Wg logiki Michała i wayne_collectora, nie mogę przeczytać pierwszych czterech zeszytów
Człowieka ze stali Johna Byrne'a, tylko MUSZĘ kupić 4 tomy po +600 stron, aby go w pełni zrozumieć / docenić / wypowiadać się poważnie na jego temat. Wg tej logiki
Batman: Year One (który też jest przecież wycinkiem z serii regularnej) też powinienem czytać nie jako samodzielną historię, ale POWINIENEM czytać dalej całego Batmana post-kryzysowego

To tak nie działa. Jeśli Egmont wyda wyłącznie komiksy rysowane przez Breyfogle'a (jak robią to obecnie w Argentynie) - też będzie dobrze i będziemy mogli się cieszyć tymi historiami. Jak wyda tylko dwa jego zeszyty z zamkniętą historią o Brzuchomówcy - też będzie dobrze i też będziemy mogli cieszyć się tą wspaniałą historią z debiutem fajnego złoczyńcy. Nie każdy, jak wy, ma podejście komplecisty, który chce / musi mieć wszystko-wszystko, bo wszystkiego i tak nie zbierzecie, i wszystko nie jest warte zbierania.
I wydania kompletne ze wszystkim =/= lepsze. Takie wydania mają też swoje minusy.
Nie zbierałem żadnej kolekcji (tylko wybrane tomy), nie jestem ich fanem (bo zabierają zbyt dużo miejsca, zobowiązujesz się na całe lata ich zbierania i brzydko wyglądają jeśli nie masz kompletu), ale wasza obsesja, niechęć do nich, z wiadomego powodu, i ciągłe próby "nawracania" na właściwą drogę, są po prostu słabe i męczące. Wy wolicie czekać latami na wydania Egmontu i nie otrzymać w międzyczasie nawet wycinka jakiejś historii - okej, to tak róbcie. Ale dostrzeżcie w końcu, że drugi wydawca (czy taki prawdziwy, czy taki od kolekcji) to pozytywna rzecz, która wyłącznie daje dodatkowe możliwości, a nie blokuje coś Egmontowi (co widać po ostatnich, konkurencyjnych wydaniach
Supermana na wszystkie pory roku i planowej
Supergirl: Kobiety jutra).
Dekady na run Morrisona nie będziesz czekać.
(...)
Na marginesie. Jesli optymistycznie liczę to run Morrisona powinien pojawić się w 2029/2030
Chyba nie zrozumiałeś. Skoro część tego runu
@bibliotekarz przeczytał w WKKDC w latach 2016-2019, to jeśli Egmont ruszy z tym tematem w 2029 to będzie akurat dekada czekania (a może i więcej).