Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 580867 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Crono

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #3315 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 11:49:57 »
Z każdym kolejnym miesiącem utwierdzam się w przekonaniu że w Egmoncie to chyba ludzie z łapanki na ulicy pracują. Dramat, po prostu dramat.

Offline zombie001

« Odpowiedź #3316 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 12:20:13 »
A to na pewno epic z 2024? Bo dla mnie to jest zbyt rozmazane, żeby odczytać.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline Crono

« Odpowiedź #3317 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 12:43:40 »
Jest widoczne. Na tylnej okładce pod logo Marvela jest 2024.

Offline michał81

« Odpowiedź #3318 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 13:37:40 »
Możesz podać konkretne tytuły ?
tu porównywałem sobie
Loki. Agent Asgardu - 384 strony, okładkowa 170,00 zł, w promocji 30% 119,00zł (twarda)
z
Rządy X. Hellfire Gala - 400 strony, okładkowa 139,99 zł, w promocji 30% 97,90 zł (miękka)
bo takie mam teraz w koszyku.

Z DC nie ma co porównywać bo tam zawsze są wyższe ceny. Jeśli już to Marvel z Marvelem.

Online amsterdream

« Odpowiedź #3319 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 13:49:05 »
Czyli przy dwóch pierwszych dodrukach podnieśli cenę do 200zł okładkową i dali nam nowe czerwone logo a już przy kolejnym tomie mimo dodruku zachowali cenę starą i co jeszcze dziwniejsze stare logo mimo, że mówili, że muszą zmieniać bo Marvel im tak kazał.

Logiki w tym żadnej ::). Ale chociaż cena niższa.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Saruman

« Odpowiedź #3320 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 13:56:19 »
Jeśli serio dodrukowali Inferno z białym logo to mega lipa... Wszystkie nowe wychodzą z czerwonym, przecież nie ma to sensu. A dotyczy to już tylko 2 tomów - Inferno i Kosmiczne przygody.

No cóż, ja uzbrajam się w cierpliwość i czekam dalej na dodruk ww. z aktualnym logo.

Offline Szekak

« Odpowiedź #3321 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 14:41:48 »
Jestem ciekaw, czy takowy kiedykolwiek sie pojawi... imo nie będą utrzymywać całego epic spiderka w ciągłej dystrybucji i to jest ostatni dodruk tego tomu.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #3322 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 14:53:49 »
Jestem ciekaw, czy takowy kiedykolwiek sie pojawi... imo nie będą utrzymywać całego epic spiderka w ciągłej dystrybucji i to jest ostatni dodruk tego tomu.

IMO będą. Przecież o to w tym chodzi, żeby to było w ciągłej dystrybucji, bo idealnie się do tego nadaje.

Z każdym kolejnym miesiącem utwierdzam się w przekonaniu że w Egmoncie to chyba ludzie z łapanki na ulicy pracują. Dramat, po prostu dramat.

Przecież jak szukali redaktorów, to nawet w ogłoszeniu zaznaczyli, że chcą ludzi spoza bajki. Dlatego z Mangusty zrobili kobietę. A do filmów promocyjnych jak szukali, to chyba zaznaczyli "zero prezencji, koniecznie doczepiane włosy, mile widziany brak pewności siebie".
I tak są liderem rynku, bo typ w Szwecji czy gdzieś tam kupuje licencje. Gdyby oceniać Egmont tylko za wydania spoza licencyjnej bajki, dobór oferty i jakość, to by się zawinęli między Mandragorą a Fantasmagoriami.
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Offline Kadet

« Odpowiedź #3323 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 15:11:04 »
A do filmów promocyjnych jak szukali, to chyba zaznaczyli "zero prezencji, koniecznie doczepiane włosy, mile widziany brak pewności siebie".

