Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 417722 razy)

Offline Saruto

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #2385 dnia: Śr, 06 Sierpień 2025, 09:24:45 »
Jezeli wydawnictwo zjebało, to powinno wziac na klate swoją winę i na takim komiksie stracić. Wydawanie z jakimiś latającymi karteczkami to zenada. Polski rynek jest żałosny, wydawnictwa nie biorą odpowiedzialności za swoje błędy.
Za duża kasa ;) Przy dodrukach mogą to zmienić, ale ich raczej nie będzie.

Offline Toranga

« Odpowiedź #2386 dnia: Śr, 06 Sierpień 2025, 09:40:54 »
Dobra psu i mucha.
A propos Muchy, to nawet tyle nie potrafili zrobić tylko rozpuszczali fejki, że te brakujące strony to niezależna historia rysowana przez gościnnych artystów.
Egmont słabo, ale przynajmniej bez żenady.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #2387 dnia: Śr, 06 Sierpień 2025, 10:12:54 »
To teraz stacjonarnie ten komiks będzie sprzedawany z tymi 5 planszami w formie erraty? :D

Offline Wintermute

« Odpowiedź #2388 dnia: Śr, 06 Sierpień 2025, 10:44:37 »
W informacji od Egmontu zabrakło mi stwierdzenia, że będą sprzedawać ten bubel z 50% rabatem (co najmniej)

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2389 dnia: Śr, 06 Sierpień 2025, 10:50:06 »
Dobrze, że Egmont nie jest deweloperem, bo piwnice i balkony by dosyłał ludziom po wybudowaniu domu.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2390 dnia: Śr, 06 Sierpień 2025, 11:27:36 »
Mnie najbardziej dziwi, albo bardziej smuci, że pod tym komunikatem pojawiły się komentarze broniące wydawnictwa. 

Offline PJP

« Odpowiedź #2391 dnia: Śr, 06 Sierpień 2025, 11:37:17 »
Mnie najbardziej dziwi, albo bardziej smuci, że pod tym komunikatem pojawiły się komentarze broniące wydawnictwa.
Zawsze się tacy znajdą. Taki syndrom sztokholmski ;)

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #2392 dnia: Śr, 06 Sierpień 2025, 11:45:35 »
Jezeli wydawnictwo zjebało, to powinno wziac na klate swoją winę i na takim komiksie stracić. Wydawanie z jakimiś latającymi karteczkami to zenada. Polski rynek jest żałosny, wydawnictwa nie biorą odpowiedzialności za swoje błędy.

Smutna prawda.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline starcek

« Odpowiedź #2393 dnia: Śr, 06 Sierpień 2025, 11:53:19 »
Niczego nie zrobią, bo to komiks dla dzieci, które nawet nie zauważą źle ustawionych rozkładówek, co jest tylko dramą dla marvelowych wyjadaczy.

Nam się podoba wiecznie żywe.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline radef

« Odpowiedź #2394 dnia: Śr, 06 Sierpień 2025, 12:17:45 »
Wiecie - "Wojna domowa" z błędnie wydrukowanymi rozkładówkami nigdy takiego dodatku nie dostała. Tylko poprawiony dodruk, gdy się pierwszy nakład wyczerpał. Więc co by powiedzieć - jest progres.
Jak dla mnie - jest to zgniły kompromis, który za bardzo nikogo nie zadowoli, ale trudno liczyć na cokolwiek więcej. Do mediów wyżej to się nie przebije, bo jednak jest to kwestia mocno kolekcjonerska, a koszt nowego druku to jednak ogromne koszty.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Online xanar

« Odpowiedź #2395 dnia: Śr, 06 Sierpień 2025, 12:24:07 »

Pytanko takie, ty to już tam pracujesz w tym Egmoncie, czy ci przyślą więcej komiksów za darmo jak będziesz ich poklepywał po plecach  ;D

Jak była sytuacją u Muchą też żeś wyskoczył z jakimiś linkami o hejcie  ;D

Nie lepiej milczeć niż się kompromitować  ::)
Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #2396 dnia: Śr, 06 Sierpień 2025, 12:36:35 »
Niczego nie zrobią, bo to komiks dla dzieci, które nawet nie zauważą źle ustawionych rozkładówek, co jest tylko dramą dla marvelowych wyjadaczy.

