Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 1167545 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antari

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #4860 dnia: Wt, 21 Lipiec 2026, 17:16:48 »
Ktoś broni działania sklepu Egmontu? chyba tylko Misiokles. Przecież tam nie ma nawet punktu zaczepienia do obrony.

Wiem. Dlatego właśnie napisałem, że nie wiem po co broni na siłę. Z jakiegoś powodu zawsze, każda patologia tego sklepu jest przez pewne osoby broniona na siłę, nawet jak nie ma punktu zaczepienia.

Jeszcze czekam aż ktoś napisze, że technicznie to jest niewykonalne :) 

Offline SamoZlo75

« Odpowiedź #4861 dnia: Wt, 21 Lipiec 2026, 19:12:18 »
https://www.humblebundle.com/books/humanoids-megabundle-universes-unbound-part-1-humanoids-books

Bardzo fajny zestaw dostępny w ramach Humble Bundle

Comics like you’ve never seen them before

A detective on the hunt for an ancient artifact. A universe ruled by futuristic technology. A climate crisis driven by swarms of insects. This is just a taste of what’s in store for you in this bundle of comics from Humanoids, full of old classics and new favorites! Rediscover classics from the master Alejandro Jodorowsky, from The Incal to The Technopriests to Son of the Gun and more! Try out new bestsellers like the mosquito-fueled climate change parable Dengue and the post-apocalyptic vampire survival tale The Last Ones! Immerse yourself in the imaginative stories and unique artwork collected in Humanoids’ 2000s relaunch of the iconic anthology Métal Hurlant! Those are just a few of what’s in this bundle of more than 30 great comic series from one of the best publishers operating today, so grab them now at the price of your choice, and support Reading Is Fundamental with your purchase!

Online Castiglione

« Odpowiedź #4862 dnia: Wt, 21 Lipiec 2026, 19:57:39 »
Muszę natomiast pochwalić sklep za szybką realizację zamówienia - zamówiłem wczoraj, a dzisiaj rano paczka była już w automacie DPD.

Za ten zestaw wyszło 247 zł, więc całkiem nieźle, zwłaszcza że dzisiaj za tyle kupiłbym dwa Epiki... Można to było jeszcze zbić o te 10 zł kodem, który wrzucił Murazor, ale zamówiłem zanim go zobaczyłem, więc już trudno.

"One Piece" oczywiście z innego źródła.

Offline ras23

« Odpowiedź #4863 dnia: Śr, 22 Lipiec 2026, 12:32:41 »
Również chciałem pochwalić sklep za zagęszczone ruchy, wczoraj koło południa złożyłem zamówienie, dziś przed południem już do odbioru w maszynie :) i to mnie się podoba :)

Offline JonasCrow

« Odpowiedź #4864 dnia: Śr, 22 Lipiec 2026, 15:11:38 »
Prosiłbym o opinię nt. pakowania w sklepie Egmontu. Nie zamawiałem już kilka lat (kiedyś pakowali fatalnie).

Offline perek82

« Odpowiedź #4865 dnia: Śr, 22 Lipiec 2026, 17:12:47 »
13 tomów (Corto plus Dziewczyna z Panamy) przyszło w jednej dużej paczce bez widocznych uszkodzeń. Otoczone tekturą, na tyle skutecznie, że się nic nie stało. Ale też daleko paczka nie miała.
Ja się jednak bardziej przykładam do pakowania.
Black Dahlia **
Dylan Dog: Mater morbi ***
Chaos, Podróż do piekła ***
Nonnonba **
Historia Dylana Doga **

Offline ras23

« Odpowiedź #4866 dnia: Śr, 22 Lipiec 2026, 20:08:36 »
Prosiłbym o opinię nt. pakowania w sklepie Egmontu. Nie zamawiałem już kilka lat (kiedyś pakowali fatalnie).
Pakowanie wg mnie takie sobie, komiksy owinięte w piankowy arkusz, od góry ponacinany papier - nie wiem jak fachowo się nazywa, niby całe i bez zniszczeń, ale ja osobiście bym tego tak nie zapakował. Kraksa pudełka i pozamiatane.

Offline SawiK

« Odpowiedź #4867 dnia: Śr, 22 Lipiec 2026, 21:28:06 »
Cholernie szybka wysylka:

Offline Szysza32

« Odpowiedź #4868 dnia: Śr, 22 Lipiec 2026, 21:50:33 »
No ja w sklepie Egmontu napotkałem sie już chyba na każde mozliwe pakowanie i tak jak to radef kiedyś pisał - zalezy od tego, czy komiksy są w tym samym formacie, czy nie, i jak luźne by były w kartonie.
Raz były idealnie na styk z rozmiarem kartonu dwa stosy owinięte mocno w folię bąbelkową + taka folia jak powyżej.
Innym razem własnie bywa dodatkowo sporo tych poszatkowanych kartonów jako wypełniacze.
Ogólnie nie zdarzyło mi się chyba żeby mi komiks doszedł w stanie naruszonym.

Online Castiglione

« Odpowiedź #4869 dnia: Cz, 23 Lipiec 2026, 11:07:21 »
U mnie pakowanie było dość solidne. Paczka całkiem pokaźna i dosyć dobrze zabezpieczona.

Z tych sześciu, które wziąłem, jeden ma lekko puknięty róg okładki. Kilka dni nie będę go mieć przy sobie, więc nie zrobię zdjęcia, ale jest to na tyle małe, że głupio byłoby mi to reklamować.