Autor Wątek: Multiversum.pl - opinie o sklepie  (Przeczytany 400300 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Odpowiedź #1440 dnia: Śr, 30 Grudzień 2020, 22:09:57 »
Ale o co chodzi z tym PPSem w ogóle, bo ja nie ogarniam. Co to daje dokładnie? Nigdy z tego nie korzystałem, zamawiam i płacę od razu oraz za wysyłkę. Chodzi o to, że nie trzeba płacić te kilkanaście zł za wysyłkę? I dlatego mam być jakimś niewolnikiem tego sklepu? Dajcie spokój. Za stary na to jestem. Udźwignę koszt przesyłki :)
Nie wiem czy przejdziesz weryfikacje i zostaniesz dopuszczony do systemu  :)
Jakie nie płacić za wysyłkę, to chyba było przez chwilę, normlanie się płaci.

w tej samej wiadomości napisałem, że nie korzystam z PPS  8)
Napisałeś, że już nikogo nie przyjmują do PPS, nie wynika z tego czy w nim jesteś czy nie  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Toranga

« Odpowiedź #1441 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 00:32:19 »
Masakra. Też dostałem tego maila ws zmian w PPS.
Już wcześniejsze zmiany cen (przeliczników) skutecznie mnie zniechęciły do dalszego zamawiania pre orderów w MVM, a te nowe proklienckie pomysły tylko mnie utwierdzają w przekonaniu.
Atom oczywiście jeszcze droższy. 🙄
Na szczęście jest jeszcze trzecia opcja krajowa. I to najtańsza. Niestety nie obejmuje zeszytów, ale cóż nie ma ideałów 🤷‍♂️

Offline sad_drone

« Odpowiedź #1442 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 00:39:12 »
Jaka trzecia opcja ? Nick jackolson z fb ?
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline Antari

« Odpowiedź #1443 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 10:44:00 »
Nie wiem czy przejdziesz weryfikacje i zostaniesz dopuszczony do systemu  :)
Jakie nie płacić za wysyłkę, to chyba było przez chwilę, normlanie się płaci.

No to już w ogóle nie widzę pozytywów tego systemu PPS... to wy nie opłacacie przesyłek z góry? Ja zawsze płacę z góry, łatwiej kontrolować wydatki w ten sposób. Nawet nie wiedziałem, że na Atomie można nie płacić z góry za zamawiane produkty z preordera.

Jedyne co mnie wkurza w MVM to to, że jak coś ci się przypomni np. że zapomniałeś dodać 1 zeszyt do zamówienia, które jest pre-orderem to musisz płacić kolejny raz za wysyłkę. Dlatego wolę dokupić w Atomie, bo tam można dodać do istniejącego zamówienia. Przy kwotach rzędu 1000 zł jasne, mogę zapłacić za wysyłkę (choć jakies progi darmowej dostawy byłyby miłe) ale przy zeszycie za 15 zł... a z czysto logicznego punktu widzenia to w ogóle nie ma sensu. Co za różnica dla niego?
« Ostatnia zmiana: Cz, 31 Grudzień 2020, 10:48:38 wysłana przez Antari »

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #1444 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 10:56:26 »
No dla pana Rafała to sprawa życia i śmierci. Ostatnio chciałem dołożyć zeszyt do zamówienia, to musiałem najpierw anulować poprzednie, a potem złożyć nowe, aby nie płacić ponownie za wysyłkę xD Niby standard u niego, ale jest absurdalnie głupie i nie proklienckie.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1445 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 11:26:19 »
Te i inne proklienckie inaczej zmiany przelały czarę goryczy i przeniosłem się z zakupami zeszytowymi do Atoma.  :)

Offline xanar

« Odpowiedź #1446 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 11:29:42 »
No to już w ogóle nie widzę pozytywów tego systemu PPS... to wy nie opłacacie przesyłek z góry? Ja zawsze płacę z góry, łatwiej kontrolować wydatki w ten sposób. Nawet nie wiedziałem, że na Atomie można nie płacić z góry za zamawiane produkty z preordera.

