Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 418782 razy)

Online Bazyliszek

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #960 dnia: Cz, 06 Marzec 2025, 18:24:32 »
Wreszcie "Rzymskie Wakacje" i domykamy cykl.

Co do tej nowej, podstawowej wersji Broni X najważniejsze pytanie, to jaki dadzą tam papier? Jeśli będzie tam zwykła kreda, to niczym się to różnić nie będzie, od wydania z WKKM, bo i tak te kolorki będą oczobitne. No chyba żeby dali offset choćby podobny do tego co w Thorgalu Hachette. Wtedy to byłoby może nawet warto to kupić. Ale to poczekam z sądem do premiery na WTK i zobaczymy jak to na żywo wygląda. Ale Egmont, jest Egmontem. Nie mówię, że muszą dać wszystkie dodatki z limitki. Ale żeby nawet 10 stron poskąpili? Okładkowa to 2x tyle co WKKM a po zniżkach to będzie jakieś 12 zł więcej. Jeśli forma wydania będzie taka sama co Hachette, to można to olać, jak Staruszka Logana czy Tajne Wojny, które też były takie same.

No i to jest zapowiedź! Wolałbym co prawda okładkę z Semika, ale na pewno wezmę.

A mi tam się podoba, że to będzie 4 wydanie, 5 okładka i każda jest inna. Wtedy kolejne wydania mają sens. To samo z komiksami Loeb/Sale, które dostały nowe covery. Wtedy to ma sens. A nie tak jak np. z Tajną Wojną dać to samo co wcześniej.

Ja bym nawet mógł dać te 126 zł za pakiet Inferno/Wolverine. Ale nie chce mi się jeszcze płacić 10 zł za wysyłkę. Jeśli trafi to do Gildii.pl to kupię. Jeśli nie, to odpuszczam i kupię zwykłe wersje. Szkoda, że XIII nie dadzą od razu pozostałych 3 tomów, żeby kupić, przeczytać i mieć to szybko z głowy. Męczy mnie to rozwlekanie.

Ode mnie na ten maj 7 tytułów (Asterix, XIII) plus jeszcze to co z Gigantów wyjdzie.

Offline stab

« Odpowiedź #961 dnia: Cz, 06 Marzec 2025, 18:30:52 »

Co do tej nowej, podstawowej wersji Broni X najważniejsze pytanie, to jaki dadzą tam papier? Jeśli będzie tam zwykła kreda, to niczym się to różnić nie będzie, od wydania z WKKM, bo i tak te kolorki będą oczobitne. No chyba żeby dali offset choćby podobny do tego co w Thorgalu Hachette. Wtedy to byłoby może nawet warto to kupić. Ale to poczekam z sądem do premiery na WTK i zobaczymy jak to na żywo wygląda. Ale Egmont, jest Egmontem. Nie mówię, że muszą dać wszystkie dodatki z limitki. Ale żeby nawet 10 stron poskąpili? Okładkowa to 2x tyle co WKKM a po zniżkach to będzie jakieś 12 zł więcej. Jeśli forma wydania będzie taka sama co Hachette, to można to olać, jak Staruszka Logana czy Tajne Wojny, które też były takie same.

A w którym sklepie można kupić wydanie WKKM za te 12 zł mniej?

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #962 dnia: Cz, 06 Marzec 2025, 18:36:28 »
W każdym Empiku, Inmedio, Relayu... w okresie między 13 a 27 sierpnia 2014 r. :) Przypomnij sobie co wtedy robiłeś. :) No daj spokój. Równie dobrze ja mogę pytać, czemu nie ma w sprzedaży dalej "Staruszka Logana" ed. 2019, albo Szninkla ed.2020. Dobre komiksy się kończą w magazynach. Tylko Catwoman Brubakera może zalegać.

« Ostatnia zmiana: Cz, 06 Marzec 2025, 18:54:19 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #963 dnia: Cz, 06 Marzec 2025, 19:30:12 »
A mi tam się podoba, że to będzie 4 wydanie, 5 okładka i każda jest inna. Wtedy kolejne wydania mają sens. To samo z komiksami Loeb/Sale, które dostały nowe covery. Wtedy to ma sens. A nie tak jak np. z Tajną Wojną dać to samo co wcześniej.
Dla mnie ważniejsza jest zawartość od tego, co będzie na okładce, więc raczej tu bym upatrywał sensu nowych wydań. Kupię oczywiście niezależnie od tego, ale najbardziej podoba mi się grafika użyta w tamtej edycji, więc naturalnie wolałbym ją.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #964 dnia: Cz, 06 Marzec 2025, 19:38:55 »
Kilka miesięcy temu widziałem to wydanie na Tezeuszu za stówę. Ale już nie ma. Teraz mają tylko wydanie WKKM też za stówę. Jakiś Michał sprzedaje na OLX, też za ponad stówę. Możesz kupić, jeśli chcesz a nie masz.

https://www.olx.pl/d/oferta/mega-marvel-weapon-x-the-incredible-hulk-tm-semic-CID751-ID149OMb.html

Offline WeaponX

« Odpowiedź #965 dnia: Cz, 06 Marzec 2025, 19:58:45 »
W każdym Empiku, Inmedio, Relayu... w okresie między 13 a 27 sierpnia 2014 r.

