Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 578774 razy)

Offline Xmen

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #3510 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 09:46:23 »
O pomyłkę łatwo. Przecież przy każdej wspomnice o dramatycznym pakowaniu sklepu Egmont.pl okazuje się że "obsługują ich motyle książkowe" czy ktoś taki. Wiadomo,winnych nie ma nigdy.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline panAeL

« Odpowiedź #3511 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 10:10:35 »
Uwaga, chwalę! :)

Czytam właśnie Spider-Man/ Deadpool. O poziomie komiksu nie ma się co rozpisywać. Ot, superbohaterszczyzna. Czasem zabawna, czasem męcząca (dwie postaci wymieniające się nieustannie żarcikami to momentami nieco za dużo).

Nie sądziłem, że to napiszę, ale podoba mi się wydanie w miękkiej okładce. Nie jestem nawet w stanie stwierdzić do końca dlaczego, ale mam wrażenie, że podoba mi się bardziej, niż Marvele ze skrzydełkami. Jakoś tak przyjemnie trzyma się to w ręce.
Odpowiednie wydanie dla odpowiedniego komiksu.

« Odpowiedź #3512 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 10:16:59 »
Cały czas tutaj wiele osób myli Egmont z Egmontem.pl i też myli za co powinno odpowiadać wydawnictwo, a za co sklep.
Zgadzam się. Chodź sklepowi Egmontu też można wiele zarzucić. Przede wszystkim skandaliczną jakość pakowania komiksów w paczkach. Z całym szacunkiem, ale dla tak wielkiego sklepu i wydawnictwa naprawdę kupienie zapasu folii bombelkowej i po prostu owijanie komiksów nią zanim się włoży komiksy do kartonu, to nie powinna być rzecz nie do przeskoczenia. Bo trochę smutne, że oficjalny sklep wydawnictwa pakuje gorzej niż sklepy pośrednie takie jak np. gildia.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3513 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 11:27:19 »
Cały czas tutaj wiele osób myli Egmont z Egmontem.pl i też myli za co powinno odpowiadać wydawnictwo, a za co sklep.
To raczej wydawnictwo wybierało, który sklep ich będzie obsługiwał. W tym przypadku to też raczej wydawnictwo przekazało grafiki do działań promocyjnych, komunikując wcześniej inną drogę ich dystrybucji. Wreszcie to wydawnictwo udostępniło swoje logo, pod którym działa sklep. Więc koniec końców za każdą wpadkę sklepu jest pośrednio odpowiedzialne właśnie wydawnictwo i to ono za to obrywa, bo nikogo nie obchodzi, czy jego oficjalny sklep do nich należy czy nie, ani na jakich umowach ze sobą współpracują.

Sklep natomiast też mógłby pomyśleć (to nie boli), jakie reakcje wywoła, dorzucając nagle bonusy w takiej formie.
« Ostatnia zmiana: Śr, 04 Grudzień 2024, 11:29:47 wysłana przez Castiglione »

Offline misiokles

« Odpowiedź #3514 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 13:15:38 »
Z całym szacunkiem, ale dla tak wielkiego sklepu
Offtop: Egmont.pl jest wielkim sklepem? Przecież mają w ofercie tylko tytuły od jednego wydawnictwa...

Offline Kadet

« Odpowiedź #3515 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 13:57:12 »
Prowadzi go ta sama spółka, co internetowy sklep PWN.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline frosty24

« Odpowiedź #3516 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 18:12:35 »
Otrzymał ktoś już paczkę z grudniowymi nowościami Egmontu?
Zlecenie opłacone od tygodnia na gildii, realizacja i wysyłka mailowo potwierdzone na 4 grudnia, a status jak był potwierdzony tak jest, a na maile nikt nie odpowiada. Miał tak już ktoś z Gildią?
Jak do ubiegłego roku wszystko było ok, tak w tym rok mam wrażenie że sklep ma coraz więcej "wpadek" tego typu

Offline Death

« Odpowiedź #3517 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 18:17:44 »
Oj, to słabo, bo z Mattel już miałem przedwczoraj. O różnicach w cenie nawet nie mówię, bo przepaść. Więc jeszcze coś zamówię, bo pakiet grudniowy Egmontu jest najlepszy od dawna.

Offline Dracos

« Odpowiedź #3518 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 18:19:55 »
Ja też 2 XII odebrałem swoją, ale tym razem zamówienie poszło z egmont.pl

Offline Pocztar

« Odpowiedź #3519 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 18:40:53 »
Mnie w ogóle bawi ta inba z grafikami do Sknerusa odkąd przeczytałem komiks i okazało się, że wszystkie te grafiki są też w albumie :) W sensie nie jako insert, tylko całostronicowe kadry. Chyba nawet tak wolę ;)

Offline zombie001

« Odpowiedź #3520 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 20:16:24 »
No ale tak, coś takiego rzeczywiście może bawić... tak długo jak nie jest się w grupie zainteresowanych/pokrzywdzonych.  :D

Ja tam uważam, że takie akcje z dodatkowymi "prezentami" powinny być zarezerwowane dla "preorderowców", ewentualnie stałych klientów.

Niezależnie kto zawinił wyszło mocno żenująco. Cyferki w Excelu się pewnie zgadzają, ale PRowo.. eh, szkoda gadać.
« Ostatnia zmiana: Śr, 04 Grudzień 2024, 20:36:36 wysłana przez zombie001 »
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Online michał81

« Odpowiedź #3521 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 20:46:47 »
Jakoś nie przeszkadzają te wtopy PRowe w sprzedawanie kolejnych komiksów. Będzie kolejna"ekstra promocja" ludzi znowu się rzucą, znowu braknie, znowu forum ponarzeka, znowu pojawią się głosy że "Egmont nie potrafi", że "już nie kupią" a potem wszystko się powtórzy i tłumy na spotkaniu w Łodzi.

Offline Kadet

« Odpowiedź #3522 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 20:52:19 »
No ale tak jak pisałem wcześniej, na przykład mniej osób będzie kupować w preorderach. Kilku ludzi zrazi się do Egmontu. Niektórzy znów narobią smrodu w mediach społecznościowych i wizerunek marki się pogorszy.

Takie rzeczy nie powodują kryzysu z dnia na dzień, ale stopniowe narastanie tych zjawisk w końcu może sprawić, że uzbiera się dość problemów, by odbiło się to jakoś na bilansie.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline nekro

« Odpowiedź #3523 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 21:20:27 »
A za miesiąc głosujemy na najlepsze wydawnictwo i kto wygra?  ;)

Offline Kvothe

« Odpowiedź #3524 dnia: Śr, 04 Grudzień 2024, 21:21:42 »
A za miesiąc głosujemy na najlepsze wydawnictwo i kto wygra?  ;)

Studio Lain  ;D albo LiT