Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 401345 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #690 dnia: Nd, 24 Listopad 2019, 14:30:11 »
Jak to jest z tym Multiversum? Medytuję nad pierwszym zakupem (cena konkurencyjna), ale jak czytam "nowy z defektami", to się cokolwiek wzdragam. Faktycznie potrafią wysłać "z defektami" czy to tylko prewencja przed zwrotami i nie ma się czym przejmować?
Pewnie miał za dużo reklamacji swojego czasu to wprowadził takie coś, musisz się liczyć z tym, że może dostać lekko obity, jak bardzo chcesz to mogę ci zdjęcia wstawić z ostatniego zakupu jak wygląda te 10%, gdyż tak samemu z siebie to mi się nie chce robić.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline sad_drone

« Odpowiedź #691 dnia: Nd, 24 Listopad 2019, 14:45:44 »
@death_bird Z normalnej oferty mvm jestem praktycznie pewien że nigdy nie dostałem egzemplarza który miał jakiekolwiek defekty, może brak fabrycznej folii ale to chyba tyle. Oferta ekspozycyjna to inna historia, ale tam cena usprawiedliwia zazwyczaj ;)
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #692 dnia: Nd, 24 Listopad 2019, 15:16:41 »
A mi się z normalnej trafił zniszczony i były foszki.
Pomijam już, że w gaszczu regulaminów,  zasad, ofert łatwo się zgubić, zwłaszcza jako casual customer, który wchodzi chce kupić po prostu a nie poświęca tygodnie na analizowaniu aktualnej sytuacji zakupowej.

Miałem tak kupując w dobrej cenie jakieś pozycje, które się okazały poekspozycyjne i były delikatnie mówiąc zjechane. Pewnie cośtam przeoczyłem i nie doczytałem, cytując Rafała "bo przecież było gdzieśtam na blogu napisane". Pewnie było. I pewnie ma rację. Tyle, ze sfrustrowany takimi akcjami pożegnałem się z tym sklepem.
Więc Rafał został z racją... ale bez klienta.

Przy próbie wyjaśniania problemów z dostarczaniem przesyłek wywiązała się jakaś dłuższa dyskusja telefoniczna, w której usłyszałem, że go szkaluję na fejsbuku (ponoć takie samo, charakterystyczne nazwisko). Co jest zasadniczo o tyle zabawne, że nie mam konta na fejsie. Na moją prośbę zacytowania usłyszałem, ze nie ma czasu, zeby się bawić w szukanie. Pofatygowałem się i przejrzałem komentarze ileś miesięcy w tył. Oczywiście nic takiego nie miało miejsca....

Groteskowe i niepoważne, trochę zabawne i trochę dziwne...

Offline death_bird

« Odpowiedź #693 dnia: Nd, 24 Listopad 2019, 16:19:09 »
Ok. Dzięki za opinie.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

John

• Gość
« Odpowiedź #694 dnia: Nd, 24 Listopad 2019, 16:56:03 »
Wchodzę do tego tematu tylko dla anegdotek o szefie ;D

Offline R~Q

« Odpowiedź #695 dnia: Nd, 24 Listopad 2019, 18:50:40 »
Mi się zdarzyły parę razy defekty typu szerokość okładki mniejsza o 2 mm od szerokości pozostałych stron, przez co gorzej się trzyma i pierwsze strony się niszczą.

Offline death_bird

« Odpowiedź #696 dnia: Nd, 24 Listopad 2019, 23:16:04 »
Okładka mniejsza niż reszta stron zdarzyła mi się dwa razy w przypadku kolejnych dwóch numerów "Harleen" branych od Atomu, ale nie przypuszczałem, że to jest jakiś istotny mankament...
Inna sprawa, że jak zacząłem się wgryzać w regulaminy Multiversum i znalazłem, że strony odklejające się od grzbietu to nie jest powód do reklamacji to chyba jednak spasuję...
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline radef

« Odpowiedź #697 dnia: Pn, 25 Listopad 2019, 00:01:04 »
Ja swego czasu (słynne przeliczniki na początku rogu) zamówiłem sporo komiksów na Multiversum, z czego jedyne większe uszkodzenie jakie kojarzę to uszkodzony róg w jednym z trejdów. Więc w miarę bym polecał, ale jednak jakieś niespodzianki mogą się trafić.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Bender

