Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 446914 razy)

Online Pestak

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #90 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:28:36 »
Aha

czyli wszystkie(całe dwie) DEBILNE decyzje to fakt, że dwie serie będą wydawane w mniejszym formacie bardziej przystępnym cenowo? no straszne naprawdę straszne xDDD 
to bardzo dobrze, że Egmont odpowiada na wysokie ceny komiksów właśnie tnąc koszty na formacie czy twardej okładce.

no super odpowiada na wysokie ceny , szczególnie dając wyczekiwanego Flasha w najdroższym formacie Limited.
« Ostatnia zmiana: So, 14 Wrzesień 2024, 19:30:33 wysłana przez Sebo »

Online zerodwatrzy

« Odpowiedź #91 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:29:17 »
Les Enfants de Belzagor (adaptacja Silverberga)
Bellatrix (Leo)
drugi tom 1629
trzy tomy integrala XIII
Skorpion (pokazano okladke tomu 14)
Gwiazda pustyni (Marini)
adaptacje literatury: Ostatni Mohikanin, Dzwonnik z Notre-Dame, Wojna i pokój
mitologia: Midas, Apollon, Athena
Agata Christie Rendez-vous a Bagdad
12 tomow Akwilonu
kontynuacja Pięciu krain
Hey Djo! (Marzena Sowa)
Pillow Man
Zaklinacze Opali w integralu (na slajdzie dwa)

« Odpowiedź #92 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:30:42 »
  Dejta już spokój zamiast skupić się na tytułach będziecie się teraz pałować przez pięć stron o formaty i okładki, jakby komiksy tylko z tego się składały. Naprawdę nikt się nie podjarał chociaż lekko?

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #93 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:30:50 »
Aha

czyli wszystkie(całe dwie) DEBILNE decyzje to fakt, że dwie serie będą wydawane w mniejszym formacie bardziej przystępnym cenowo? no straszne naprawdę straszne xDDD 
to bardzo dobrze, że Egmont odpowiada na wysokie ceny komiksów właśnie tnąc koszty na formacie czy twardej okładce.
Dla mnie Daredevil Zdarskiego na miękko to debilne posunięcie, zwłaszcza że Egmont "człapał" do tego runu chronologicznie tj. Bendis-Brubaker-Diggle-Waid-Soule. Wszystko to było wydawane w HC i teraz nagle coś im się odwidziało i dają te komiksy na miękko? W takim razie mogli to już wydać dawno, przy okazji startu inicjatywy Marvel Fresh w Polsce, a nie wstrzymywać publikacje, tłumacząc się chronologią runów. Ten ruch spowodowany jest tylko skokiem na kasę, jako że w przyszłym roku mamy premierę serialu Born Again i wydawca chcę po prostu zarobić proponując tańszą wersję komiksu. I nie, nie jest to żadna odpowiedź na wysokie ceny komiksów:)

Offline rapr

« Odpowiedź #94 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:34:19 »

Hmm, to co wyszło ze Studia Lain? Czy "Lasy Opalu"?

Edit: dzięki za tę listę!
« Ostatnia zmiana: So, 14 Wrzesień 2024, 19:36:01 wysłana przez rapr »

Offline Klint

« Odpowiedź #95 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:36:21 »

A tu nie chodzi o Lasy Opalu?

Online zerodwatrzy

« Odpowiedź #96 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:36:23 »
Hmm, to co wyszło ze Studia Lain? Czy "Lasy Opalu"?
tak, lasy, mózg mi poszedł na skróty

Offline Brzon

« Odpowiedź #97 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:41:01 »
Czyli to już chyba koniec... Parę fajnych rzeczy padło, tylko z Vertigo straszna lipa.

Liczę, że "Fury MAX" będzie wydany w spójnej szacie z Punisherem, tylko zamiast czarnych grzbietów ciemnoszare ;D
Nie no, z Vertigo będę 3 kontynuowane serie: Sandman Mystery Theatre, Unwritten i Shade. Więc jak je skończą powinno być coś nowego.

Online amsterdream

« Odpowiedź #98 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:44:02 »
Naprawdę nikt się nie podjarał chociaż lekko?

Zasadniczo to nie ma czym.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Online Castiglione

« Odpowiedź #99 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:44:22 »
Nie no, z Vertigo będę 3 kontynuowane serie: Sandman Mystery Theatre, Unwritten i Shade. Więc jak je skończą powinno być coś nowego.
Zgoda, w sumie po tym, jak to napisałem, przypomniałem sobie, że przecież "Unwritten" i "Sandman" dopiero ruszą, więc tragedii nie ma.

Offline Arthaniel

« Odpowiedź #100 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:48:53 »
Nic nowego z Image/Dark Horse/innych amerykańskich wydawnictw spoza wielkiej dwójki?

Cokolwiek na temat kontynuacji/spin-offów Czarnego Młota zostało może powiedziane?

Offline Brzon

« Odpowiedź #101 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:48:59 »
  Dejta już spokój zamiast skupić się na tytułach będziecie się teraz pałować przez pięć stron o formaty i okładki, jakby komiksy tylko z tego się składały. Naprawdę nikt się nie podjarał chociaż lekko?
Dla mnie zapowiedzi na plus. Sporo spodziewanych nowości, masa kontynuacji (to wiedzieliśmy bez zapowiedzi), kilka oczekiwanych pozycji (Punisher i Fury!!), totalne niespodzianki (Agents of Hate Ellisa), wypasione Ronin Millera, All Star Superman, Tim Sale w Challengers of the Unknown. A i tak pewnie sporo dobra z komiksu europejskiego, który akurat mnie nie interesuje.
Minusy? Ten Flash w DC Limited, nic nowego z Mignolaverse (chyba że brak zdjec), Batman Arkham Penguin (po co taki składak?), no i brak epikow X-Men, klasycznego Batmana od Year One i Supermana Byrne
« Ostatnia zmiana: So, 14 Wrzesień 2024, 19:50:53 wysłana przez Brzon »

Offline rapr

« Odpowiedź #102 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:51:55 »
tak, lasy, mózg mi poszedł na skróty

A kojarzysz może czy było coś ze świata Troy?

Online Castiglione

« Odpowiedź #103 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:52:03 »
Zasadniczo to nie ma czym.
"Fury MAX", "Soviet", "War Journal", "Uncle Scrooge" Jasona Aarona, antologie Disneya, "Eternals", "Strange Adventures", "Challengers of the Unknown", może coś z DC Horror - wszystko dopisuję przynajmniej do kategorii "sprawdzić". Plus trochę wyczekiwanych wznowień (może kontynuację "Ronina" też puszczą?) - wg mnie nie ma tragedii.

Na pewno podjarałem się bardziej niż w zeszłym roku.

Offline Necr09

« Odpowiedź #104 dnia: So, 14 Wrzesień 2024, 19:54:23 »
(...) może coś z DC Horror (...)

mają być 4 tomy w ramach tej serii, dwa były pokazane, niestety pamięć złotej rybki w tym momencie u mnie...
FGO: 758,469,198