Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 456508 razy)

Offline Jaxx

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #2205 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:09:04 »
Marvel Knights Spider-Man. Tom 2 : zeszyty 35 i 36, casus Muchy, źle rozmieszczone rozkładówki. Możecie sprawdzić u siebie?

Tak, u mnie też. Cóż, namnożyło się ostatnio tych wtop. Ciekawe, czy tu też nakład wycofają...

Offline Xmen

« Odpowiedź #2206 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:17:23 »
Czekamy na oficjalne oświadczenie, nawet pomijając media społecznościowe mają wiele opcji, żeby ustosunkować się do tego błędu :D raczej nas nie zawiodą, zawsze byli chętni do oswiadczeń ;D
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2207 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:21:27 »
Tak, u mnie też. Cóż, namnożyło się ostatnio tych wtop. Ciekawe, czy tu też nakład wycofają...
Napisałem bezpośrednio do wydawnictwa. Podobno nie cały nakład ma taki błąd. Czekam na nowy ezgzemplarz. Dodam jedynie, że komiks kupowałem na Gildii, ale nie widziałem powodu, aby obarczać tym sklep.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2208 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:24:15 »
Czyli byli świadomi co sprzedają?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2209 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:27:33 »
Czyli byli świadomi co sprzedają?
Nie wiem, ale wkurwia mnie to strasznie:). Ja rozumiem, że to tylko komiksy, ale czy my tak naprawdę dużo wymagamy: wszystkich stron, dobrego tłumaczenia i odpowiedniego układu stron?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2210 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:29:16 »
Jak część nakładu może być dobra a część zła?

Offline Xmen

« Odpowiedź #2211 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:31:39 »
Nie wiem, ale wkurwia mnie to strasznie:). Ja rozumiem, że to tylko komiksy, ale czy my tak naprawdę dużo wymagamy: wszystkich stron, dobrego tłumaczenia i odpowiedniego układu stron?
Rozumiem cię. Mnie błędy też denerwują, ale one były i będą, bo ludzie zawsze będą je popełniać, ale jak ktoś perfidnie wali w uja to mnie DENERWUJE bardzo. Dlatego pytałem czy wiedzieli o tym wcześniej?
Może w połowie nakładu drukarz już kończył flaszkę? ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:41:12 wysłana przez Xmen »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2212 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:33:02 »
Może druknęli już na wymiany. Pamiętam, że jak zwalili grzbiet któregoś tomu dodruku "Sin City", to później dosyłali ludziom prawidłowo wydrukowany, jak się do nich napisało.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2213 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:35:02 »
To lepiej napisać do wydawnictwa bo u mnie też klops czy pisać do sklepu, choć z tego zamówienia już jedna reklamacja poszła.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2214 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:35:17 »
Drukarnia może wymagać kilku różnych formatów plików pod różne maszyny drukujące?

Offline Jaxx

« Odpowiedź #2215 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:42:04 »
Napisałem bezpośrednio do wydawnictwa. Podobno nie cały nakład ma taki błąd. Czekam na nowy ezgzemplarz. Dodam jedynie, że komiks kupowałem na Gildii, ale nie widziałem powodu, aby obarczać tym sklep.

Daj znać, jak go otrzymasz. Nie proponowali załatwiania reklamacji przez sklep albo odsyłania wadliwego egzemplarza?   

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2216 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:49:01 »
Daj znać, jak go otrzymasz. Nie proponowali załatwiania reklamacji przez sklep albo odsyłania wadliwego egzemplarza?   
Proponowali reklamację przez sklep, w którym kupowałem tj. Gildia. Odpisałem, że nie widzę powodu żeby obarczać Gildie jakimikolwiek kosztami, jako że wydawnictwo dostarczyło produkt wadliwy. Przyjęli to do wiadomości i poinformowali (po tym jak podalem dane), że nadali już kuriera z nowym egzemplarzem.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2217 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:52:42 »
Aha, sorry że post pod postem, ale odnośnie wadliwego egzemplarza to : "Jeśli chodzi natomiast o komiks z wadą, to prosiłbym niestety o jego utylizację". Taki cytacik z bok wydawnictwa.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2218 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:55:08 »
No to ja miałem kiedyś tak samo z tym grzbietem do "Sin City". Napisałem, że trafiłem na wersję, która nie pasuje do reszty, wysłali nowy i nawet nie prosili o odsyłkę tamtego.

Offline starcek

« Odpowiedź #2219 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 21:55:21 »
Czekamy na oficjalne oświadczenie, nawet pomijając media społecznościowe mają wiele opcji, żeby ustosunkować się do tego błędu :D raczej nas nie zawiodą, zawsze byli chętni do oswiadczeń ;D

"Nam się podoba".
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.