Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 418160 razy)

Offline Deepdelver

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #435 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 14:53:59 »
Bardzo mnie ucieszyły te zapowiedzi. Zero tytułów dla mnie, portfel odpocznie. ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #436 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 15:15:12 »
Napisałem Ci wyraźnie. Wiadomo juz od września, bo wtedy byly zapowiedzi na listopad (co zaznaczylem w nawiasie), a ty mi podajesz premierę z września, gdzie byly jeszcze normalne, a dopiero w listopadzie byly wyższe. Egmont zawsze daje zapowiedzi z wyprzedzeniem, najwidoczniej teraz dopiero to do ciebie dotarło.
No to jaki Marvel w tym listopadzie, który ma ok.140 stron jest po 60 jak było wiadomo  ::)

Z Marvela to ja tam jedynie widzę Star Warsy za 50

Aż przejrzałem te pozycje żeby znaleźć takie same na przestrzeni roku:

Ja tam widzę tą samą cenę w przeliczeniu na strony lipiec i grudzień, realna podwyżka będzie od nowego roku, no ale ty widziałeś, że będzie w we wrześniu bo były zapowiedzi na listopad  ;D

Masło też było tańsze kilka lat temu. Jeszcze strony przelicz na złtowki.
Jak na kogoś kogoś kto ma 90% postów o cenach to nawet zabawne.  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Castiglione

« Odpowiedź #437 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 15:17:35 »
Fajnie, że będzie Fury, reszta mnie w sumie nie interesuje.

Offline michał81

« Odpowiedź #438 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 15:23:24 »
No to jaki Marvel w tym listopadzie, który ma ok.140 stron jest po 60 jak było wiadomo  ::)
Czyli jak nie masz racji to teraz nagle zmieniasz reguły i przeliczasz strony, bo Amazing Spider-Man 13 był już po 60. NO ALE ON MA WIĘCEJ STRON niż 140, prawda? Przypomina mi się dyskusja z tematu Muchy X-men Asgardian Wars i twoje cwaniakowanie z łapaniem za słówka.

Offline xanar

« Odpowiedź #439 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 16:26:56 »
Czyli jak nie masz racji to teraz nagle zmieniasz reguły i przeliczasz strony, bo Amazing Spider-Man 13 był już po 60. NO ALE ON MA WIĘCEJ STRON niż 140, prawda? Przypomina mi się dyskusja z tematu Muchy X-men Asgardian Wars i twoje cwaniakowanie z łapaniem za słówka.
No chyba wyraźnie napisałem:

Te najcieńsze Marvele już po 60 ? Chyba były po 50 ostatnio, to co to drożeje po ok. 20% rok do roku  :)
Nie wiem gdzie tu masz jakiś problem  ::) Chyba jest inny prize point za Marvel do ok. 140 i powyżej też są inne ceny, jako wszytko wiedzącemu chyba nie trzeba takich rzeczy tłumaczyć.

Wkleiłem ci ceny z lipca i z grudnia za taką samą ilość stron, to co podrożało od listopada jak w grudniu jest ta sama cena jest czy nie podrożało  ;D

Masz 168 stron vs 160 niesyty nic bliższego nie znalazłem w tym roku, ale zakładam, że to będzie ta sama wycena za stronę.

Marzec i listopad - cena ta sama.

No to jak to się stało, że wiedziałeś we wrześniu, że będzie drożej w listopadzie jak drożej będzie od stycznia i będziesz miał cenę :
Amazing Spider-Man. Spisek Kameleona. Tom 14 - 60/144 strony
vs
Amazing Spider-Man. Królewski okup. Tom 13 - 60/168 stron

Jest tu jakaś różnica czy nie ma  ;D

Tam z tą Muchą to pamiętam, że tak miałeś rację, że aż żeś post edytował.

Offline gashu

« Odpowiedź #440 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 16:33:15 »
Dla mnie tym razem niczewo.

Offline Xmen

« Odpowiedź #441 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 16:36:45 »
Xaniu 90% twoich postów to trolowanie. Reszta to odpowiedzi na posty bazyla. Na moje wszystkie posty zawsze reagowałes niezadowoleniem. Nagle odwrót o 180%, ty masz jakiegoś borderlaine? Nie pierwszy raz widzę że piszesz raz jedno, za chwilę zupełnie coś innego.
Najgorzej być chorągiewką.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline erol

« Odpowiedź #442 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 16:44:58 »
Fajnie, że będzie Fury, reszta mnie w sumie nie interesuje.
Tak, tylko po co zrobili taką manianę dzieląc na dwa tomy...

Offline Castiglione

« Odpowiedź #443 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 16:46:32 »
Całego Punishera Max tak wydali.

Offline xanar

« Odpowiedź #444 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 16:56:21 »
Xaniu 90% twoich postów to trolowanie. Reszta to odpowiedzi na posty bazyla. Na moje wszystkie posty zawsze reagowałes niezadowoleniem. Nagle odwrót o 180%, ty masz jakiegoś borderlaine? Nie pierwszy raz widzę że piszesz raz jedno, za chwilę zupełnie coś innego.
Najgorzej być chorągiewką.
Misiu, na większość twoich postów to ja w ogółem nie reagowałem, gdyż tak jak napisałem, one wszystkie wyglądają tak samo.
Nic się bystrzejszy nie zrobiłeś ostatnimi czasy, jesteś się jakoś w stanie odnieść merytorycznie do tych cen, czy raczej nie, w sumie to twój konik.
Ja podałem przykłady z strony wydawnictwa, że nic nie podrożało od listopada a ty jedyny co umiesz napisać to przekręcanie nicka (co już ci tu wcześniej napisali, że jest żałosne) ale ty dalej swoje i jakieś dziwne wieszczki osobiste, no i taka to z tobą rozmowa.

Offline Xmen

« Odpowiedź #445 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 17:03:18 »
Osobiście to do ciebie nic nie mam, bo cię nie znam. Jak chciałem się spotkać to odmówiłeś :)
Oj reagowałeś, reagowałeś. Nawet kilka stron trwały te reakcje. Nagle Xanar król troli jest po mojej stronie. Jednak te moje posty odniosły jakiś skutek. Ciao, nie ma co się denerwować, leć z wiatrem. Pokój.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline xanar

« Odpowiedź #446 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 17:28:25 »
Czyli nic nie nie masz do dodania, w sumie to mogłeś napisać, ze nie mam racji i dlaczego no, ale nie zawiodłem się, dalej to samo.  ;D

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #447 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 18:51:36 »
Dla mnie tylko Superman - na cztery pory roku. A w międzyczasie muszę sprzedać tego Supka z kolekcji BiZ

Offline Juby

« Odpowiedź #448 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 19:28:08 »
Superman na wszystkie pory roku aż 368 stron i jednak w DC Deluxe (albo zmienili zdanię, albo był błąd w prezentacji na MFKiG). Jako fan duetu Loeb-Sale brałbym na pewno, ale za zagranie Egmontu z etui do Knightfall (i przy tej cenie) zostaję przy wydaniu z kolekcji Hachette, a tę stówę z hakiem wolę przeznaczyć na coś innego od innego wydawcy.

Azyl Arkham z inną obwolutą i z 16 nowymi stronami aż o 50 zł droższy od wydania z 2015. Mam tylko wydanie od Eaglemoss, więc może bym się skusił, ale: 1) patrz na powód wyżej; 2) może ktoś wystawi pierwsze wydanie z 2005, najchętniej takie bym postawił na półce.

Także ode mnie z zapowiedzi styczeń-luty tylko jeden tytuł do kupienia.

Offline Szekak

« Odpowiedź #449 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 19:29:24 »
To jest pewnie wydanie z poprawionymi przez mckeana kolorami.
Piękno jest w oczach patrzącego.