Czy to jest jakaś niezbyt kulturalna próba skrytykowania filmików pani Alicji? Bo jeśli tak, drogi Grzmichuju, to niestety moim zdaniem dość chamska - nie znajdujesz niedoborów merytorycznych w wypowiedziach kobiety, więc czepiasz się wymyślonych problemów z wyglądem i tego, że redaktor komiksowa nie zachowywała się od razu przed kamerą jak influencerka z wieloletnim stażem (czyli że była po prostu naturalna, tak jak byłaby większość z nas).
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3324 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 16:47:11 »
Na Allegro Lokalnie pojawiło się ogłoszenie z Epickiem "Inferno" już z dodruku. Po trzech latach Egmont utrzymał nie tylko starą cenę tego tomu, ale również białe logo (ISBN jest ten sam). Zmienił się jedynie napis na dole tylnej okładki na "Marvel 2024". https://allegrolokalnie.pl/oferta/amazing-spiderman-inferno-marvel

Przypomnę tylko, że Epicki "Ostatnie Łowy Kravena" i "Venom" (premiera w 1 poł. 2021) zaliczyły chyba największy wzrost cenowy ze wszystkich dodruków, bo w styczniu 2023 ich ceny wzrosły ze 129,99 zł na 199,99 zł (o 54%!). Inferno miało premierę w listopadzie 2021.

A zatem, Egmont w dodrukach klasyki potrafi zmienić cenę i logo (to najczęściej) albo zmienia tylko cenę (Daredevil Bendisa t.1 i t.2 zachowały białe logo) lub nie zmienia nic, nawet po trzech latach od premiery, jak w Inferno (:

A co do analizy cen w kontekście różnych typów okładek - nie porównujcie gruszek z jabłkami. Ostatni tom jakiejś serii z Marvela będzie miał się nijak do pierwszego tomu czegoś z DC, nawet jeśli liczba stron i data wydania będą podobne.
Podobny przypadek był z ostatnim dodrukiem "Mroczny rycerz kontratakuje" Millera. Pierwsze wydanie serii na twardo nie miało na grzbiecie żadnego loga (tomy 1-2), tam 3 jak i dodruk 1 mają już logo DC. Liczyłem więc, że jak w końcu wznowią dwójkę, to całość nareszcie będzie spójna, tymczasem dodruk nadal żadnego loga nie ma.

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #3325 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 17:03:02 »
Czy to jest jakaś niezbyt kulturalna próba skrytykowania filmików pani Alicji? Bo jeśli tak, drogi Grzmichuju, to niestety moim zdaniem dość chamska - nie znajdujesz niedoborów merytorycznych w wypowiedziach kobiety, więc czepiasz się wymyślonych problemów z wyglądem i tego, że redaktor komiksowa nie zachowywała się od razu przed kamerą jak influencerka z wieloletnim stażem (czyli że była po prostu naturalna, tak jak byłaby większość z nas).

Czy ty widziałeś kiedyś naturalną kobietę? Bo pani Alicja stoi po drugiej stronie. Rozumiem, że środowisko supermiarzy kwitnie wszędzie, ale pani Alicja nadaje się do mówienia do kamery jak Liefeld do rysowania stóp. Schowana za puklem doczepianych włosów, "r" tylnojęzyczkowym, okropnym piszczącym głosem, beznadziejną tonacją i przede wszystkim niepotrafiącą wymawiać tytułów komiksów, które wydaje. EX MEN a nie IKS MEN do cholery. Może to dlatego, że nie otwiera buzi jak mówi...
Odpaliłem jej ostatni filmik i widać inspiracje z Jacka Sparrowa, gestykulacja, zachowanie i przede wszystkim treść :DDD Fajnie jak składa myśli, jak ja gdy mówię w języku, którego uczę się od 2 lekcji.
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Offline xanar

« Odpowiedź #3326 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 17:09:12 »
Trochę żeś się z lekkim opóźnieniem wziął za to krytykowanie, ona tam od roku występuje na tych filmach ::)
Coś o TK jeszcze napisz ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Genzo

« Odpowiedź #3327 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 17:16:34 »
Trochę Grzmichuj racji ma, babeczka wydaje się z całkiem innej planety, a komiksy czyta chyba od wczoraj albo ich w ogóle nie czyta

Offline Kadet

« Odpowiedź #3328 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 17:20:38 »
Trochę Grzmichuj racji ma, babeczka wydaje się z całkiem innej planety, a komiksy czyta chyba od wczoraj albo ich w ogóle nie czyta

O, toś, bracie, dowalił do pieca :) Właśnie dlatego przed napisaniem czegoś w internecie lepiej sprawdzić najpierw fakty :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Genzo

« Odpowiedź #3329 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 17:32:13 »
aż tak mnie nie zainteresowała żebym sprawdzał jej życiorys, piszę to co widzę. Może  Pani operuje lepiej słowem pisanym niż mówionym, bo te filmiki z nią to bardziej męczą niż zachęcają