Nam się podoba wiecznie żywe.
Co to jest za logika? Z resztą trochę nie trafiłeś, bo ta seria to kontynuacja Marvel Knights, serii która w założeniu była dla dorosłych czytelników Marvela. Ale nawet jeśli, to nie rozumiem logiki twojej totalnie. Z resztą też takich gadanie, że dzieci to nawet nie zauważą tego - niezbyt fajne podejście do nich, nie powiem.
A co do komunikatu Egmontu - mimo wszystko trzeba im oddać, że coś z tym zrobią prawda? Wiecie, sam bym wolał być za zmieleniem całego nakładu, ale może zwyczajnie nie mogli tego zrobić przez umowę licencyjną z Panini? Nie znamy dokładnie umów jakie Egmont ma z nimi.
Również jest powiedziane, że zrobią to w formie dodatku - nie ma nigdzie mowy o luzem dołączonych kartkach - bazujcie na tym co zrobili jakieś 20 lat temu w przypadku Strażników, come on - poczekajmy jaki będzie finalny efekt, a nie już się nakręcajmy, że zły Egmont ponownie.
A już atak na Mikołaja i pokazanie jego komentarzy i docinki, że robi to bo pewnie pracuje tam już, albo dlatego, że dostaje darmowe egzemplarze jest zwyczajnie słabe z waszej strony - po prostu taka prawda. Egmont zrobił dobrze, że wydał ten komunikat, i czekam na finalny efekt, cieszę się, że coś z tym zrobił, nie przemilczał i zareagował na problem. Więc dalsze jeżdżenie po nim i z góry już określenie jak będzie wyglądać ten dodatek jest no trochę mało profesjonalne wiecie?
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline radef

« Odpowiedź #2397 dnia: Śr, 06 Sierpień 2025, 12:41:36 »
I jakby co, ja tu nie próbuję bronić Egmontu, ale de facto mieli na stole cztery opcje.

a) nic nie zrobić - tak jak było w przypadku "Wojny domowej"
b) udostępnić strony w wersji elektronicznej - tak jak było w przypadku "MegaGiga", gdzie w ogóle zabrakło dwóch stron (większa skala błędu)
c) udostępnić strony jako papierowa errata - tę opcję wybrał Egmont
d) wydrukować cały tom od nowa - tak jak będzie prawdopodobnie w przypadku "Superkwęka", gdzie jednak skala błędu była większa

To, że dostaliśmy opcję c, i tak uważam za niewielki sukces. Daleki byłbym od chwalenia Egmontu, tak naprawdę nigdy do takiej sytuacji nie powinno dojść, ale jednak jest to rozwiązanie lepsze niż bywało do tej pory u Egmontu i innych wydawnictw.
« Ostatnia zmiana: Śr, 06 Sierpień 2025, 12:49:22 wysłana przez radef »
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Online xanar

« Odpowiedź #2398 dnia: Śr, 06 Sierpień 2025, 12:55:30 »
Problemem w tej branży jest to, że tu nie ma żadnej konkurencji, nikt inny nie wyda tego samego Spider-mana, Batmana itd.

Dlatego mogą sobie mówić, że nam się podoba albo błędy zawsze się zdarzą, no sorry, ale tych rozkładówek, czy brakujących stron to już nie da się obronić.

W normlanym świecie jak ja dam dupy to albo wezmę to na klatę i nawet do tego dołożę (to może nie być moja wina tylko np. podwykonawcy), albo klienci pójdą do konkurencji i jeszcze będą mówić, że u mnie to lepiej nic nie kupować.

A tutaj są jeszcze tacy "poklepywacze" z kółka wzajemnej adoracji, którzy bronią tego wszystkiego - patologia.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2399 dnia: Śr, 06 Sierpień 2025, 13:08:20 »
Co by nie mówić, to przynajmniej nie wkręcali, że tak ma być, że innej wersji nie ma, że coś tam ;D Więc jak dla mnie nadal Egmont > Mucha.

Aczkolwiek no dalej słabe to jest, że takie wpadki przechodzą przez kontrolę.