zobowiązał się po sprzedaży działu książkowego.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline deFranco

« Odpowiedź #1158 dnia: Cz, 23 Kwiecień 2026, 15:56:14 »
Hej, czy dorosły może w miarę bezboleśnie poczytać "Śledztwa Enoli Holmes" ?
Czy to raczej poziom dziecięcej "Filipiny Lomar", od której totalnie się odbiłem.
Na przykład taka "Czwórka z Baker Street" weszła całkiem dobrze.
?
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline nocny

« Odpowiedź #1159 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2026, 10:25:59 »
Nie czytałem więc moja opinia gówno warta ale powiem tak, uwielbiam filmy Śledztwa Enoli Holmes więc wziąłem do ręki komiks i w sekundę zrozumiałem, że gdybym miał 6-letnie dziecko to bym mu kupił. Ale nie mam więc nie kupiłem ;)

Online radef

« Odpowiedź #1160 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2026, 12:24:01 »
Chyba o tym nikt nie wspominał - "WildCATS" przełożone z maja na 9 września.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Gruby AL

« Odpowiedź #1161 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2026, 13:38:00 »
Poprawiają literówkę na okładce? ;)

Online amsterdream

« Odpowiedź #1162 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2026, 14:15:06 »
Musieli coś na grubo odwalić że przesuwają aż o taki okres.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Mateusz

« Odpowiedź #1163 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2026, 14:30:38 »
À propos zbliżających się majowych premier, to przypominam o naszym omówieniu zapowiedzi.

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Kadet

« Odpowiedź #1164 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2026, 14:42:55 »
Musieli coś na grubo odwalić że przesuwają aż o taki okres.

Albo u licencjodawcy coś wystąpiło bądź opóźnił akcept...
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Warpath

« Odpowiedź #1165 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2026, 17:36:22 »
Może coś wrzucą w zastępstwie zatem? Byłoby miło.

Offline Masonna

« Odpowiedź #1166 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2026, 17:36:35 »
Chyba o tym nikt nie wspominał - "WildCATS" przełożone z maja na 9 września.

Właśnie zauważyłem, że na Gildii dostępne za 138 dni i od razu tu przybiegłem zobaczyć OCB. No gruba sprawa. może rozkładówkę źle wydrukowali...

To chyba Studio Lain będzie musiało przełożyć premierę Cyberforce  ;D
weź pigułkę, zobaczysz...

Offline michał81

« Odpowiedź #1167 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2026, 18:10:49 »
To chyba Studio Lain będzie musiało przełożyć premierę Cyberforce  ;D
przecież ona jest przełożona już na następny rok

Online radef

« Odpowiedź #1168 dnia: Pt, 24 Kwiecień 2026, 21:49:47 »
Poprawiają literówkę na okładce? ;)
Biorąc pod uwagę, że to DC Deluxe, więc tytuł najpewniej z obwolutą, to raczej żaden błąd na obwolucie nie spowodowałby 3-miesięcznego opóźnienia. Nawet gdyby trzeba było ręcznie zdejmować i zakładać obwoluty, to by tyle nie zajęło.

Online Xmen

« Odpowiedź #1169 dnia: So, 25 Kwiecień 2026, 05:06:51 »
Na stronie Egmontu data premiery Wild CATS to 9 września 2026, premiera nie miała być w maju?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.