Spoko. Już odpalam mój podreczny wehikuł czasu i lece kipić

Offline SawiK

« Odpowiedź #966 dnia: Cz, 06 Marzec 2025, 20:11:45 »
Weapon X wyproszony, Egmont słuchał\czytał nas min na YT i na Forum. Swietnie ze sie udało, cóż mam MM i to zpaprane z kolekcji(każde inne będzie lepsze). Mam nadzieje ze tu wyjdą kolory przyzwoicie(na kredzie tez może się udać). Cena tez mega zachęcająca, patrząc wstecz wydanie kolekcji tylko czteropak taniej, a ile lat różnicy, można no można :)
Mało DC ale treściwie , kontynuacja Smierci eSa to jest to na co czekam najbardziej z tego zestawienia.

Offline death_bird

« Odpowiedź #967 dnia: Cz, 06 Marzec 2025, 20:22:58 »
Daredevil i być może wakacje w Rzymie. Taka skala zakupowa jak najbardziej ok.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Castiglione

« Odpowiedź #968 dnia: Cz, 06 Marzec 2025, 20:26:16 »
Kilka miesięcy temu widziałem to wydanie na Tezeuszu za stówę. Ale już nie ma. Teraz mają tylko wydanie WKKM też za stówę. Jakiś Michał sprzedaje na OLX, też za ponad stówę. Możesz kupić, jeśli chcesz a nie masz.

https://www.olx.pl/d/oferta/mega-marvel-weapon-x-the-incredible-hulk-tm-semic-CID751-ID149OMb.html
Po co mam kupować używany komiks w miękkiej oprawie za stówę, skoro mogę kupić nowy za 5 dych w twardej?

« Odpowiedź #969 dnia: Cz, 06 Marzec 2025, 20:57:52 »
Po co mam kupować używany komiks w miękkiej oprawie za stówę, skoro mogę kupić nowy za 5 dych w twardej?
Zaimponujesz tym Bazylowi, ponieważ nie kupisz komiksu od zbrodniczego wydawnictwa jakim jest Egmont  ;)
A tak na poważnie:
Jak ja lubię Bazyl twój egoizm i patrzcie na czubek własnego nosa - ludzie wszędzie się domagali zwykłego wydania Broni X, po akcji z limitowanym wydaniem. Ale no pewnie, przecież 11 lat temu było do kupienia za 40zł, w takim razie po co to komu?
Już nie mówiąc o Mega Marvelu w opłakanym stanie za zawyżoną cenę.
Wiesz Bazyl, bawi mnie, że jako osoba która tak nienawidzi Egmontu, i na siłę próbuje przekonać ludzi do kupowania innych wydań (i to drożej i wydania gorsze jakościowo, niż to które przygotuje nam Egmont), a sam co miesiąc kupujesz od Egmontu komiksy za grube kwoty, sądzę, że przeważające większość osób tutaj  ;D
Egmont bardzo dobrze, że wydaje ten komiks w takim wydaniu, w takiej cenie, ja go biorę na pewno, jest na niego popyt, i jak widać Egmont nie jest głuchy na to, brawo dla nich!
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Danio

« Odpowiedź #970 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 09:42:24 »
Te "Wolverine” #166 i „Uncanny X-Men” #205, które były w wydaniu limitowanym Broni X, a w tym zwykłym nie będzie to coś ważnego / fajnego?

Offline Crono

« Odpowiedź #971 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 09:52:16 »
Wolverine 166 to nie był cały zeszyt, a jedynie kilka stron. Retrospekcja, nic szczególnego. Uncanny X-men 205 z kolei to fajna historia, ale była już wydana przez Tm-Semic i Egmont (w jednym z tomów Staruszka Logan ją wrzucili), więc jeśli ktoś chce ją przeczytać to może ją dostać po polsku w innym wydaniu.

Online michał81

« Odpowiedź #972 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 13:38:19 »
Egmont (w jednym z tomów Staruszka Logan ją wrzucili)
Może podać konkretny numer? Bo nie kojarzę aby u nas ten zeszyt wyszedł w tej serii.

Offline Crono

« Odpowiedź #973 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 14:40:43 »
Staruszek Logan tom 3: Na granicy zawiera Uncanny X-men #205

Offline xanar

« Odpowiedź #974 dnia: Pt, 07 Marzec 2025, 15:14:03 »
Crono ! Nie zawstydzaj michała81  :)

W amerykańskim trejdzie też jest.

Twój komiks jest lepszy niż mój