Autor Wątek: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów  (Przeczytany 478747 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kosmoski

Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Odpowiedź #2385 dnia: Śr, 08 Grudzień 2021, 22:41:34 »
niezłe jaja - dostałem spóźnione zamówienie z nonstopcomics - karton z komiksami (nie same komiksy) owinięty folią bąbelkową i zapakowany w kolejny karton. A że ten ofoliowany karton, w którym były komiksy był za duży i latały sobie one w środku jak chciały, to niestety trafiły się obicia.

Także sama folia to jeszcze nie sukces, trzeba jeszcze umieć foliować :)

Offline asx76

« Odpowiedź #2386 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 09:11:55 »
Przypuszczam że te "obicia" były jeszcze przed włożeniem komiksów do pudła.
Zdjęcia pomogłyby rozwiać wątpliwości :)

Offline perek82

« Odpowiedź #2387 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 09:47:36 »
Tak, owinięcie folią kartonu trochę mnie zdziwiło. Tak jak włożenie komiksów do 1,5 kartonu. Ale jakoś ta przedziwna technika okazała się u mnie skuteczna.
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline kv

« Odpowiedź #2388 dnia: Cz, 09 Grudzień 2021, 12:47:38 »
Ostatnie 2 przesyłki z NSC - karton, folia, karton i ściśnięte tak, że nic nie latało.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #2389 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 02:38:57 »
Rzekłbym, że raczej:
folia, karton, folia, karton, folia :D

Offline muaddib

« Odpowiedź #2390 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 06:44:55 »
Wysłałem ostatnio córkę do paczkomatu i przewróciła się po drodze z paczką z nsc tak, że paczka zamortyzowała jej upadek... Wszystkie komiksy dotarły w całości :) Myślę, że spokojnie mogą sobie dopisać na opakowaniach "testowane na dzieciach" :D

Offline chch

« Odpowiedź #2391 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 08:53:41 »
Wysłałem ostatnio córkę do paczkomatu i przewróciła się po drodze z paczką z nsc tak, że paczka zamortyzowała jej upadek... Wszystkie komiksy dotarły w całości :) Myślę, że spokojnie mogą sobie dopisać na opakowaniach "testowane na dzieciach" :D
Powinieneś wysłać im jakiś podarunek albo chociaż list (email) z podziękowaniem za uratowanie córki.

Online Teli

« Odpowiedź #2392 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 10:54:16 »

Ja bym raczej stwierdził że to podpada pod kryminał - narażenie na utratę zdrowia i życia przez młodocianą. Skoro pudło mogło zamortyzować upadek to musiało być słuszne gabarytowo. Sami wiemy że  intensywnie ćwiczący podnoszenie ciężarów kurierzy mają problem z udźwignięciem pudła z komiksami. Pewnie jeszcze ciemno było i ślisko bo dziewczyna została zaatakowana przez chodnik. A ten jeszcze się na forum chwali.

Masz szczęście że na swoich nie donosimy :) :) :)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2393 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 11:12:06 »
N.S.C. - Niewzruszenie Strzeżemy Córki
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline perek82

« Odpowiedź #2394 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 11:42:47 »
Uff dobrze że komiksy całe. Znaczy się, że córce się nic nie stało oczywiście.
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline Lipa

« Odpowiedź #2395 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 16:03:48 »
Tania książka - kolejny raz to samo, akurat tu wina przewoźnika, ale w środku ani wypełniacza, ani komiksy nie zostały owinięte folią bąbelkową. Wszystko jeden wielki luz. Oczywiście nie przyjąłem, zobaczymy co odpowie Tania Książka, bo było to zamawiane za pobraniem

Online vision2001

« Odpowiedź #2396 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 16:12:58 »
Jak dla mnie bardziej niepokojące jest to zawilgocenie opakowani niż jego pęknięcie (choć drugie może wynikać z pierwszego).

Obecnie taka aura, że śnieg, plucha i więcej takich paczek będzie trafiać do naszych domów.

A w tym temacie:
Nie ten watek, ale napisze od siebie. Zlozylem zamowienie w gildia.pl kilka tygodni temu. Oplacilem je ponad tydzien temu. Wszystkie pozycje byly juz wtedy po dacie premiery. Jedna z nich z oczekiwaniem: tydzien. Reszta z czasem krotszym. No, to uzbroilem sie w cierpliwosc. Ale wczoraj zadalem pytanie o czas wysylki. Dali znac, ze staraja sie o jeden tytul (nie ten z tygodniowym czasem oczekiwania) i niby dzis juz mial u nich byc, a ze zalezalo mi na otrzymaniu paczki do jutra, wiec zasugerowalem, ze jesli ma to opoznic wysylke o czas dluzszy, to niech przeniosa mi ten tytul do juz kolejnego zlozonego (nieoplaconego) zamowienia. Tak tez zrobili i dzis wyslali mi zamowienie.

Gildia choc ma wpadki (rowniez z pakowaniem czy wyslaniem nie dokonca egzemplarzy w stanie "igla"), to chyba jedyny sklep, w ktorym kupuje bez obaw, ze beda jakies problemy z zawartoscia, czy w skrajnym wypadku z ewentualna reklamacja.
to widać, że gildia.pl daje mniej folii bąbelkowej, ale dodatkowo dorzucili wypełniacz w postaci zmiętego szarego papieru. Paczka przyszła w stanie nienagannym.

Offline volker

« Odpowiedź #2397 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 17:03:06 »
Zimową aurą nie polecam paczkomatów. Lepiej zamawiać do kiosku lub do innego ogrzewanego punktu.

Offline xanar

« Odpowiedź #2398 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 17:09:43 »
Dokładnie, te samochody co przewożą te paczki też mają ogrzewania na pakach, także cały czasz będzie im ciepło.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline James88

« Odpowiedź #2399 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 18:18:26 »
Kolejny wymysł empiku - jeśli zamawiamy coś do salonu to już w nic to nie pakują bo są eko...