Odkopuje po weekendzie

Katalog jest na rok 2025. Znaczy - tomu piątego nie będzie w tym roku. Plany na pierwszą połowę 2026 roku Egmont zdradzi we wrześniu, przy okazji MFKiG. Skąd wiem? Wydawnictwo robi tak już od dekady.
Zdaję sobie z tego sprawę, i nie tego dotyczył post, na który odpisujesz.
Całkiem możliwe, że chodzi o prawa do tytułu, które są określone na x lat po wydaniu ostatniego tomu serii.
O, to jest sensowny pomysł. Zastanawiam się tylko na ile trafny akurat w wypadku Vertigo. Przypominam, że Egmont na wyłączność na DC w Polsce, za czym kryje się pewnie trochę bardziej skomplikowana umowa niż "dajecie nam X dolarów i możecie wydawać tytuł Y przez Z miesięcy".
@Gruby AL
Ja mam.
Gdzie byłeś jak wydawali w 2018? Komiksy kupuje się od razu jak wydają, bo potem nie ma, albo wycofują jak Superkwęka. 
Napisałem gdzie byłem

Celem ochrony portfela i regałów zrezygnowałem z Marvel Now, przerzucając się na Marvel Unlimited. Do pewnego momentu kupowałem wszystko jak leci, po czym w jednej chwili odpuściłem całość. Po latach żałuję. Trzeba było dociągnąć do końca przynajmniej Avengers...
No i zapewne masz rację. Jest duża szansa, że Secret Wars pojawi się ponownie przy okazji premiery filmu. Szkoda jedynie, że raczej nie ma co liczyć na ponowne wydanie całego runu Hickmana. Czytanie samego Secret Wars to trochę jak oglądanie Endgame od sceny, w której Cap mówi "Avengers assemble"
Marvel Knights Spider-Man mam z błędem