Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 414785 razy)

Offline michał81

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #3150 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 16:27:30 »
Na początku jakoś wiecej wydawali tych tomów, ale jednak zwolnili.
Tak jak było z Marvel Now, najpierw rzucili po dwa/trzy tomy na miesiąc, a potem zwolnili do jednego.

Offline Saruto

« Odpowiedź #3151 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 16:28:02 »
Gdzie można poczytać te pochlebne opinie i recenzje? TK lobbuje dlatego, że to się nie sprzedaje. Zachęcanie do pisania maili to desperacja.
Nie zwalnia się tempa wydawniczego jeżeli coś się sprzedaje, a oni tak właśnie zrobili z akwilonem.
Cena niska i możliwe, że to jedyny czynnik który sprawia, że coś tam się sprzedaje.
Jezeli się sprzedaje to fajnie, niech sprawia radość ludziom lubiącym fantasy. Ja myślę, że to jest niewypał.
Pewien youtuber na zapowiedziach Egmontu na 2024 krzyczał więcej Świata Akwilonu ;) Liczy się do pozytywnych recenzji? :D
TK sobie ustalił dużą ilość jak odchodził i mu obniżyli loty. Pewnie dlatego jest rozczarowany bo się nudzi na emeryturze.

Offline Xmen

« Odpowiedź #3152 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 16:34:14 »
Zależy który youtuber i które recenzje. Bo jeżeli to ci, którzy dostają komiksy od Egmontu, to nie możemy wiedzieć które recenzje są zgodne z prawdą.
Dobra nie ma co drążyć. Jeżeli akwilon się dobrze sprzedaje to fajnie. Ja myślę, że jednak nie.
 teraz rzuciłem okiem na lubimy czytać, większość tomów ma oceny powyżej 7.  Czy to dobrze, czy źle? ciężko powiedzieć, bo tam większość rzeczy ma oceny koło 7
« Ostatnia zmiana: Nd, 12 Październik 2025, 16:36:53 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3153 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 16:35:32 »
Gdzie można poczytać te pochlebne opinie i recenzje? TK lobbuje dlatego, że to się nie sprzedaje. Zachęcanie do pisania maili to desperacja.
Czyli TK, mając jakąś tam wiedzę insiderską, wie, że seria się nie sprzedaje i lobbuje za zwiększeniem częstotliwości, bo wydawnictwo, które od zawsze kieruje się zyskiem, pójdzie na to z powodu kilku maili od ludzi... No jakoś nie wydaje mi się.

Zachwalające opinie są choćby tu, na forum. Były też w tych filmikach na yt, m.in. u Sylwka i innych chłopaków, którzy z nim nagrywają. Zgodna była też opinia, że obniżenie częstotliwości jest błędem, bo nigdy nie dogonimy oryginału, z tego, co pamiętam kilka osób zapowiadało nawer, że z tego powodu wypisuje się z tej serii.

Offline Xmen

« Odpowiedź #3154 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 16:39:56 »
No i może się wypisało zbyt wiele osób i się nie sprzedaje?
On po prostu robi reklamę, wielu kupi tylko dlatego, że TK powiedział, że to dobra seria.
Tak jak piszesz, pisanie maili nie wpłynie na wydawnictwo, ale po takiej reklamie sprzedaż może skoczyć.
« Ostatnia zmiana: Nd, 12 Październik 2025, 17:00:54 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Dracos

« Odpowiedź #3155 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 17:56:25 »
Ale teraz piszesz jakieś swoje projekcje sam pisałem ci kilka miesięcy temu ( bo ten sam zarzut podnosiłeś) że była zwiększona ilość tylko na starcie serii i od początku było zapowiadane jeden tom na miesiąc czyli 12 na rok. Być może do TK dotarło o czym tutaj na forum pisaliśmy nie raz że przy takiej częstotliwości nie ma szans na dogonienia Francuzów w zadowalającym terminie. Pani Martyna na emefce mówi że seria się dobrze sprzedaje i dziękuję czytelnikom plus zaczęli ogarniać merytorycznie wyrównanie serii, TK lobbuje za większą częstotliwością wydawania, wyprzedane numery są dodrukowywane, a ty uważasz że  to wtopa, no litości

Offline Midar

« Odpowiedź #3156 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 18:49:47 »
Zachęcony jakimś zachwytem na Forum nad Akwilonem, kupiłem pierwszych 10 albumów w promocji. Przeczytałem dwa (Elfy i Krasnoludy). Potem nie dałem rady wałkować dalej tych tych światów i czekałem kiedy „ciuchcia”  Akwilonu straci impet. Muszę przyznać, że trwało to dość długo.

