Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 605719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xardas

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #2190 dnia: Nd, 28 Maj 2023, 16:06:01 »
Wy serio się kłócicie o rodzaj okładki w 100 tomowej serii, w którą nawet nie warto wchodzić, bo realnie zostanie urwana pewnie po max 20?

Offline Spiff

« Odpowiedź #2191 dnia: Nd, 28 Maj 2023, 16:14:07 »
Wy serio się kłócicie o rodzaj okładki w 100 tomowej serii, w którą nawet nie warto wchodzić, bo realnie zostanie urwana pewnie po max 20?
No cóż, za to nam płacą .
w każdym razie powinni. ;)
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Online Castiglione

« Odpowiedź #2192 dnia: Nd, 28 Maj 2023, 16:24:37 »
Generalnie to ja tu nie widzę żadnej kłótni.

Offline dinogal

« Odpowiedź #2193 dnia: Nd, 28 Maj 2023, 19:35:32 »

to już nie można powymieniać opinii bo już krzyki że "po co swary po co kłótnie wszak wszyscy zginiemy w zupie" ;) co do drugiej części pewnie masz rację ale to już będzie problem tych co będą to zbierać :)

Serio chcielibyście ponad 100 tomową serię w twardych oprawach, gdzie okładki zajmowałyby więcej miejsca niż sam komiks?  ;D
Skąd wy bierzecie miejsce na te komiksy?

Gdyby były wydawane po np 3 zeszyty to zobacz ile zaoszczędzone na okładkach :D ja zostawiam sobie tylko ok 10-15% z tego co przeczytam a reszte sprzedaje i miejsce się robi  ;)

Offline Kadet

« Odpowiedź #2194 dnia: Nd, 28 Maj 2023, 19:51:45 »
No moim zdaniem HC z trzema albumami to raczej nie zajmie mniej miejsca niż te same trzy albumy oddzielnie w SC, ale mogę się mylić :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline plast

« Odpowiedź #2195 dnia: Pn, 29 Maj 2023, 01:00:50 »
Też jestem Team HC, ale akurat ta seria mi zwisa i powiewa, zero podniety, zatem niech sobie będzie w miękkiej, kto chce to kupi :) Ważne by inne były w twardej, a co! :P

Offline Randal63

« Odpowiedź #2196 dnia: Pn, 29 Maj 2023, 02:25:29 »
Też preferuję wydania na twardo. Ale w tym przypadku bym ich nie kupił (okładka grubsza jak treść). A tak kupię na początek po kilka starterów i zobaczę co to warte. Jak mi nie podejdzie to oddam do jakiejś czytelni i zamknę rozdział Akwilonu. Jedynym wyjątkiem gdzie kupiłem "cienkie" albumy w HC był "Wężowy bóg" z Amber, ale wiedziałem że to tylko 3 albumy tworzące całość historii.

Offline dinogal

« Odpowiedź #2197 dnia: Pn, 29 Maj 2023, 09:39:07 »
No moim zdaniem HC z trzema albumami to raczej nie zajmie mniej miejsca niż te same trzy albumy oddzielnie w SC, ale mogę się mylić :)

Tak tylko mi chodziło o porównanie HC z 1 zeszytem (chyba) jak we Francji a np 3-4 zeszytami. Tu mówie o oszczędności miejsca. Z SC to nawet bez porównania :P

Offline Szekak

« Odpowiedź #2198 dnia: Pn, 29 Maj 2023, 09:39:41 »
Rozumiem strategię pod kątem innej grupy docelowych odbiorców, niemniej nawet na sobotnim filmiku TK widać, że albumy francuskie były wydawane w twardej. Mnie również miękka nie kręci w perspektywie ponad 100 albumów.
Bo we Francji widocznie jest taki zwyczaj, że musi być na twardo, jak u nas manga w obwolucie, niemniej, jakby ta seria miała zacząć się ukazywać na twardo to bym nawet nie rozważał wchodzenia, a tak, jeszcze się waham. Integrale też bym od razu odpuszczał, to jest tasiemiec, walenie tego w wersji "premium" mija sie z celem. No i to nie twardzi komiksiarze sa targetem tej serii, co tez potwierdza fakt, ze premiera nie odbywa sie na Komiksowej Warszawie czy emefce, a na Pyrkonie, gdzie z tego co sie orientuje jest znacznie wiekszy nacisk na mange, przebieranki, mlodziezowe klimaty itp.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline xanar

« Odpowiedź #2199 dnia: Wt, 30 Maj 2023, 18:31:00 »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Mertusor

« Odpowiedź #2200 dnia: Wt, 30 Maj 2023, 22:25:24 »
Kolego @xanar, ogromne dzięki za filmik! :-)
Sprawił mi wielką radość.
Bardzo fajne spotkanie.
Prowadzący spisał się świetnie, pan Kołodziejczak to znakomity gawędziarz a nowa szefowa sprawiła pozytywne pierwsze wrażenie.
Właśnie tego niektórzy z nas chcieli, by została elegancko przedstawiona przez TK.  :-)
Teraz czekam, kiedy sama będzie odpowiadać na pytania, zwłaszcza o ulubiony komiks. :-)
Przy okazji dzięki dla kolegi @ukaszm84 za filmiki które umilają mi soboty i są fajnym rozpoczęciem weekendu.  :-)

Offline perek82

« Odpowiedź #2201 dnia: Wt, 30 Maj 2023, 23:11:58 »
Mnie również ten filmik sprawił wiele radości.
Pan Tomasz potrafi ciekawie opowiadać ale widać było też bardzo dobre samopoczucie. Był zrelaksowany, uśmiechnięty, chętnie żartował. Mam wrażenie, że wszystko się dobrze poukładało i że nie ma żadnych żalów, niedopowiedzeń.
Mam nadzieję, że kiedyś jakaś książka o tematyce komiksowej wyjdzie spod ręki TK.
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *

Offline Kyms

« Odpowiedź #2202 dnia: Śr, 31 Maj 2023, 00:12:37 »
Szkoda, że sama relacja była nagrywana przez twórcę w niekorzystny sposób dla części siedzących osób. Stanie na baczność w pierwszym rzędzie powodowało, że część oglądała czyjeś plecy zamiast prowadzącego i p. Tomasza  ;)
« Ostatnia zmiana: Śr, 31 Maj 2023, 00:16:07 wysłana przez Kyms »
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Enceladus

« Odpowiedź #2203 dnia: Śr, 31 Maj 2023, 00:33:48 »
Szkoda, że sama relacja była nagrywana przez twórcę w niekorzystny sposób dla części siedzących osób. Stanie na baczność w pierwszym rzędzie powodowało, że część oglądała czyjeś plecy zamiast prowadzącego i p. Tomasza  ;)

Jeśli Tobie osoba nagrywająca przeszkadzała, trzeba było być trochę bardziej asertywnym i zwrócić jej uwagę już w czasie nagrywania a nie teraz na forum... Pewne "problemy" idzie rozwiązać już na samym początku. Chyba, że to post, aby dowalić się konkretnie do tej osoby.  ;)

Dodam tylko, że to nie ja nagrywałem  :P
He's A Jackass! Who Wrestles With Murderers Dressed Like Clowns And Throws Them In Prison, So They Can Break Out Of Prison And Then Murder More People!

Offline Kyms

« Odpowiedź #2204 dnia: Śr, 31 Maj 2023, 00:41:29 »
Jeśli Tobie osoba nagrywająca przeszkadzała, trzeba było być trochę bardziej asertywnym i zwrócić jej uwagę już w czasie nagrywania a nie teraz na forum... Pewne "problemy" idzie rozwiązać już na samym początku. Chyba, że to post, aby dowalić się konkretnie do tej osoby.  ;)

Dodam tylko, że to nie ja nagrywałem  :P
Dziękuję za sugestię, wiem o tym. Słyszałem uwagi/prośby dochodzące od osób, które miały ograniczoną widoczność. Spotkało się to z brakiem odpowiedzi.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/