Tu masz wszytko na temat tego ppsa:

https://multiversum.pl/_cms/view/84/system-pps.html

Z grubsza to polega na tym, że płacisz jak towar pojawi się na magazynie, masz jedną obowiązkową wysyłkę na początku każdego miesiąca.

No dla pana Rafała to sprawa życia i śmierci. Ostatnio chciałem dołożyć zeszyt do zamówienia, to musiałem najpierw anulować poprzednie, a potem złożyć nowe, aby nie płacić ponownie za wysyłkę xD Niby standard u niego, ale jest absurdalnie głupie i nie proklienckie.
To taka trochę biurokracja, jakbyś coś w urzędzie załatwiał  :)
« Ostatnia zmiana: Cz, 31 Grudzień 2020, 11:41:00 wysłana przez xanar »

Online OokamiG

« Odpowiedź #1447 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 11:39:49 »
Zakupy w tym sklepie są dla mnie zdecydowanie za skomplikowane.

Offline Lafar

« Odpowiedź #1448 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 13:52:54 »
Jaka trzecia opcja ? Nick jackolson z fb ?

Też jestem ciekaw jaka jest ta trzecia najtańsza bo zakupy u Nicka nie są najtańsze. Jest to półka cenowa gdzieś między MVM a Atomem. Omniaki (nowe) najtaniej wychodzą jak dla mnie z BooksEtc. Taniej jest na Azylu ale tam jest gonitwa kto pierwszy po każdej dostawie.

Offline xanar

« Odpowiedź #1449 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 14:21:46 »
Nic się nie martwcie wszędzie będzie drożej.

Offline Antari

« Odpowiedź #1450 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 17:51:40 »
Też jestem ciekaw jaka jest ta trzecia najtańsza bo zakupy u Nicka nie są najtańsze. Jest to półka cenowa gdzieś między MVM a Atomem. Omniaki (nowe) najtaniej wychodzą jak dla mnie z BooksEtc. Taniej jest na Azylu ale tam jest gonitwa kto pierwszy po każdej dostawie.

Czy ja wiem. Ja kupowałem u niego trochę omniaków i zaproponowałem swoją cenę na którą się zgodził a była gdzieś o 30% tańsza niż na atomie i 20% niż na MVM. To bardzo spoko gość i zawsze można się dogadać odnośnie cen. Chyba nawet jest w stanie sprowadzić coś na zamówienie. No i wystawia do wszystkiego paragon. Same pozytywne doświadczenia z mojej strony. 

Offline xanar

« Odpowiedź #1451 dnia: Cz, 31 Grudzień 2020, 18:25:32 »
Ten gościu preordery też ogarnia  :) ?

I takie pytanie jeszcze jak ktoś wie może, handlarz też ma taniej jak jest ten preorder czy to tylko dla klienta ostatecznego ?
« Ostatnia zmiana: Cz, 31 Grudzień 2020, 18:29:04 wysłana przez xanar »

Offline Antari

« Odpowiedź #1452 dnia: Pt, 01 Styczeń 2021, 14:40:42 »
Ten gościu preordery też ogarnia  :) ?

Tego nie wiem, podejrzewam, że nie w takiej formie jakbyś chciał, czyli on wykłada kasę, a ty potem się zdecydujesz czy mu zapłacisz jak już przyjdzie towar z preordera.

Kiedyś pytałem czy by nie mógł sprowadzić Longbow Hunters omnibusa, które nie było wtedy na MVM ani Atomie, to mówił, że da się ogarnąć. Ostatecznie jednak nie wziąłem bo były inne wydatki. Napisz do niego i zapytaj, to spoko gość. Kiedyś na forum gildii się udzielał.

Offline PawelC

« Odpowiedź #1453 dnia: Pt, 01 Styczeń 2021, 19:14:35 »
Mógłbym prosić o jakiś link/kontakt do tej osoby?

Offline xanar

« Odpowiedź #1454 dnia: So, 02 Styczeń 2021, 17:22:15 »