Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 478712 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sum41

• Gość
Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #2400 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 20:35:28 »
Kolejny wymysł empiku - jeśli zamawiamy coś do salonu to już w nic to nie pakują bo są eko...

Zona tak dostala prezent, lekko szczochrany, wiec reklamacja i przyjdzie kolejne... eko...

Offline death_bird

« Odpowiedź #2401 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 22:56:34 »
Wysłałem ostatnio córkę do paczkomatu i przewróciła się po drodze z paczką z nsc tak, że paczka zamortyzowała jej upadek... Wszystkie komiksy dotarły w całości :) Myślę, że spokojnie mogą sobie dopisać na opakowaniach "testowane na dzieciach" :D

Ale z tego wynika, że bycie muaddibówną to nie jest kaszka z mleczkiem. Ciężki los młodych Atrydów...  ???
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2402 dnia: So, 11 Grudzień 2021, 11:11:55 »
Mnie ostatnio pierwszy raz zdarzyło się dostać z Gildii komiks Egmontu bez folii ("Daredevil" t. 2 Millera). Ślady palców na tej gumowanej oprawie sobie wyczyszczę, więc niby komiksowi nic nie jest, mimo to zdziwiłem się - może to po jakimś zwrocie?

Offline PJP

« Odpowiedź #2403 dnia: Nd, 12 Grudzień 2021, 13:58:50 »
Zamówiłem sobie w ramach prezentu nowe kaczki, Star Trek, Kajka i Usagiego. Nadspodziewanie po zamówieniu, gdy już zaplanowałem kiedy, dostałem maila, że spakowane i poszło do paczkomatu. Wczoraj już odebrałem. Pakowanie ok, chociaż sam karton, dobrze rozłożone. Nic się nie utłukło. Trochę się obawiałem, bo wiadomo jak jest przed świętami, ale Tantis nie dał ciała 8)

Offline PawelC

« Odpowiedź #2404 dnia: Pn, 13 Grudzień 2021, 20:04:50 »
Czy jest w tej chwili jakikolwiek dyskont który sensownie pakuje (folia, wypełniacze, dopasowanie kartonu do zawartości), a do tego nie handluje komiksami ze zwrotów?

Mam już serdecznie dość bawienia się w reklamacje co zamówienie :(.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2405 dnia: Pn, 13 Grudzień 2021, 20:12:07 »
Każdy i żaden. Zależy na jakiego pakowacza trafisz. Albo kupuj w gildii i mniejsze rabaty potraktuj jako koszt dodatkowej folii i wypełniacza.

Offline PawelC

« Odpowiedź #2406 dnia: Pn, 13 Grudzień 2021, 20:23:08 »
Tak, 100% powrót do Gildii to plan na teraz, ale jeszcze wolę zapytać, a nuż znajdzie się jakiś sensowny sklep który ma jednak trochę taniej.

Offline PJP

« Odpowiedź #2407 dnia: Pn, 13 Grudzień 2021, 20:30:52 »
Zamawiałem w różnych. O różnych rozmiarach, raz kilka, parę razy wielkie pudła. Z usług wielu sklepów zrezygnowałem. Gildia wiadomo. Jeśli chcesz zaoszczędzić to u mnie nie było problemu z czytam.pl i drugiewydanie a ostatnio zamawiam w tantisie, chociaż z tego co czytam masz z nimi kłopoty.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2408 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 12:07:25 »
Czy ktoś może się podzielić opinią na temat bestcomics.pl ? Złożyłem zamówienie i wykonałem przelew 05/12 - od tego czasu cisza. Brak odpowiedzi na maile, formularz kontaktowy, na podany na stronie numer telefonu nie można się dodzwonić.

Przez ciszę o kiepską obsługę wysłałem prośbę o anulowanie zamówienia - oczywiście bez odpowiedzi.

Czy ten sklep działa czy to jest oszustwo?

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #2409 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 12:14:16 »
Przecież na dzień dobry jest informacja na stronie: "Ze względu na wydłużony czas dostaw do klientów i rozpoczęcie inwentaryzacji blokujemy możliwość składania zamówień do 17.01.2022".
Batman returns
his books to the library

Offline LukCook

« Odpowiedź #2410 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 12:19:03 »
Przecież na dzień dobry jest informacja na stronie: "Ze względu na wydłużony czas dostaw do klientów i rozpoczęcie inwentaryzacji blokujemy możliwość składania zamówień do 17.01.2022".

To ogłoszenie jest od kilku dni. Jak składałem zamówienie nie było tego. Zresztą jest napisane : blokujemy składanie zamówień. Moje jest złożone i opłacone długo przed pojawieniem się ogłoszenia.

Offline starcek

« Odpowiedź #2411 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 12:28:31 »
Taki komunikat oznacza, że mają niezły bałagan w magazynie - stawiam na to, że nagle okazało się, że to co na stronie ma się nijak do tego, co na regałach. 

Miesiąc blokady na składanie zamówień i remanent - to musi być złoty interes, że można się na tak długo odciąć od źródła zarabiania pieniędzy.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline overseer

« Odpowiedź #2412 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 12:33:39 »
Zamawiałem w różnych. O różnych rozmiarach, raz kilka, parę razy wielkie pudła. Z usług wielu sklepów zrezygnowałem. Gildia wiadomo. Jeśli chcesz zaoszczędzić to u mnie nie było problemu z czytam.pl i drugiewydanie a ostatnio zamawiam w tantisie, chociaż z tego co czytam masz z nimi kłopoty.

Odnośnie drugiewydanie to było tam ok mniej wiecej do lipca tego roku - od tego czasu coś się tam, delikatnie mówiąc, popsuło; moje ostatnie zlecenie u nich złożone jeszcze w sierpniu anulowałem po 2 tygodniach braku odpowiedzi na pytania kiedy książki zostaną wysłane a później czekałem miesiąc na zwrot pieniądzy. Teraz niektórzy piszą na ich facebooku że czekają nawet po 2, 3 miesiące i nie mogą się doczekać na kasę; na allegro mają zawieszone konto po fali negatywnych komentarzy. Krótko mówiąc - nie polecam.

Offline Koalar

« Odpowiedź #2413 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 12:34:43 »
Czy ten sklep działa czy to jest oszustwo?

Kupowałem tam pod koniec 2019 (wtedy to było Centrum Komiksu). Na wysyłkę czekałem tydzień. Nie jest to sklep mający fastfoodowe podejście do realizacji zamówień, a że jest powiązany z Taurusem, to tym bardziej o żadnym pośpiechu mowy być nie może. Oszustwo raczej nie, ale różnie bywa.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2414 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 12:41:02 »
Kupowałem tam pod koniec 2019 (wtedy to było Centrum Komiksu). Na wysyłkę czekałem tydzień. Nie jest to sklep mający fastfoodowe podejście do realizacji zamówień, a że jest powiązany z Taurusem, to tym bardziej o żadnym pośpiechu mowy być nie może. Oszustwo raczej nie, ale różnie bywa.

Dziękuję. Pozostaje czekać lub liczyć, że znajdą chwilę na odpisanie na mail.