Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 605156 razy)

Offline Nephilim

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #3135 dnia: So, 07 Październik 2023, 19:43:41 »
Myślę, że oni czekali właśnie na tom 6 żeby wydać integral. Nie ma szans żeby czekali teraz przez kilka kolejnych lat na kolejne tomy.
Marini wspominał ostatnio o 8 tomach choć to się może zmienić bo pierwotnie Orły miały się już zakończyć. Może być zatem tak, że wydadzą dwa integrale zawierające po 4 tomy każdy.

Offline chch

« Odpowiedź #3136 dnia: So, 07 Październik 2023, 19:46:06 »
I trzytomowa "Śmierć Supermana" swego czasu bardzo wyczekiwana.
tego nie wyłapałem, mówiła o tym? na slajdach nie widzę

« Odpowiedź #3137 dnia: So, 07 Październik 2023, 19:47:37 »
 Zapowiedzi fajne, ale nic co by przyprawiało o jakiś efekt WOW. Dalej nie ma Marthy Washington dalej nie ma Ronina a ten był raczej suflowany, nie wiadomo co z Mistrzami Komiksu bo tam chyba coś powinno z Moore'a lecieć jeszcze. Ten Winter Soldier to co to było? Nie zdążyłem się przyjrzeć.

Offline badday

« Odpowiedź #3138 dnia: So, 07 Październik 2023, 19:49:10 »
tego nie wyłapałem, mówiła o tym? na slajdach nie widzę
Tak, było na slajdach obok "Ziemi Niczyjej", która będą wydawać na przemian właśnie z Supermanem.

Offline 79ers

« Odpowiedź #3139 dnia: So, 07 Październik 2023, 19:49:13 »
Dla odmiany nie byłem zainteresowany XIII w pojedynczych tomach, a edycję 4w1 na 30lecie serii chętnie.
Ciekawe jaka intensywność LL w przyszłym roku?
PS.Kiedy zazwyczaj wskakuje katalog pdf z zapowiedziami?

Offline starcek

« Odpowiedź #3140 dnia: So, 07 Październik 2023, 19:49:17 »
Integrale XIII!

No nareszcie. Ale teraz będzie wysyp na olx i allegro.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline zombie001

« Odpowiedź #3141 dnia: So, 07 Październik 2023, 19:49:57 »
Ja się bardziej boję o to, że skoro "Długie Halloween" wyszło w serii "Batman Noir" to tam zostanie i w DC Deluxe wznowią tylko "Dark Victory".

No przecież pewnie tak to właśnie będzie, o ile ktoś tam nie zmieni nagle zdania. TK o tym mówił już... Rzeczy z tych Noirow nie będą miały innych wydań. Już chyba była o tym tu gadka, że w takim razie beznadziejny był pomysł z wydawaniem tam nowości/rzeczy niedostępnych na rynku.

A swoją drogą, biedne te zapowiedzi, oj strasznie biedne. I to na każdym polu.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline 79ers

« Odpowiedź #3142 dnia: So, 07 Październik 2023, 19:52:16 »
Do kupienia/przeczytania sporo tytułów - tylko trochę mało zamkniętych,jednotomowych historii.

Offline xanar

« Odpowiedź #3143 dnia: So, 07 Październik 2023, 19:52:47 »

A swoją drogą, biedne te zapowiedzi, oj strasznie biedne. I to na każdym polu.

Jest inflacja, recesja jak nie jest to zaraz będzie, co ty byś chciał, oczywiście, że będą działać zachowawczo.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline badday

« Odpowiedź #3144 dnia: So, 07 Październik 2023, 19:54:25 »
Ciekawe jaka intensywność LL w przyszłym roku?
LL i Smerfy "cztery w roku, może więcej"
Yakari - 2 tomy na rok
Agatha Christie - 2 tomy na rok
Epici ASM - 2 tomy
Epici Punishera -2 tomy

Offline starcek

« Odpowiedź #3145 dnia: So, 07 Październik 2023, 19:54:43 »
Gdyby Asterix był z leksykonem, to zacząłbym się zastanawiać. Ale to pewnie gołe tomy.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Konrad

« Odpowiedź #3146 dnia: So, 07 Październik 2023, 19:55:58 »
Co do Mariniego to powiedziała, że "Orły Rzymu w integralu, a Gwiazda pustyni w dwóch tomach", ale wydaje mi się, że się lekko pomyliła i będzie odwrotnie. Gwiazda pustyni w integralu (nieco ponad 200 stron), a Orły Rzymu w 2 tomach (1-3 i 4-6 - oba po około 150 stron), pokazana okładka z Orłów pochodzi z 3 albumu, więc by pasowało.

A jeszcze tak sobie przypomniałem, że kiedyś ten 6 tom Marini zapowiadał jako początek nowego tryptyku. Wtedy może właśnie pierwszy integral byłby 1-5 i potem za kilka lat 6-8?
Ale chyba nie ma co dywagować tylko trzeba poczekać na jakieś konkrety od Egmontu. Oni na pewno mają info z pierwszej ręki i wiedzą jak to fabularnie i czasowo podzielić.

Integrale XIII!

Dopowiadając: w przyszłym roku mają być pierwsze 3 integrale (1-4, 5-8 i 9-12), a 2 następne w 2025 (13-15 i 16-19). A dalej zależnie od sprzedaży. Całą seria podstawowa liczy w tej chwili 28 albumów (29 już powstaje).

Spowolnienie jest wskazane zwłaszcza, że nie samym Egmontem komiksiarz żyje i sam nie wierzę, że to powiem, ale jest też manga np.Claymore.
Spowolnienie? Skoro wspomniała pod koniec spotkania o 350 tytułach (jak mniemam chodziło o przyszły rok) to będzie więcej niż w tym (prawdopodobnie około 320-330 zależnie ile będzie w grudniu) i poprzednim roku (około 330).

Może być też tak, że będą dwa tomy Gwiazdy. Pierwszy tom Mariniego i kontynuacja innych autorów w drugim tomie.

Ale z punktu widzenia Egmontu to byłaby dziwna decyzja żeby to rozdzielić. Wtedy jakaś część ludzi może odpuściłaby 1 tom, bo już go mają, a jakaś część odpuściłaby 2 tom, bo już nie tworzył go Marini. Integral całości z punktu widzenia wydawnictwa wydawałby mi się najlogiczniejszy
« Ostatnia zmiana: So, 07 Październik 2023, 20:07:02 wysłana przez Konrad »

Offline xanar

« Odpowiedź #3147 dnia: So, 07 Październik 2023, 19:57:12 »
Zapowiedzi fajne, ale nic co by przyprawiało o jakiś efekt WOW. Dalej nie ma Marthy Washington dalej nie ma Ronina a ten był raczej suflowany, nie wiadomo co z Mistrzami Komiksu bo tam chyba coś powinno z Moore'a lecieć jeszcze. Ten Winter Soldier to co to było? Nie zdążyłem się przyjrzeć.
To jest chyba końcówka Brubakera

https://www.previewsworld.com/Catalog/DEC218562
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline 79ers

« Odpowiedź #3148 dnia: So, 07 Październik 2023, 19:59:17 »
@badday
LL zostało niewiele, ale Yakari to obecnie 42 części(wydali 16)???

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3149 dnia: So, 07 Październik 2023, 19:59:48 »
Zgadzam się.

Po cichu liczyłem też, że może ogłoszą plany na te ostatnie komiksy Millera - kontynuację "Ronina" czy nowe "Sin City".

Spowolnienie? Skoro wspomniała pod koniec spotkania o 350 tytułach (jak mniemam chodziło o przyszły rok) to będzie więcej niż w tym (prawdopodobnie około 320-330 zależnie ile będzie w grudniu) i poprzednim roku (około 330).
Kwestia, ile z tych 350 to warte uwagi tytuły, a ile komiks dziecięcy, brandowe mangi, adaptacje gier i inne temu podobne.

Ja też uważam, że w segmentach, które mnie interesują, widać spowolnienie i to spore.

widzę, że dyskusja z Tobą jest na równie wysokim poziomie co buraka z widowni. Skoro nie potrafisz używać mózgu do napisania kilku słów w poście to uważam dalszą dyskusję za bezcelową, nie chce mi się marnować na ciebie czasu.
No przykro mi jest z tego powodu po prostu strasznie ;D

Najeżdżasz w necie na jakiegoś losowego gościa, którego nigdy na oczy nie widziałeś, nazywasz go burakiem, wstawiasz jakieś durne obrazki na jego temat i jeszcze piszesz, że ty to się umiesz zachować xD W gruncie rzeczy tylko dlatego, że śmiał coś skomentować w innym tonie niż kolejny aplauz, gdzie ta cała uwaga miała raczej żartobliwy wydźwięk, a nie była jakimś atakiem.
« Ostatnia zmiana: So, 07 Październik 2023, 20:05:30 wysłana przez Castiglione »