Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 421881 razy)

Offline Castiglione

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #2760 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 19:50:36 »
No nie ma brakującego. Wydali tomy 1-37, ten ma numer 38. Wcześniej była pewnie opcja, że najpierw wydadzą 39, który jest już od Dark Horse'a.

Offline Cringer

« Odpowiedź #2761 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 21:18:28 »
Nie pytam o to "ostatecznie". Była wielokrotnie mowa o brakującym tomie. To ten?
Chodzi Ci może o ten co sie wyprzedał? Bo z jednym jest problem z dodrukiem i on jest wspominany jako "brakujący".

« Odpowiedź #2762 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 21:57:38 »
To jest ten pominięty brakujący tomik Usagiego?

Chodzi o ten, który zbiera historie, gdzie pojawiają się gościnnie Wojownicze Żółwie Ninja? Z tego co pamiętam, przez jakieś zamieszanie z prawami do TMNT Egmont nie mógł tego wydać.

Offline Juby

« Odpowiedź #2763 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 08:19:14 »
@radef
Skąd brałeś te zapowiedzi? Sprawdzałem wczoraj kilka razy, sprawdzam dzisiaj, sprawdzałem na telefonie, sprawdzałem na komputerze - nic. Mało tego - i miesiąc temu, i dwa miesiące temu zgłaszałem glutamilucie, że na ich nowym śmiećsklepie nie działa sortowanie i problem nie został rozwiązany. Wczoraj jeszcze pokazywało mi od najnowszych zapowiedzi na 29.10, dzisiaj gdy wbijam w sortowaniu "od najnowszych" mam tytuły z 10.09 ::)

Zapowiedzi to była jedyna super rzecz w sklepie egmont.pl, z której korzystało się co miesiąc. Teraz została zniszczona.

Offline panAeL

« Odpowiedź #2764 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 08:23:14 »
Tylna okładka Marvel Zombies 3:

Tymczasem spis treści:

No jak nie idzie, to nie idzie...

Offline Saruman

« Odpowiedź #2765 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 09:11:56 »
Faktycznie, z tyłu jest wypisana zawartość tomu poprzedniego.

W środku jest ok. Z tym, że w poprzednich tomach obok tytułu serii były też wypisane zeszyty, np.:
"Marvel Zombies 2 #1-5", w tym tomie jest samo: "Marvel Zombies 5".

Offline JanJ

« Odpowiedź #2766 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 09:35:50 »
Chodzi o ten, który zbiera historie, gdzie pojawiają się gościnnie Wojownicze Żółwie Ninja? Z tego co pamiętam, przez jakieś zamieszanie z prawami do TMNT Egmont nie mógł tego wydać.

Generalnie w Polsce nie wyszły dwa crossovery Usagiego z Żółwiami czyli:

Teenage Mutant Ninja Turtles/Usagi Yojimbo - wydany w 2017
Teenage Mutant Ninja Turtles/Usagi Yojimbo: WhereWhen - wydany w 2023

W wątku o UY pisałem więcej o tych komiksach.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Wrzesień 2025, 09:37:23 wysłana przez JanJ »

Offline radef

« Odpowiedź #2767 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 09:39:40 »
@radef
Skąd brałeś te zapowiedzi? Sprawdzałem wczoraj kilka razy, sprawdzam dzisiaj, sprawdzałem na telefonie, sprawdzałem na komputerze - nic. Mało tego - i miesiąc temu, i dwa miesiące temu zgłaszałem glutamilucie, że na ich nowym śmiećsklepie nie działa sortowanie i problem nie został rozwiązany. Wczoraj jeszcze pokazywało mi od najnowszych zapowiedzi na 29.10, dzisiaj gdy wbijam w sortowaniu "od najnowszych" mam tytuły z 10.09 ::)
Problem jest taki, że obecnie od razu są widoczne zapowiedzi, ale są "trawione" przez system.
Da się znaleźć wyszukując po każdym tytule osobno, a także są na końcu listy wszystkich tytułów.
https://egmont.pl/catalogsearch/result/index/?p=24&product_list_order=sort-by-date-desc&q=i&product_list_limit=60 (ten link jest aktualny na teraz, pozycja zapowiedzi może się przesunąć)
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Juby

« Odpowiedź #2768 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 10:25:28 »
No to zajebiście, super sklep. Wchodząc w zapowiedzi nie widzi się zapowiedzi, ale szukając jakimiś innymi sposobami można je znaleźć ::)

Gildia.pl -- R.I.P.
Egmont.pl -- R.I.P.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2769 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 13:47:12 »
Akurat sklep Egmontu to zawsze był kasztan, więc nikogo. Na gildii można było coś tam kupić.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline lis22

« Odpowiedź #2770 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 14:38:19 »
Gildia już chyba wróciła do poprzedniego stanu, wróciły zamówienia i schowek i ja tam kupuję co miesiąc - tym bardziej, że np. pomiędzy cenami w Gildii a np. Empik.com z Premium jest spora różnica, pierwszy sierpniowy rzut był w Empiku droższy o 80 zł a wcześniej ceny były podobne.

Offline Death

« Odpowiedź #2771 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 15:01:12 »
Pierwszy sierpniowy rzut jest jeszcze tańszy na Smaku liter.

Offline stab

« Odpowiedź #2772 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 15:10:28 »
Gildia już chyba wróciła do poprzedniego stanu, wróciły zamówienia i schowek i ja tam kupuję co miesiąc - tym bardziej, że np. pomiędzy cenami w Gildii a np. Empik.com z Premium jest spora różnica, pierwszy sierpniowy rzut był w Empiku droższy o 80 zł a wcześniej ceny były podobne.

Wróciła, w sensie że można zrobić zakupy, ale jeśli chodzi o funkcjonalność to jest nawet nie krok, a kilometr w tył. Już pomijam brak oznaczenia procentów, ja i tak nie ma wyboru i kupuje tylko tam. Ale najbardziej wku*****jace jest to ciągłe klikanie. Chcesz sprawdzić schowek? Klikasz. Chcesz sprawdzić jakieś starsze pozycje danego wydawnictwa? Klikasz. Chcesz wrócić do nowszych pozycji tego samego wydawnictwa? Klikasz. Dobrze że nie ładuje po jednej pozycji.

« Odpowiedź #2773 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 15:19:10 »
Gildia już chyba wróciła do poprzedniego stanu, wróciły zamówienia i schowek
Nadal brakuje podanego % rabatu na okładce komiksu. Niby banał, a mi tego brakuje, szczególnie przy wyprzedażach, gdzie mogłem zobaczyć łatwo jaki rabat jest na poszczególne komiksy
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline MonsterGirl

« Odpowiedź #2774 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 16:30:27 »
Zebraliśmy do kupy to co Egmont przez ostatnie dwa dni wrzucał na sklep i wyszło nam 25 zapowiedzi na listopad (+5 prasowych). Ujawnione zapowiedzi nieco różnią się od tego co wydawca zaprezentował w katalogu na 2025 rok - pojawił się niezapowiadany kolejny Usagi Yojimbo, a zniknęły Blade Runner: Tokyo Nexus, Corto Maltese #17 czy regionalne wydanie Wielkiego Turnieju. Niewykluczone, że jutro jeszcze coś się zmieni.

https://komiksopedia.pl/aktualnosc/zapowiedzi-egmontu-na-listopad-2025/
Komiksopedia - newsy, wywiady, artykuły, kalendarz wydarzeń, baza danych. Możliwość oceniania i tworzenia własnych kolekcji.