Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 457503 razy)

Offline JanJ

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #2985 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 22:37:48 »
Wiadomo, że to nie wszystkie tytuły/serie jakie wypuszczą w przyszłym roku. Dla mnie też nie było jakiś super zapowiedzi. Cieszą 2-3 tomy UY. Ciągle czekam na najnowszy komiks Mignoli - Bowling with corpses. No to aż się prosi żeby ktoś to wydał! Ktoś wie co będzie w środku tego omnibusa Hellboya?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2986 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 22:40:09 »
Ale ten Superman Johna Byrna to ma być coś więcej niż miniseria „The Man of Stell”? Pójdą w kontynuację w regularnych seriach? Bo jeśli nie to skąd te zachwyty? Okej - jest to super komiks, ale to będzie wtedy chyba czwarty dubel.

Przecież Valerian był już u nas super wydany w całości. Po co dublować?
To jakieś multikonto wiadomo kogo?

Offline xanar

« Odpowiedź #2987 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 22:46:33 »
Przecież Valerian był już u nas super wydany w całości. Po co dublować?
Dokładnie, kto chciał już kupił  :)
Ale ten Superman Johna Byrna to ma być coś więcej niż miniseria „The Man of Stell”? Pójdą w kontynuację w regularnych seriach? Bo jeśli nie to skąd te zachwyty? Okej - jest to super komiks, ale to będzie wtedy chyba czwarty dubel.
Chyba całość Byrne'a "jedziemy z człowiekiem ze stali" cokolwiek to znaczyło.

Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #2988 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 23:00:14 »
Będzie seria regularna. Więcej szczegółów dopiero pewnie w katalogu.

Jeśli będą dwie klasyczne "kobyły" z eSem, to chyba będzie mniej z Batmanem. Przypuszczenie, pewnie okaże się jak wyjdzie katalog.

Offline xanar

« Odpowiedź #2989 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 23:08:45 »
2x po 1000 stron ?

Offline michał81

« Odpowiedź #2990 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 23:10:33 »
2x po 1000 stron ?
Nie raczej po jakieś tyle ile są teraz Batmany. Na omnibusy bym nie liczył.

Offline xanar

« Odpowiedź #2991 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 23:13:25 »
W USA to wydali 4x ok. 500 stron

Offline Masonna

« Odpowiedź #2992 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 23:45:19 »

Zakładam, że to jest to:

W USA wyszły chyba 4 tomy zbiorcze, piąty w drodze.
Komary rypią...

Offline dreamer36

« Odpowiedź #2993 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 00:07:23 »
Naprawdę liczyłem na tych Avengers Bendisa. Modern Era Epic jest świetnie materiał zebrany, nic tylko brac i wydawać. Ale ostatnio w ogóle była lipa z Avengers, to i tak te zapowiedzi wyglądają nieźle pod tym kątem.

Ehhh... no i chyba kupię oryginały, tak jak było z Animal Man Lemire'a - po prostu już mi się znudziło czekanie. Mam 5 tomów od Muszki, więc wejdę od 3 tomu w moder era epic i tyle. Szkoda, bo akurat w tej kwestii mocno liczyłem na Egmont...

Offline xanar

« Odpowiedź #2994 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 00:27:10 »
Zakładam, że to jest to:

W USA wyszły chyba 4 tomy zbiorcze, piąty w drodze.
Jaki piąty ?

Offline _Paweł

« Odpowiedź #2995 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 02:15:20 »
Chciałem sobie dokupić Ultimate Spiderman tom 5 żeby do nowego ultimate zdążyć a tu wywiało chyba z każdego miejsca w jakie zaglądałem.
Z giełdy nie wywiało. Zapraszam do zakupu u mnie.

Offline lis22

« Odpowiedź #2996 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 02:19:38 »
Włoski Skarbiec ma być kontynuowany, czyli już nic nie zmieszczę:

"W ramach serii Włoski skarbiec rozpocznie się kolekcja Massimo de Vity"

"po dwa tomy Kaczora Donalda i Wujka Sknerusa z serii Wielcy Bohaterowie Disneya"

A gdzie Miki?

Szkoda, że Zwierzogród w przyszłym roku skoro za dwa miesiące jest druga część filmu.

https://komiksopedia.pl/aktualnosc/zapowiedzi-egmontu-na-2026-rok/

« Ostatnia zmiana: Nd, 28 Wrzesień 2025, 03:23:07 wysłana przez lis22 »

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2997 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 05:14:26 »
Moim zdaniem jest za dużo współczesnych komiksów Marvela i DC. Ale może to tylko takie moje odczucie bo nie kupuję żadnych komiksów od tej dwójki wydanych po 2010 roku.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2998 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 06:24:07 »
Tak jak tutaj pisałem, jeśli nie ma kolejnych Epiców ze Spider-Manem to jedyne logiczne wyjście to wydanie polskiej Starożytnej Tabliczki, która kończy się prawie tam gdzie Marvel Origins w 100 tomie. W Egmoncie czytają nasze forum. :) Choć osobiście wolałbym Epic z Hobgoblinem i pójście dalej w Clone Saga. Jak nie ma w Epicu to sięgnąć w inną serię jak ze Straczynskim i MK. Ultimate Moralesa wezmę pewnie od 2 tomu, nowe Ultimate to sprawdzę.

Brawa i gratulacje za powrót wreszcie do Conana. Cieszę się na kontynuacje ongoingów Marvel/Dc - będę brał. To samo z Epiciem Punishera i Star Wars i innymi fajnymi klasykami. Po NML idzie New Gotham - bardzo dobrze. A jak się sprzeda im Hush to przed Hush 2 liczyłbym jeszcze na Hush Returns i Serce Husha chyba że wydałby to ktoś inny.

Ten Człowiek ze Stali to pytanie o zawartość. Hachette wydało 2 tomy Byrne'a i jeśli Egmont to będzie kontynuował dalej to wezmę. Włoski Skarbiec De Vity to jak pisał radef. Jeśli 2 tomy to premiery a drugie dwa duble to wezmę połowę.

A Wielcy bohaterowie Disneya w tej wersji to oczywiście porażka. Egmont wydał kolekcję Rosy i Barksa a teraz w twarz nam mówi że będą powtórki i co nam zrobicie. Skoro wiedzą że ludzie mają wątpliwości, to może mogliby upchać duble do jednych tomów, a inne wydać z premierami? To się chyba dałoby zrobić. A jeśli tak nie będzie, dla mnie jedyną odpowiedzią jest nie kupowanie tych komiksów, aż zawartość nie będzie poprawiona.

Dalej brak zapowiedzi PKNA - wielka szkoda. Liczyłem na coś nowego z Klasyki Marvela, bo na razie tylko spodziewane pozycje fostajemy. Na dzisiaj biorę też Pockety DC z Trybunałem, Lobo oraz pewnie Zabójczy Żart bo cena jest rozsądna.

Offline Pestak

« Odpowiedź #2999 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 07:38:31 »
Włoski Skarbiec ma być kontynuowany, czyli już nic nie zmieszczę:

"W ramach serii Włoski skarbiec rozpocznie się kolekcja Massimo de Vity"

"po dwa tomy Kaczora Donalda i Wujka Sknerusa z serii Wielcy Bohaterowie Disneya"

A gdzie Miki?

Miki niby w 2027 roku. Pani Martyna była dumna z tej decyzji wydawniczej bo wtedy przypada 100-rocznica powstania postaci. Niestety trzeba dokładniej czytać Wikipedię - w 1927 roku debiutował Oswald pierwowzór Mikiego. On sam miał premierę w 1928 a więc jego jubileusz przypada dopiero w 2028.