Autor Wątek: Egmont 2026  (Przeczytany 278434 razy)

BlackoutHV i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline Takesh

Odp: Egmont 2026
« Odpowiedź #990 dnia: Wt, 07 Kwiecień 2026, 20:01:32 »
Ja już Muszce nie ufam...

Offline 79ers

« Odpowiedź #991 dnia: Wt, 07 Kwiecień 2026, 20:42:40 »
Ja od dawna nie ufam, ale coś tam zawsze wezmę.

Online Castiglione

« Odpowiedź #992 dnia: Wt, 07 Kwiecień 2026, 22:06:45 »
Mucha mogłaby jeszcze wydać kilka Epików od "Second Genesis" w formie takiej jak "Sagę Miotu" i byłaby to całkiem sensowna opcja zebrania początków Claremonta. Pytanie, czy licencja pozwalałaby im na zakup praw do tylu tomów, żeby utworzyć spójny ciąg, czy faktycznie chcieliby tak zrobić i ile lat by im to zajęło.

Online amsterdream

« Odpowiedź #993 dnia: Wt, 07 Kwiecień 2026, 22:49:09 »
Na razie mogliby lecieć dalej ciągiem od Brood Sagi czyli - 10. God Loves, Man Kills, 11. Lifedeath, 12. The Gift, 13. Wounded Wolf i dochodzimy do Masakry mutantów wydanej przez Egmont w Punktach zwrotnych. Szkoda że nie zaczęli od 8. I, Magneto to ładnie zazębiłoby się wtedy z Essentialami.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline michał81

« Odpowiedź #994 dnia: Śr, 08 Kwiecień 2026, 05:07:52 »
To chyba pora na klasyka.

Kiedy będą zapowiedzi na czerwiec, bo to chyba już najwyższa pora? ;)

Offline jedrol

« Odpowiedź #995 dnia: Śr, 08 Kwiecień 2026, 09:08:57 »
Czy rozeslali juz do drukarni czy narazie dostaja tylko ludzie ktorzy kupili na ich stronie? :D Kupowalem na gilidi razem z tombraider archiwum i barbara i niewiem czy dopytywac dlaczego nie jest wyslane czy moment rozyslania do kisegarni dopiero nadjedzie :D

Online amsterdream

« Odpowiedź #996 dnia: Śr, 08 Kwiecień 2026, 10:03:05 »
A to nie wiedziałem o tym. Mam nadzieję, że wydadzą wszystko

Na jednym z nagrań z tamtego roku bodajże Alicja mówiła że Dark Phoenix Sagi raczej nie będzie bo była już wielokrotnie u nas wydawana ta historia w różnych formach a Age Of X i Necrosha są z czymś tam powiązane i będą niezrozumiałe dla polskiego czytelnika oraz Age of X było już w kolekcji.

Moim zdaniem jak już tyle wydali to już powinni zrobić komplet, ale z drugiej strony, chociaż mam wszystkie do tej pory wydane Punkty Zwrotne, to te trzy ostatnie raczej bym odpuścił (może poza Necrosha), więc być może dobrze czytają nastroje czytelnicze.
« Ostatnia zmiana: Śr, 08 Kwiecień 2026, 11:07:08 wysłana przez amsterdream »

Offline frosty24

« Odpowiedź #997 dnia: Śr, 08 Kwiecień 2026, 10:47:30 »
W jakiej kolekcji było wydane Age Of X ?

Offline Crono

« Odpowiedź #998 dnia: Śr, 08 Kwiecień 2026, 11:00:26 »
W żadnej. Nie było tego u nas. A tłumaczenie Pani Alicji odnośnie Dark Phoenix Sagi jest śmieszne, bo jest wiele komiksów u nas wydanych, które miały rożne wydania i nadal się sprzedają

Online amsterdream

« Odpowiedź #999 dnia: Śr, 08 Kwiecień 2026, 11:14:21 »
Nie wiem, nie śledzę za specjalnie kolekcji, ktoś na FB tak pisał, ale podejrzewam że pomieszało mu się z AvsX.

Online radef

« Odpowiedź #1000 dnia: Śr, 08 Kwiecień 2026, 11:26:47 »
W żadnej. Nie było tego u nas. A tłumaczenie Pani Alicji odnośnie Dark Phoenix Sagi jest śmieszne, bo jest wiele komiksów u nas wydanych, które miały rożne wydania i nadal się sprzedają
Brak nowego wydania "Mrocznej Phoenix" z takiego powodu, że "kiedyś już była", to tak jakby nie wznawiać "Roku pierwszego", bo "kiedyś już był".
Niestety coraz częściej mam wrażenie, że w przypadku Egmontu należy pytać się "czy leci z nami pilot", choć i tak Marvel jest jednym z najlepiej zarządzanych działów.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Antari

« Odpowiedź #1001 dnia: Śr, 08 Kwiecień 2026, 11:51:35 »

Dokładnie to samo chciałem napisać. Kiedy niby Egmont wydał Dark Phoenix Sagę? To że była w kolekcji Hachette 13 lat temu i nie warto zaczyna przypominać argumenty Bazyleusza.
« Ostatnia zmiana: Śr, 08 Kwiecień 2026, 11:53:26 wysłana przez Antari »

« Odpowiedź #1002 dnia: Śr, 08 Kwiecień 2026, 12:48:07 »
No dokładnie, pamiętam jak Pani Alicja właśnie w którymś z filmów rzuciła, że Dark Phoenix Saga nie wiadomo czy w ogóle wydzą, bo już miała parę różnych wydań na przestrzeni lat, i jak to usłyszałem to miałem wrażenie jakbym słucham Bazyla. To jest tak ważny i klasyczny komiks dla Mutantów, że zasługuje na normalne wydanie szeroko dostępne - tak jak Broń X swego czasu.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #1003 dnia: Śr, 08 Kwiecień 2026, 12:52:56 »
Nie wydadzą całych Punktów zwrotnych, bo ktoś kilkanaście lat temu wydał jeden z tomów?

Brzmi jak budowanie klienta na przyszłościowe tego typu zbiory.

Brzmi jak wpychanie klienta w łapy innych: na przykład na Atomie widzę to za 135 PLN.

Jeśli to prawda, to życzę powodzenia w przyszłych przedsięwzięciach.

Offline Murazor

« Odpowiedź #1004 dnia: Śr, 08 Kwiecień 2026, 13:15:51 »
Najbardziej czekałem właśnie na Sagę, żeby wymienić kolekcyjne wydanie, a tu taki genialny pomysł wydawnictwa.

Cieszę się, że pozbyłem się Punktów Zwrotnych i poszedłem w oryginały, co prawda głównie przez tragiczną jakość tłumaczeń, czy tam korekty w niektórych tomach X-Men, ale przynajmniej nie wspieram portfelem takich patologii jak nie wydawanie części serii ::)