Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 414785 razy)

Offline zerodwatrzy

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #1125 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 23:33:19 »
Plus jeden grzbiet Invincibla ma nieprawidłowy fioletowy kolor napisów zamiast żółtego. Podobno tak było też w oryginale, ale jaki w tym sens to nie mam pojęcia . Zapewne błąd.
Nowe wydania angielskie mają już żółty kolor napisu, więc to raczej powielony błąd u nas.

Offline Saruman

« Odpowiedź #1126 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 23:49:36 »
Temat kolorów loga Marvela na grzbietach epików ASM wraca co jakiś czas. Na pewno jest jakieś grono osób, które chciałoby mieć całość jednolitą.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1127 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 23:55:08 »
Ja bym obstawiał jakiś błąd po stronie Egmontu, że nie zmienili loga przy dodruku trzeciego Epika.

Podobnie wtopili z Batmanami Millera. Pierwsze wydania twardookładkowe DKR i DK2 nie miały w ogóle loga DC na grzbiecie, wydany później DK3 już tak. Po czym dodruk DKR logo otrzymał, a dodruk DK2 nie, więc jakby nie kombinować, nie zbierze się spójnej wersji.

Offline tB

« Odpowiedź #1128 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 06:18:40 »
Plus jeden grzbiet Invincibla ma nieprawidłowy fioletowy kolor napisów zamiast żółtego. Podobno tak było też w oryginale, ale jaki w tym sens to nie mam pojęcia . Zapewne błąd.

Nie mam pod ręką w tym momencie, ale jeśli dobrze pamiętam, to jest ten tom gdzie robi się zauważalnie moralnie ciężej. Szukając oryginalnych okładek, rzadziej trafiałem na wersję z żółtym napisem. Jest to napis na froncie oraz grzbiecie w kolorze fioletowym w oryginale. Oficjalnego komunikatu, że to błąd Image lub celowy zabieg, nie znalazłem.
Gdybym nie sprawdził, to jakoś mi się utrwaliło, że to był ten
Spoiler: PokażUkryj
z alternatywnym bohaterem (mrugnięcie okiem w kierunku Milesa Moralesa)

Offline lis22

« Odpowiedź #1129 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 12:54:22 »
Ja, niestety, na Star Wars nie mam miejsca ( komiksy ), zbieram tylko Wielką Republikę ale mam większość książek z nowego kanonu od 2015 roku i tu też kończy się miejsce ;) EU czytałem od ok. 2007 roku do powieści "Gwiazda Po Gwieździe", gdzie zmienny charakter Jacema Solo tak mnie wkurzył, że nie dokończyłem a nie wiedziałem wtedy, co On tam jeszcze odwali ;) Szkoda, że te książki wydane po wojnie z Vongami są praktycznie niedostępne.

Offline Takesh

« Odpowiedź #1130 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 18:32:29 »
Ja bym z chęcią przygarnął kilka starych histori z Ważniakiem. A jest w czym wybierać.... O! Akurat portal CBR.com zrobił listę 10 najlepszych historii z Lobo.

https://www.cbr.com/best-lobo-comics-reading-guide/

To co, Egmoncie? Będzie coś jeszcze?

Offline Xmen

« Odpowiedź #1131 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 21:35:48 »
Mogliby wydać chociaż to co wydał semic. Więcej oczywiście też. Mam nadzieję że ruszą z lobo, i nie będzie to jakieś wydanie limited.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline 79ers

« Odpowiedź #1132 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 21:50:50 »
Lobo do spółki z Alienami dobił TM, lepiej nie.

Offline Lobo

« Odpowiedź #1133 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 21:59:19 »
Oni na koniec próbowali się ratować tymi pozycjami bo nawet na Batka czy Pająka już nie było chętnych
A brzmi to jakby te pozycje konkretnie ich dobiły

Offline 79ers

« Odpowiedź #1134 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 22:17:16 »
Batman jak pozostałe jedynki startował od 10000zł, w 1994 było to już 27000zł, w 1995 już 3,20zł , 1996 4,5zł
Uważam, że spadek zainteresowania nie był wówczas spowodowany jakością prezentowanych treści.
Wyjątkiem był Spiderman i wyraźny spadek formy tej serii.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1135 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 22:18:43 »
Alieny, predatory też fajna opcja, ale to chyba ktoś inny ma licencję? Te g.i joe z semica też byłby spoko.
Te komiksy nie dobiły semica. Nie ratował ich Batman/Supermen w jednym wydaniu, więc nic by nie pomogło.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Takesh

« Odpowiedź #1136 dnia: Nd, 30 Marzec 2025, 22:20:27 »
Knightfall też ich dobił. I śmierć Supermana. I Pogromca z Pająkiem, co teraz są w epikach. Teraz pewnie też by dobiły Egmont. A nie, czekaj...

Lobo niby ich dobił? To dlaczego jednym z ich ostatnich komiksóe było wznowienie Lobo?

Ostatnie komiksy z Ważniakiem były ostro cięte. Chcieli jak najwięcej umieścić na jak najmniejszej ilości stron. Zdobyłem oryginalny ongoing w zeszytach plus wydania specjalne i mini i zupełnie inaczej czyta się te historie. Są lepsze, śmieszniejsze i ciekawsze.

Ja bym z chęcią kupił pięknie wydane po polsku. Nawet duble po TM-Semic.

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #1137 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 03:15:32 »
Mhm:
Era Dziedzictwa - 130 lat po Bitwie o Yawin, gdzie główną postacią jest całkowicie nowa postać jest Cade Skywalker, potomek Luke'a. I wokół również totalnie nowe postacie.
Era Świtu Jedi, czyli ponad 20 tysięcy lat przed EP 1, również cała masa postaci stworzonych dla tego okresu.
Całe Old Republic, przecież takie słynne postacie jak między innymi: Revan, Darth Malak, Darth Nihilus, Darth Malgus, Juhani, Darth Traya i Bastila Shan - wszystkie one były stworzone na potrzeby tego okresu - czy kiedykolwiek słyszałeś jakby w filmach były one wspomniane?
Więc z całym szacunkiem, ale nie wiem gdzie ty widzisz, że legendy nie są samodzielnym produktem i były uzupełnieniem tylko filmów - bo totalnie tak nie jest.

Tak jako ciekawostkę powiem, że chyba Legiony Revana są wspomniane w Epizodzie IX

Niech by nawet zrobili seriale bądź filmy The Old Republic w formie cinematików do SWTOR to jarałbym się jak Anakin na Mustafarze ;)
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #1138 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 03:20:11 »
Ja bym z chęcią przygarnął kilka starych histori z Ważniakiem. A jest w czym wybierać.... O! Akurat portal CBR.com zrobił listę 10 najlepszych historii z Lobo.

https://www.cbr.com/best-lobo-comics-reading-guide/

To co, Egmoncie? Będzie coś jeszcze?

Z Lobo to było więcej fajowych historii. Nieamerykańscy Gladiatorzy, Kontrakt na Bouga czy Śmierć i podatki. Kocham te albumy :)
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1139 dnia: Pn, 31 Marzec 2025, 11:06:05 »
Hmm, za dzieciaka kilka komiksów z Lobo czytałem i bardzo lubiłem, ale po czasie zabrałem się za tom Egmontu z DC Deluxe i kompletnie mnie odrzuciło. W sumie może pora powtórzyć...
« Ostatnia zmiana: Pn, 31 Marzec 2025, 11:08:26 wysłana przez Castiglione »