Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 603067 razy)

Offline death_bird

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #360 dnia: Cz, 20 Styczeń 2022, 22:41:48 »
No fakt.  :o Ale przynajmniej znam tytuł i wiem kiedy to będzie.  ;D
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Death

« Odpowiedź #361 dnia: Nd, 23 Styczeń 2022, 02:58:18 »
Dajcie znać czy ten nowy ultra gruby Morrison zrobi dobrze komuś kto na co dzień nie czyta zbyt wiele superhero. :)

Offline Pan M

« Odpowiedź #362 dnia: Nd, 23 Styczeń 2022, 06:56:54 »
Dajcie znać czy ten nowy ultra gruby Morrison zrobi dobrze komuś kto na co dzień nie czyta zbyt wiele superhero. :)

Jak ktoś się nastawia na super niesamowite odchodzenie od reguł gatunku to się zawiedzie. Nie chce być źle rozumiany. To jest Morrison w swoim stylu, gdzie sporo dziwactw jest na porządku dziennym i co rusz bohaterowie są przeciw nim stawiani. Przy okazji to jednak u samego rdzenia nadal historia o ratowaniu świata przed wielkim złem, ale trzeba zaznaczyć, że Siedmiu Żołnierzy to absolutnie nie jest drużyna w stylu Avengers i JL. Są tu też nawiązania do pewnego dużego tytułu Morrisona mianowicie
Spoiler: PokażUkryj
Ostatniego Kryzysu
, w sumie nawet nieco podbudowa pod niego. Jednak nadal to bardziej taki smaczek dla ludzi co znają tamten komiks, jak ktoś nie zna tamtego to da radę ogarnąć, aczkolwiek myślę, że fajniej czyta się ten komiks jak się rozumie do czego autor pije. Więc w sumie to nie jest aż tak wielce autorski tytuł, który aż tak wielce stoi wyłącznie na swoich własnych nogach i jest wyłącznie samowystarczalny we własnym obrębię jak można by się spodziewać po mini serii a raczej kilku mini seriach  pisanych przez Morrisona. Na pewno jednak jest to kolejny reprezentant mimo wszystko mniej konwencjonalnego superhero. Szczerze powiedziawszy to taki miks imo są tutaj klasyczne zabiegi dla gatunku, ale też zabawa konwencją.

Online Lipa

« Odpowiedź #363 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 19:04:30 »
Star Warsy tutaj nikogo?

Dziś p. Kołodziejczak pokazał wszystkie (bądź większość) komiksów z serii Gwiezdne Wojny jakie zostaną u nas wydane

Offline Mateusz

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Castiglione

« Odpowiedź #365 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 23:27:14 »
Wznowiliby Dark Horse'a w jakichś fajnych zbiorczych to bym kupował.

Offline Damballa

« Odpowiedź #366 dnia: Cz, 27 Styczeń 2022, 09:10:34 »
Czyli Egmont nie wyda tego tomu STAR WARS War Bounty Hunters Companion, zbierajacego STAR WARS: WAR OF THE BOUNTY HUNTERS - JABBA THE HUTT, 4-LOM & ZUCKUSS, BOUSHH and IG-88?
https://azylkomiksu.pl/p/80/361776/star-wars-war-bounty-hunters-companion-tp-marvel-tomy.html

Offline Gazza

« Odpowiedź #367 dnia: Cz, 27 Styczeń 2022, 14:32:08 »
Pewnie nie w tym roku. Podano listę na ten rok.
Jak mówił TK - pomysłów i list tytułów do wydania mają trzy oddzielne zestawienia - wszystko zależne od wyników sprzedaży oraz mocy przerobowych (w tym perturbacji z dostępnością papieru w drukarniach).

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #368 dnia: Pt, 04 Luty 2022, 08:41:45 »
Czy to nie jest już czas na zapowiedzi kwietniowe ? Co obstawiacie ? Na co liczycie ? Ja liczę na ostatni tom Action Comics Bendisa oraz 3 tom Batmana od Tyniona IV. Ewentualnie Wojnę Korpusu Sinestro.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline chch

« Odpowiedź #369 dnia: Pt, 04 Luty 2022, 09:06:22 »
Czy to nie jest już czas na zapowiedzi kwietniowe ? Co obstawiacie ? Na co liczycie ? Ja liczę na ostatni tom Action Comics Bendisa oraz 3 tom Batmana od Tyniona IV. Ewentualnie Wojnę Korpusu Sinestro.
Nie przesadzaj, dopiero 4 lutego. Jakoś bliżej połowy m-ca chyba zazwyczaj są zapowiedzi.
Ja obstawiam DC Universe by Alan Moore i liczę na 3. tom Toma Stronga. No i pewnie będzie kolejny Barks.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #370 dnia: Pt, 04 Luty 2022, 10:16:00 »
Trochę za wcześnie, ale liczę na... Knightfall tom 1.
Batman returns
his books to the library

Offline MarcusSz

« Odpowiedź #371 dnia: Pt, 04 Luty 2022, 23:55:43 »

Jedna jest:
Kaczogród. Pierścień mumii i inne historie z lat 1942–1943
 ;D

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #372 dnia: Nd, 06 Luty 2022, 19:08:01 »
@UP
Dobra wiadomość. Im szybciej Egmont odwali 4 pierwsze tomy Barksa tym lepiej. Chcę jak najszybciej uzupełnić dziurę z przodu Kaczogrodu.

Punisher tom 2 dopiero w marcu a reklamy Egmont.pl ciągle kuszą i kuszą. A czekać trzeba.

Offline chch

« Odpowiedź #373 dnia: Nd, 06 Luty 2022, 20:10:34 »
@UP
Dobra wiadomość. Im szybciej Egmont odwali 4 pierwsze tomy Barksa tym lepiej. Chcę jak najszybciej uzupełnić dziurę z przodu Kaczogrodu.
Ja bym wolał, żeby puścili dalsze tomy do Dotyku Midasa i potem się cofnęli. Czekam na debiut Magiki i kwakerfellera. Ale nie widzę tej zapowiedzi na egmont.pl. to byłoby dziwne, gdyby wydali tlskarb pizarra i cofnęli się nagle do początku,. Może chcą wydawać na przemian. Te pierwsze historię, jeśli dobrze pamiętam opinię radefa, to nic specjalnego.

Offline MarcusSz

« Odpowiedź #374 dnia: Nd, 06 Luty 2022, 20:23:34 »
Ale nie widzę tej zapowiedzi na egmont.pl. to byłoby dziwne, gdyby wydali tlskarb pizarra i cofnęli się nagle do początku.

Informacja pochodzi z rozpiski zawartej w Skarbie Pizarra.