Offline Xmen

« Odpowiedź #3157 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 19:17:45 »
Ale teraz piszesz jakieś swoje projekcje sam pisałem ci kilka miesięcy temu ( bo ten sam zarzut podnosiłeś) że była zwiększona ilość tylko na starcie serii i od początku było zapowiadane jeden tom na miesiąc czyli 12 na rok. Być może do TK dotarło o czym tutaj na forum pisaliśmy nie raz że przy takiej częstotliwości nie ma szans na dogonienia Francuzów w zadowalającym terminie. Pani Martyna na emefce mówi że seria się dobrze sprzedaje i dziękuję czytelnikom plus zaczęli ogarniać merytorycznie wyrównanie serii, TK lobbuje za większą częstotliwością wydawania, wyprzedane numery są dodrukowywane, a ty uważasz że  to wtopa, no litości
Jak pani Martyna zapewnia to nie może być inaczej xd Tak właśnie uważam, że to wtopa. Te ich zapewnienia tylko mnie w tym utwierdzają. To takie sztuczne pompowanie balonika. Coś jak z tym  ich hajpowaniem komiksu dzieciecego.
Skąd info o dodrukach akwilonu? Nie mówię, że tak nie jest, ale nie słyszałem o tym.
« Ostatnia zmiana: Nd, 12 Październik 2025, 19:19:38 wysłana przez Xmen »

Offline Szekak

« Odpowiedź #3158 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 19:58:14 »
Twierdzisz, że komiks dziecięcy też im się nie sprzedaje i teraz desperacko pompują balonik? xD
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Xmen

« Odpowiedź #3159 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 20:11:06 »
Twierdzę to co napisałem, nie to co sobie roisz xd
Nie pisałem nic o "desperackim pompowaniu balonika" ani o tym, że komiks dziecięcy się nie sprzedaje.
Wystarczy, że przeczytasz jeszcze raz ze zrozumieniem.
Komiks dziecięcy może sprzedaje się dobrze, ale nie aż tak jak to przedstawiają, nie twierdzę, że słabo. Nie da się ukryć, że sztucznie nakręcają na niego hajp i pompują balonik. Połączyłeś dwa moje posty w jednen i napisałeś co ci pasowało. W poście o komiksie dziecięcym nie użyłem słowa desperacja.
Co i jak się sprzedaje nie wiem ani ja, ani wy. Oni danych nie podają. Wiadomo jak ktoś ufa zapewnieniom to jego problem, a później "honor czy biznes" xd
« Ostatnia zmiana: Nd, 12 Październik 2025, 20:13:52 wysłana przez Xmen »

Offline rapr

« Odpowiedź #3160 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 20:12:26 »
Czy Egmont wspominał coś o wydaniu dwóch brakujących tomów Trolli z Troy? Czy czeka na cztery? Bo w serii od 2023 cisza

Offline Szekak

« Odpowiedź #3161 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 20:33:28 »
Nie pisałem nic o "desperackim pompowaniu balonika" ani o tym, że komiks dziecięcy się nie sprzedaje.
Wystarczy, że przeczytasz jeszcze raz ze zrozumieniem.
Komiks dziecięcy może sprzedaje się dobrze, ale nie aż tak jak to przedstawiają, nie twierdzę, że słabo. Nie da się ukryć, że sztucznie nakręcają na niego hajp i pompują balonik. Połączyłeś dwa moje posty w jednen i napisałeś co ci pasowało. W poście o komiksie dziecięcym nie użyłem słowa desperacja.
A co konkretnie sprawia, że nie da się ukryć, że sztucznie nakręcają na niego hype i pompują balonik?

Co do reszty twojej wypowiedzi, to sam przyrównałeś Świat Akwilonu do komiksu dziecięcego.
Tak właśnie uważam, że to wtopa. Te ich zapewnienia tylko mnie w tym utwierdzają. To takie sztuczne pompowanie balonika. Coś jak z tym  ich hajpowaniem komiksu dzieciecego.
« Ostatnia zmiana: Nd, 12 Październik 2025, 20:36:20 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Adolf

« Odpowiedź #3162 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 20:40:55 »
Jak zauważyliście, ten Świat Akwilonu to Pan Tomasz przepychał mocno przed swoim odejściem. Nie będę tu tworzył żadnych teorii dlaczego. To już niech lepsi w te klocki ode mnie sie tym zajmą. Jednak gdybym był szefem wydawnictwa i odchodził "na emeryturę", a podobałaby mi się jakaś seria, to chciałbym ją na ostatnią chwilę wrzucić. Taki ostatni Jonah Hex na drogę... Ja bym na jego miejscu wrzucił Witchblade, ale mamy inne gusta :P

Offline Xmen

« Odpowiedź #3163 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 20:45:08 »
Sztuczny hajp to właśnie ich zapewnienia w każdym filmiku itd albo np na spotkaniu z Egmontem dziecięcemu komiksowi poświęca się najwięcej czasu, a cieszy się najmniejszym zainteresowaniem.

Co do akwilonu to jakieś recenzje od "recenzentów" którym wysyłają komiksy, to też pompowanie balonika. Coś tam na pewno się sprzedaje, ja nie twierdzę, że przestaną to wydawać. Pisząc wtopa mam na myśli, że Akwilon nie jest takim sukcesem sprzedażowym jak myśleli. Coś co się sprzedaje nie potrzebuje ciąglego zapewniania o tym. Zobacz takie sh na spotkaniu z Egmontem, szybko po łebkach, nawet tytułów z kartki nie chce się przeczytać, bo i po co? wiedzą, że to się sprzeda.
To tylko moje zdanie żadna prawda objawiona.

« Ostatnia zmiana: Nd, 12 Październik 2025, 20:51:16 wysłana przez Xmen »

Offline radef

« Odpowiedź #3164 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 20:57:06 »
Sztuczny hajp to właśnie ich zapewnienia w każdym filmiku itd albo np na spotkaniu z Egmontem dziecięcemu komiksowi poświęca się najwięcej czasu, a cieszy się najmniejszym zainteresowaniem.
"Asteriks" i kacze komiksy sprzedają się lepiej niż 99,9% Marvela i DC, więc no...
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya