Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 418935 razy)

Midar, Lobo, _Paweł, bocik i 12 Gości przegląda ten wątek.

Online Castiglione

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #240 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 09:50:16 »
Miało być w pięciu, ale pod koniec zmieniła im się koncepcja i ostatnie dwa oryginalne tomy złączyli w jeden, dlatego u nas są cztery książki, w tym jedna dużo grubsza.

Offline Rapanui

« Odpowiedź #241 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 09:58:18 »
Wiadomo coś komiksach Bradl? Nowy miał być we wrześniu.
Może jeszcze zapytam o kontynuację Kenii czy coś było wspomniane. Od lat nic nowego nie wydali, chyba faktycznie skreślili temat.

Offline michał81

« Odpowiedź #242 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 10:03:22 »
Wydawało mi się, że Borsuk i Lisica sprzedają się dobrze i że ta seria zostaje ...
Nie wiem, nic nie zapowiedziano z tych serii, o Borsuku i Lisic tez nic nie mówiono.

Co do Daredevila to chodziło mi o run Waida w twardej oprawie, są cztery tomy a miało być chyba sześć?
Nie. Jak już to miało być 5 tomów, tylko że wydany 4 tom to 2w1 i zbiera cały pozostały run Waida. 

Offline dreamer36

« Odpowiedź #243 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 10:15:40 »
Dziękuję bardzo wszystkim, którzy wrzucili zdjęcia slajdów z prezentacji - wielki szacun za to.

Przeglądałem sobie cały weekend te slajdy, myślałem, dumałem, analizowałem i moje spostrzeżenia są następujące:
1) są to chyba najbezpieczniejsze zapowiedzi odkąd interesuję się komiksami i Egmontem (czyli od końca 2019) - żadnej petardy, nic co by wywołało u mnie olbrzymi uśmiech (tak jak było z klasycznym Batmanem, Niewidzialnymi, FF Hickmana, ASM Straczynskiego)
2) najbardziej cieszy mnie nowy Venom (już miałem się brać za kupowanie oryginalnych TP) oraz Moon Knight McKay'a (niedługo ma być omnibus - już miałem kupować). Super sprawa, że kontynuują Mignole i Black Hammer)
3) rozumiem decyzję o wydawaniu Daredevila na miękko (w sumie to jest praktycznie bieżąca seria z tym, co Egmont wydaje teraz na miękko w Marvel Fresh) - tutaj nie mam zdania, jest mi obojętne jak zostanie wydane
4) jeżeli Flashpoint będzie w DC Limited, to chyba ktoś się w głowę uderzył i to dwa razy (ani to jakieś mega narysowane, ani to jakieś mega wybitnie dobre - po prostu solidne SH tyle, że dość znaczące dla świata - ale żeby od razu w takim wydaniu)?
5) fajnie, że większość serii kontynuują, dodali coś nowego - czy kupię to zobaczę, bieżące serie pewnie tak, pojedyncze każda do rozważenia.
6) dla mnie oprócz bieżącego SH jeszcze Bloodborne (uwielbiam ten klimat - może kiedyś jeszcze Dark Souls się doczekamy, bo np. manga Elden Ring to jest jakaś pomyłka...), Wiedźmin, Akwilon, Lasy Opali pewnie też, LEO.

I to chyba tyle, jeżeli chodzi o moje spostrzeżenia. Na pewno chciałoby się więcej, ale rynek mamy jaki mamy i pewni więcej się nie da, co nie znaczy, że wszystkie zaprezentowane pomysły uważam za trafione (DC Limited). 3/4 roku to praktycznie większość zapowiedzi mamy - na ostatni kwartał pozostaną wyłącznie kontynuacje wydawanych już serii, więc coś czuję, że katalog 2025 wzbudzi jeszcze mniej emocji niż ten z tego roku.

Offline lis22

« Odpowiedź #244 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 10:37:57 »
Ja się cieszę, że będą takie rzeczy, jak All Stars Superman i Superman na Cztery Pory Roku, mogliby wznowić w końcu All Stars Batman i Robin The Boy Wonder.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #245 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 10:41:12 »
Jeżeli chodzi o segment superhero to mnie najbardziej zdziwiło, że nie zapowiedzieli żadnego nowego Epica biorąc pod uwagę, że Punisher im się kończy a z pająkiem niedługo zrównają się z oryginałami.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline michał81

« Odpowiedź #246 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 10:46:13 »
a jakiego innego epika byś chciał? X-men? nie da rady temat tych epików wałkujemy do czasów prehistorycznych ;)

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #247 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 10:53:18 »
Tych epiców X-men naprawdę szkoda. Natomiast, jak miałbym wybrać jedną, nową serie epicków w Polsce to glosowałbym za Fantastic Four. A Wy?

Offline lis22

« Odpowiedź #248 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 10:54:49 »
Ja bym chciał, żeby wydali przerwany run Strażników Galaktyki Bendisa: Black Vortex w całości oraz All New Guardians of the Galaxy, gdzie świetnie rysował Valerio Shiti.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #249 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 11:02:15 »
a jakiego innego epika byś chciał? X-men? nie da rady temat tych epików wałkujemy do czasów prehistorycznych ;)

Na przykład Avengers. Od Under Siege mają wszystkie tomy po kolei. Albo West Cost Avengers. Zamknięta, kompletna historia, John Byrne - to by się mogło sprzedać. Venom też by im pewnie ładnie zszedł. Na początku byłoby trochę powtórek z TASM, ale potem prawie sam premierowy materiał. Z takich mniej oczywistych X-Force i X-Factor od runu Petera Davida.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Saruman

« Odpowiedź #250 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 11:04:36 »
Też bym chyba najbardziej chciał F4 Epic Collection. Podobnie jak w przypadku Spider-Mana można by zacząć od nowszych, żeby pominąć luki - jest np. ciągłość od tomu 17 do 25.

Ale opcji jest dużo, zależy co się u nas najlepiej sprzedaje po Pająku i Wolverinie. Avengers? Hulk? Może Thor? Ten ostatni ma fajną ciągłość i dużo tomów.

Online Castiglione

« Odpowiedź #251 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 11:06:33 »
Nie wiem, czy koniecznie w formie Epików, ale mnie od jakiegoś czasu ciekawi run Ann Nocenti w "Daredevilu".

Offline michał81

« Odpowiedź #252 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 11:06:48 »
Avengers klasyczne? Wątpię.

Zapytaj @motyla jak cudownie sprzedało się im Uncanny X-force. Tam nie ma w tytule X-men i tak wiem Egmont  wydaje Maruders, ale te epiki o których mowisz i tak odpadają ze względu na powtórzanie materiału z Punktów Zwrotnych.

Venom też odpada (przynajmniej na razie) bo Mucha wydała juz pewna zawartość z epika.
« Ostatnia zmiana: Pn, 16 Wrzesień 2024, 11:13:07 wysłana przez michał81 »

Offline lis22

« Odpowiedź #253 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 11:08:17 »
Mogliby też wydać w całości "Avengers vs X Men" bo wydanie z kolekcji jest bardzo drogie.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #254 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 11:11:16 »
Fajne zapowiedzi, dużo kontynuacji,sporo ciekawych nowości. Najbardziej mnie cieszy Strange Adventures Toma Kinga.Podejrzewam że klasycznie 3-4 komiksy z oferty co miesiąc będą wpadać na półki,mi taka ilość całkowicie wystarczy.