Wreszcie "Rzymskie Wakacje" i domykamy cykl.
Co do tej nowej, podstawowej wersji Broni X najważniejsze pytanie, to jaki dadzą tam papier? Jeśli będzie tam zwykła kreda, to niczym się to różnić nie będzie, od wydania z WKKM, bo i tak te kolorki będą oczobitne. No chyba żeby dali offset choćby podobny do tego co w Thorgalu Hachette. Wtedy to byłoby może nawet warto to kupić. Ale to poczekam z sądem do premiery na WTK i zobaczymy jak to na żywo wygląda. Ale Egmont, jest Egmontem. Nie mówię, że muszą dać wszystkie dodatki z limitki. Ale żeby nawet 10 stron poskąpili? Okładkowa to 2x tyle co WKKM a po zniżkach to będzie jakieś 12 zł więcej. Jeśli forma wydania będzie taka sama co Hachette, to można to olać, jak Staruszka Logana czy Tajne Wojny, które też były takie same.
No i to jest zapowiedź! Wolałbym co prawda okładkę z Semika, ale na pewno wezmę.
A mi tam się podoba, że to będzie 4 wydanie, 5 okładka i każda jest inna. Wtedy kolejne wydania mają sens. To samo z komiksami Loeb/Sale, które dostały nowe covery. Wtedy to ma sens. A nie tak jak np. z Tajną Wojną dać to samo co wcześniej.
Ja bym nawet mógł dać te 126 zł za pakiet Inferno/Wolverine. Ale nie chce mi się jeszcze płacić 10 zł za wysyłkę. Jeśli trafi to do Gildii.pl to kupię. Jeśli nie, to odpuszczam i kupię zwykłe wersje. Szkoda, że XIII nie dadzą od razu pozostałych 3 tomów, żeby kupić, przeczytać i mieć to szybko z głowy. Męczy mnie to rozwlekanie.
Ode mnie na ten maj 7 tytułów (Asterix, XIII) plus jeszcze to co z Gigantów wyjdzie.