Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 414780 razy)

Offline radef

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #2910 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 13:07:49 »
Ile tomów może liczyć Włoski Skarbiec Disneya?
Miały być, chyba cztery a jest już sześć i wyszła kolekcja, która - o ile dobrze policzyłem, skończy się w czerwcu 2039 roku ( dwa tomy w tym roku i po cztery od 2026, ostatnie dwa w 39 ) ;)
Włoski Skarbiec Cavazzano liczy sześć tomów. Jest jeszcze Włoski Skarbiec De Vity składający się z czterech tomów, ale o tym na razie nic nie wiadomo
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #2911 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 13:48:24 »
Mam takie nietypowe pytanie związane ze stoiskiem Egmontu na MFKiG.
Czy ktoś będzie w sobotę na festiwalu i będzie mógł mi zakupić premierowy tom Kajko i Kokosza oraz tomy tej nowej serii DC Compact Comics (o ile oczywiście będą dostępne na sprzedaż)?
W tym roku niestety nie będę mógł wziąć udziału w festiwalu, a nie chcę przegapić w/w komików.
Oczywiście odebrałbym zakupione komiksy na miejscu pod Atlas Arena.

Offline Cringer

« Odpowiedź #2912 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 14:13:08 »
Osobiscie wolałbym wysłanie do klientów 3 brakujących mi zeszytów serii Jokera. :)  ;D :D
Koniecznie chciałes dowali Egmontowi ale coś ci sie pokręciło i zapomnialeś że to wydanie Hachette jest bez 3 zeszytów  ::)

Offline Konrad

« Odpowiedź #2913 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 17:17:43 »
Czy wiadomo w ilu tomach powinna się zamknąć całość?
Nie mam żadnego tomu "trójpaków" i chciałbym po latach temu czytania stripów w Wyborczej wejść ponownie w Garfielda. Tomy po Angielsku tylko na miękko i niedostępe już więc wydanie egmontu w sam raz.
Pytanie czy teraz kupować dostępne tomy i liczyć na dodruki czy zaczekać na dodruki od początku?
W ilu tomach to się finalnie zamknie nie wie nikt, bo nowe paski przecież cały czas powstają. W tym momencie ostatnim trójpakiem jest 25 (zbierający tomy 73-75). Następny 26 (76-78) pewnie będzie w 2026, bo wchodzący w jego skład 78 tom wychodzi w grudniu tego roku. Natomiast tom 79 zapowiedziany jest na czerwiec 2026.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2914 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 19:39:14 »
Jak net pozwoli to będzie u nas transmisja.
Good news.

Włoski Skarbiec Cavazzano liczy sześć tomów. Jest jeszcze Włoski Skarbiec De Vity składający się z czterech tomów, ale o tym na razie nic nie wiadomo
Już to zdaje się pisałem, ale fanie by było, gdyby podpięli po tę kolekcję jeszcze coś Cavazzano. Szkoda by było, żeby te 6 tomów miało wyczerpać temat tego twórcy.

Offline radef

« Odpowiedź #2915 dnia: Pt, 26 Wrzesień 2025, 21:19:18 »
Już to zdaje się pisałem, ale fanie by było, gdyby podpięli po tę kolekcję jeszcze coś Cavazzano. Szkoda by było, żeby te 6 tomów miało wyczerpać temat tego twórcy.
Tomy są chronologiczne, więc podpięcie pod to czegokolwiek innego jest bardzo trudne.
Można wydać tom z czymś innym Cavazzano, np. z "Władcami smoków", całkowicie oderwanego od tego serii, nie ma sensu ciągnąć na siłę serię, która wielkiego sukcesu nie osiągnęła.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline martinus100

« Odpowiedź #2916 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 07:56:48 »
Plany Egmontu mają być o 17:00 ?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2918 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 08:28:24 »
Tomy są chronologiczne, więc podpięcie pod to czegokolwiek innego jest bardzo trudne.
Można wydać tom z czymś innym Cavazzano, np. z "Władcami smoków", całkowicie oderwanego od tego serii, nie ma sensu ciągnąć na siłę serię, która wielkiego sukcesu nie osiągnęła.

A czemu nie osiągnęła? Bo duża część zawartości powtarzała się z Gigantów. Nie mówiąc o 1 tomie, który był wydany bardzo niedbale, bo nie dano nowych kolorów, tylko zeskanowano stare Topolino na papier kredowy. To samo z Czarodzieje i ich dzieje - 1 tom był półdublem.Zaś Władcy Smoków mieli już swoje polskie wydanie, w przeciwieństwie do PKNA.

To będzie na kanale YT Filmożercy?

Offline Dracos

« Odpowiedź #2919 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 10:35:02 »
A czemu nie osiągnęła?

Bo połowa i więcej historyjek na tom to Miki, albo inaczej to nie kaczki. Osobiście sprawdziłem pierwszy tom i może później drugi i straciłem jakiekolwiek zainteresowanie, a to że coś było bądź nie było w wydaniu kioskowym niespecjalnie mnie obeszło.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2920 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 15:54:24 »
Można by napisać jakiś wstęp, że te 6 tomów to były komiksy wybrane przez autora jako te najciekawsze, a następne to już wybór redakcji.

BTW, jest już link do transmisji:

Mam nadzieję, że wszystko będzie działać.

Offline Lobo

« Odpowiedź #2921 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 16:25:57 »
A na stoisku Egmontu praktycznie żaden komiks nie odfoliowany, co za bieda nic nie można przejrzeć

Online Pestak

« Odpowiedź #2922 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 16:54:16 »
No i przede wszystkim marny 25% rabacik.

Offline Mateusz

« Odpowiedź #2923 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 17:09:26 »
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline studio_lain

« Odpowiedź #2924 dnia: So, 27 Wrzesień 2025, 18:05:34 »
bedzie wildcats ;) nie dziekujcie :P
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie