Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 607350 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #2895 dnia: Pn, 11 Wrzesień 2023, 07:42:19 »
Najgorsze jest to, że cena limitowanego Dr Strange'a staje się standardem dla dzisiaj wydawanych grubasów w zwykłym formacie. Cieszę się, że dałem wtedy od razu te 140 zł, bo dziś już prawie 120 muszę płacić za "zwykłego" Conana czy Hellblazera o Epicach nie wspominając.

I sprawdza się zasada, że dziś jak nie kupisz blisko premiery w cenie promocyjnej -35% w dyskontach, to potem będzie tylko drożej. Bo nawet jak będzie dodruk, to ma wyższą okładkową.

Offline James88

« Odpowiedź #2896 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 10:04:58 »

Offline michał81

« Odpowiedź #2897 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 10:40:29 »
"Donny Cates prowadzi tą (Thora) postać w ciekawym kierunku" - no właśnie nie prowadzi. Cofa cały jego rozwój jaki zrobił Jason Aaron w swoim runie.

Offline chch

« Odpowiedź #2898 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 10:46:07 »
Uwielbiam. Od razu jak oglądam filmik z Panią Alicją to się uśmiecham. Naturalna, wyluzowana, pełna pasji, dobrze ubrana. I do tego potrafi wpleść zachętę do poznania oferty wydawniczej egmontu w sposób nienachalny (uśmiałem się z "marvel oszczędził fanów, więc venoma możecie czytać po kolei - najpierw tom 1, potem drugi... po czwartym przeczytajcie króla w czerni, możecie też przeczytać ASM rzeź maksymalna, no i strażników galaktyki, i oczywiście silver surfera czarnego". Dobre też było z thorem - serię catesa polecamy osobom, które znają thora, nie wszystkoo ale przynajmniej serie aarona i straczyńskiego, które, na szczęście, mamy w ofercie"). :-D

Offline chch

« Odpowiedź #2899 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 10:48:43 »
"Donny Cates prowadzi tą (Thora) postać w ciekawym kierunku" - no właśnie nie prowadzi. Cofa cały jego rozwój jaki zrobił Jason Aaron w swoim runie.
Chcesz powiedzieć, że w komiksach sh jest ciągle zachowany status quo i postacie pozostają na tym samym etapie rozwoju, a wszelkie zmiany są tymczasowe? Niesłychane...

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2900 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 10:58:53 »
Uwielbiam. Od razu jak oglądam filmik z Panią Alicją to się uśmiecham. Naturalna, wyluzowana, pełna pasji, dobrze ubrana. I do tego potrafi wpleść zachętę do poznania oferty wydawniczej egmontu w sposób nienachalny (uśmiałem się z "marvel oszczędził fanów, więc venoma możecie czytać po kolei - najpierw tom 1, potem drugi... po czwartym przeczytajcie króla w czerni, możecie też przeczytać ASM rzeź maksymalna, no i strażników galaktyki, i oczywiście silver surfera czarnego". Dobre też było z thorem - serię catesa polecamy osobom, które znają thora, nie wszystkoo ale przynajmniej serie aarona i straczyńskiego, które, na szczęście, mamy w ofercie"). :-D

Mnie najbardziej podobał się Donny Cates wyskakujący z lodówki  ;)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Online Castiglione

« Odpowiedź #2901 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 11:16:20 »
Marvel aż tak mnie nie interesuje (a szczególnie te najnowsze serie), ale spoko filmik.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2902 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 12:08:19 »
Po co tyle cięć materiału co chwila, jeśli pani Alicja mówi cały czas o tej samej pozycji? Słabo się to ogląda z tymi sliderami. Na dodatkach aż tak mi nie zależy, co na upchnięciu jak największej liczby kolejnych zeszytów z tej długiej serii. Bo i tak muszę drugi raz drożej zapłacić za niepotrzebne mi 5 zeszytów pierwszego trejdu, który już mam. Ale widać Egmont bierze sobie do serca to, jak dobrze opracowana jest np. BiZDC i że czytelnicy lubią wartościowe dodatki.

He he - pierwszą pokazaną zombifikowaną okładką jest ta z komiksu, którego Egmont oczywiście po polsku nie wydał. Drugą jest ta, którą pierwszy wydał TM Semic, a Egmont dopiero teraz w zbiorczym Epicu. Okładka przednia i tylna tego tomu to również przeróbki dzieł, które dostaliśmy od Hachette Polska.

Mówi się jak pani Alicja "Krenejdż"? Mi się zawsze wydawało, że wymawiamy to po polsku jako "Karnejdż"

No fajnie, fajnie że Thor Cates'a będzie leciał w podwójnych tomach. Wszystko powinno lecieć w podwójnych albo i potrójnych tomach na miękko. Tylko pokazano nam tu kupkę komiksów z Thorem już wydanych, wspomniano o Straczyńskim. Tylko ja się pytam, czy i kiedy Egmont zamierza wydać przygody Thora dziejące się między Straczyńskim a "Oblężeniem"? Bo historia się urywa i zostajemy z dziurą fabularną. Ja mam nadzieję, że wydawnictwo poczuwa się choć trochę do odpowiedzialności fabularnej względem zaczętych serii.

Marvel aż tak mnie nie interesuje (a szczególnie te najnowsze serie), ale spoko filmik.

...napisał facet z avatarem i ksywką z Punishera. :)
« Ostatnia zmiana: So, 16 Wrzesień 2023, 12:10:17 wysłana przez Bazyliszek »

Online Castiglione

« Odpowiedź #2903 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 12:11:38 »
Czasami szkoda, że nie mamy unlike'ów pod postami. Można by zminusować i olać. A tak pozostaje tylko olać ;)

Offline death_bird

« Odpowiedź #2904 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 13:15:14 »
Uwielbiam. Od razu jak oglądam filmik z Panią Alicją to się uśmiecham.

A ja w pierwszym momencie łapię się na myśli, że komiksy będzie prezentować Majka Jeżowska. 8)
Ale będąc nieco bardziej poważnym to po tej prelekcji gdyby nie fakt, że nie lubię zombiaków to tom o zombiakach bym kupił. ;)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Kadet

« Odpowiedź #2905 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 13:23:04 »
Mówi się jak pani Alicja "Krenejdż"? Mi się zawsze wydawało, że wymawiamy to po polsku jako "Karnejdż"

Po polsku to trzeba by to wymawiać "Carnage" ;)

A właściwa wymowa to mniej więcej "Kaanydż", jeśli chcesz mówić po brytyjsku, albo "Karnydż", jeśli chcesz mówić po amerykańsku.

https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/carnage

Ja mam nadzieję, że wydawnictwo poczuwa się choć trochę do odpowiedzialności fabularnej względem zaczętych serii.

Jak Hachette, na przykład  ::)
« Ostatnia zmiana: So, 16 Wrzesień 2023, 13:25:34 wysłana przez Kadet »
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline michał81

« Odpowiedź #2906 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 14:00:37 »
Chcesz powiedzieć, że w komiksach sh jest ciągle zachowany status quo i postacie pozostają na tym samym etapie rozwoju, a wszelkie zmiany są tymczasowe? Niesłychane...
Chce powiedzieć że dla sprzedaży powie się wszystko. 😃 Dla mnie ta seria jest średnia.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #2907 dnia: Nd, 17 Wrzesień 2023, 01:16:48 »
Jak dla mnie chyba najlepszy filmik na kanale. O tym, co akurat mnie Interesuje i ze szczegółami, w końcu.

Offline moai

« Odpowiedź #2908 dnia: Nd, 17 Wrzesień 2023, 07:26:49 »
Zauważyliście, że Alicja ma zawsze okładki polskich wydań w twardej oprawie z obwolutą?
Jakie moje zdziwienie było kiedy przyszedł do mnie Moon Knight i tej obwoluty nie miał :D

Offline LukCook

« Odpowiedź #2909 dnia: Nd, 17 Wrzesień 2023, 07:47:38 »
Zauważyliście, że Alicja ma zawsze okładki polskich wydań w twardej oprawie z obwolutą?
Jakie moje zdziwienie było kiedy przyszedł do mnie Moon Knight i tej obwoluty nie miał :D

Pracownicy dostają lepsze wydania. Dla reszty bieda wersja  :D ;D