Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 421983 razy)

Offline Warpath

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #3300 dnia: Nd, 19 Październik 2025, 10:40:56 »
No cóż dla mnie też o dziwo bardzo miałko.

Na pewno najlepszy na liście jest Miles, ale to akurat jeden z nielicznych tytułów, które zbieram w oryginale.

Zatem z pewniaków Pięć Krain i... tyle.

Batman: Pełnia widzę, że stoi stroną graficzną, która do mnie przemawia, ale mam wątpliwości odnośnie scenariusza. Chyba znam bez czytania ; )

Superman: Ostatnie Dni Lexa Luthora - nie przepadam za Black Label z cyklu one-shotowe wersje alternatywnych wersji / przyszłości superhero. Niemniej poczytam opinie po wydaniu.

Koszmarne Komando - nie znam, ale też nie mam zwierzęcego magnetyzmu żeby poznać.

Sandmanowy Teatr poddałem po pierwszym tomie.

Hellblazer - mam wszystkie poprzednie, Spurriera jeszcze nie gdyż mocno zawiodłem się na Śnieniu tegoż oto autora i mam uraz. Trudno powiedzieć, może w przyszłości dam szansę pierwszemu tomowi.

Ongoingi Amazing Spider-Man i Action Comics - nie angażują mnie w opowiadane historie.

Może jestem już za stary i za bardzo marudzę, ale też kupuję wystarczająco dużo innego dobra od Egmontu i pozostałych wydawnictw, by nie spędzało mi to snu z powiek : )

Offline lis22

« Odpowiedź #3301 dnia: Nd, 19 Październik 2025, 11:52:24 »
Dla mnie aż 14 pozycji bo wszystkie serie zbieram, choć powoli kończy się miejsce, komiksy Egmontu kupuję od 2015 roku, najpierw były tylko pozycje Marvela: Avengers, Spider Man, X Men/ New X Men i Strażnicy Galaktyki a od 2017 doszły pozycje DC + mam też sporo New 52, głównie Batmany ale brakuje mi kilku tomów serii Batman i Detective Comics oraz Wojna Robinów.

Offline Death

« Odpowiedź #3302 dnia: Nd, 19 Październik 2025, 12:44:53 »
Ta Pralnia może być super.  :o
Gdzie Corto Maltese? Marynarz ma założyć majtki na spodnie i strzelać promieniami z dupy, żeby Egmont łaskawie się nad nim pochylił?

Offline michał81

« Odpowiedź #3303 dnia: Nd, 19 Październik 2025, 13:58:25 »
Gdzie Corto Maltese? Marynarz ma założyć majtki na spodnie i strzelać promieniami z dupy, żeby Egmont łaskawie się nad nim pochylił?
Nie. Wystarczy że zamieni się w Kaczora.

Offline radef

« Odpowiedź #3304 dnia: Nd, 19 Październik 2025, 14:59:45 »
Nie. Wystarczy że zamieni się w Kaczora.
W mysz się zamienił i nie wystarczyło.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3305 dnia: Nd, 19 Październik 2025, 15:04:49 »
@UP
Oczywiście ta historia we Włoskim Skarbcu Cavazzano nie wyszła. Ani w żadnym innym polskim wydaniu. A komiksu nie ma bo Corto przestał na forum pisać. ;)

Offline Death

« Odpowiedź #3306 dnia: Nd, 19 Październik 2025, 15:08:12 »
W mysz się zamienił i nie wystarczyło.

Ja bym kupił. :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3307 dnia: Nd, 19 Październik 2025, 16:32:49 »
Ja też, ja też.

Offline Gazza

« Odpowiedź #3308 dnia: Pn, 20 Październik 2025, 13:11:02 »
Ubolewam, że Egmont zamiast pokornie czekać na komplety (zbiorcze wydania tomów 1-3) Blade Runnera, jak wydawał od początku pierwsze 3 serie - zaczął klepać pojedyncze trejdy. Biję się z myślami czy czekać na 3w1 czy brać te cienkie poszczególne tomy...  :-\

Online Xmen

« Odpowiedź #3309 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 00:07:37 »
To już się wyjaśniło dlaczego Punisher ma tylko 35% rabatu. Jak się sprzedaje to po co dawać więcej?
Na smaku liter punisher dziennik wojenny znowu ma 39% rabatu gdyby kogoś interesowało.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online Bushiken

« Odpowiedź #3310 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 08:56:45 »
Ubolewam, że Egmont zamiast pokornie czekać na komplety (zbiorcze wydania tomów 1-3) Blade Runnera, jak wydawał od początku pierwsze 3 serie - zaczął klepać pojedyncze trejdy. Biję się z myślami czy czekać na 3w1 czy brać te cienkie poszczególne tomy...  :-\

Zeby nie mieć tego problemu ja brałem w oryginale ale też mnie wyrolowali. Najpierw na bieżaco wydawano każdą serię w slipcasie z 3 TPB w środku oraz dodatkowymi grafikami i takie też kupowałem. Teraz wydano także OHC większe w wymiarach niż Omnibusy, bliżej im do Absolute'ów.

Offline Gazza

« Odpowiedź #3311 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 10:34:07 »
Ja biorę na bieżąco w zeszytach stąd czekam grzecznie na grubaski ale nie wiedziałem, że Titan wydał to też w takich koks wydaniach o jakich piszesz.  :o

Edit: w zasadzie i tak kupuję z miłości do filmowego BR bo komiksy jako komiksy są, że tak się delikatnie wyrażę - średnie  ;)
« Ostatnia zmiana: Wt, 21 Październik 2025, 10:35:39 wysłana przez Gazza »

Offline Alienus66

« Odpowiedź #3312 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 17:55:51 »
Kupiłem Punishera Dzienniki Wojenne. Wygląda super offsecik pasuje do tego komiksu. Polecam! Natomiast......kupiłem go w taniej książce i jakim cudem doszedł on w nienaruszonym stanie w kartoniku który jeszcze byl za duży to nie mogę się nadziwić??!!Specjalnie napisałem o bezpieczne opakowanie i mieli to w poważaniu najwyraźniej. Kupowanie tam to niezła loteria

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3313 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 18:39:31 »
@up
Polecam moje unboxingi. Zawsze tam kupuję i zawsze pakują tak samo. Zwykle dochodzi bez uszkodzeń.

Online Xmen

« Odpowiedź #3314 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 19:20:12 »
Kupiłem Punishera Dzienniki Wojenne. Wygląda super offsecik pasuje do tego komiksu. Polecam! Natomiast......kupiłem go w taniej książce i jakim cudem doszedł on w nienaruszonym stanie w kartoniku który jeszcze byl za duży to nie mogę się nadziwić??!!Specjalnie napisałem o bezpieczne opakowanie i mieli to w poważaniu najwyraźniej. Kupowanie tam to niezła loteria
Ostatnio miałem to samo, większy karton, każdy komiks zawinięty w papier i boki kartonu obłożone papierem. Nie pisałem im nic o pakowaniu. Pozytywne zaskoczenie. Szkoda, że nie standard.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.