• Gość
« Odpowiedź #698 dnia: Pn, 25 Listopad 2019, 07:39:09 »
Gwoli ścisłości, miażdżącą większość komiksów z MVM otrzymałem w stanie idealnym. To upierdliwe dodatkowe okoliczności i czasem pasywno- a czasem otwarcie agresywny i nieprzyjemny stosunek do klienta sprawiły, że przestałem tam kupować

« Odpowiedź #699 dnia: Pn, 25 Listopad 2019, 12:51:18 »
Kupuję dość regularnie w MvN. Nigdy nie otrzymałem komiksu, który nie byłby w bardzo dobrym stanie. Również polecam sklep.

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #700 dnia: Pn, 25 Listopad 2019, 16:40:53 »
Jeżeli zapis "nowy z defektem" ma jakikolwiek cel prewencyjny, to i tak jest on bezzasadny, bo taki zapis przecież nie wyłącza prawa klienta do odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni bez podawania przyczyny.

Podejrzewam, że nawet reklamacja po przekroczeniu tego okresu przeszłaby bez problemu (ale raczej w sądzie, Palacz mógłby próbować się bronić tym defektem), bo wystarczy wykazać, że wszystkie pozycje mają taki zapis, co jest ewidentną próbą obejścia przepisów prawa i pozamiatane.

Ten zapis chyba ma na celu wyłącznie polepszenie samopoczucia samego Palacza, ale przy okazji traci on na tym zapewne sporo klientów, bo wiele osób jak zobaczy coś o defekcie, to po prostu zrezygnuje z zakupu.

Offline xanar

« Odpowiedź #701 dnia: Pn, 25 Listopad 2019, 17:59:44 »
Podejrzewam, że za wielu nie traci, nie ma za bardzo konkurencji dlatego możne sobie robić co chce, ludzie i tak kupią, np. FRANK MILLERS BIG DAMN SIN CITY HC poszło wszytko w parę dni.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Antari

« Odpowiedź #702 dnia: Pn, 25 Listopad 2019, 19:29:52 »
Akcja z podnoszeniem ceny Sin City wiadomo - niesmaczna. Ale ogółem ja nie mogę narzekać. Kilka lat temu nie zdążyłem kupić więc zaopatrzyłem się w wydanie polskie (niepełne i jak się okazuje ze skopanym grzbietem). Kupiłem teraz ten BDSC jak były po 310. Udało mi się opchnąć to polskie niekompletne wydanie mniej więcej w tej samej cenie. Czysta podmiana. A sam tom przyszedł od Multiversum w stanie igła. W folii i bez ubytków. Więc u mnie jak najbardziej pozytywnie.

Offline stachel

« Odpowiedź #703 dnia: Pn, 25 Listopad 2019, 19:35:21 »
Podejrzewam, że za wielu nie traci, nie ma za bardzo konkurencji dlatego możne sobie robić co chce, ludzie i tak kupią, np. FRANK MILLERS BIG DAMN SIN CITY HC poszło wszytko w parę dni.
Mnie stracił. Kupuję obecnie w Atomie albo szukam okazji na eBayu. Z MvM zamawiam tylko z odbiorem osobistym przy okazji festiwali. Ale ja też nie jestem typowym kupującym - głównie zamawiam TP i trochę zeszytów + artbooki, więc jakiś szczególnych różnic w cenie nie widzę, a przynajmniej nie muszę się męczyć z obsługą.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #704 dnia: Pn, 25 Listopad 2019, 20:01:47 »
z ciekawości sprawdziłem i robiłem od 2012 roku w mvm około 40 zamówień. dziwne ale wcześniejszych zamówień nie ma w historii - chyba zmieniali silnik sklepu wtedy. pamietam ze koło 2010 roku się na ten sklep obraziłem, ale porozmawiałem z właścicielem f2f na którejś mfk i od tamtej pory jestem wiernym klientem.

z drugiej strony nie jestem specjalnie wybredny i reklamuje wady fabryczne albo rozdarcia. rysy, ubite rogi i inne duperele mi nie przeszkadzają.