Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 309481 razy)

FDH, Bouncer, wojtast i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline perek82

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1980 dnia: Cz, 07 Sierpień 2025, 09:21:10 »
Teraz i mnie dopadła klątwa Gildii i nie mogę wejść na żadnym sprzęcie. Captcha strzeże dostępu jak do Fortu Knox.
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline komiks

« Odpowiedź #1981 dnia: Cz, 07 Sierpień 2025, 09:37:00 »
Żeby captcha działała, musisz mieć odblokowaną domenę gstatic.com
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline perek82

« Odpowiedź #1982 dnia: Cz, 07 Sierpień 2025, 09:43:18 »
Nie znam się na tym. Wczoraj działało, dziś nie. Nic nie blokowałem ani nie odblokowywałem. No trudno. Nie będę się kształcił na informatyka, żeby wejść do sklepu z komiksami.
Departament prawdy (5) ***
Świat mitów: Apollo **
Święta Barbora ***
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****

Offline Alienus66

« Odpowiedź #1983 dnia: Cz, 07 Sierpień 2025, 10:02:25 »
Usuwałeś ciasteczka albo wchodziłeś incognito? Mi kiedyś pomogło

Online amsterdream

« Odpowiedź #1984 dnia: Cz, 07 Sierpień 2025, 10:09:10 »
Tak z ciekawości sprawdziłem i u mnie tez nie da się wejść, wygląda jakby zablokowali moje IP.

Weźcie to już ubijcie nim złoży jaja.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1985 dnia: Cz, 07 Sierpień 2025, 10:42:05 »
U mnie działa, ale wczoraj faktycznie wyskoczyła captcha, po przejściu której pojawił się przycisk "usuń moje IP" xD Jakby faktycznie mój adres był jakoś zablokowany.

Cóż, nie chciałem od początku się gorączkować, ale minęło tyle czasu, że nie sposób napisać cokolwiek innego niż to, że zrąbali ten sklep. Korzystać się da i dalej to robię, bo niektórych rzeczy gdzie indziej nie kupię, ale spadek jakości ogromny. Wyszukiwarka teraz to jest totalne dno.

Offline Juby

« Odpowiedź #1986 dnia: Cz, 07 Sierpień 2025, 11:56:56 »
Ja póki co całkowicie porzuciłem Gildię. Nie przeszkadzało mi zniknięcie całego schowka (i tak miałem w nim tylko kilka tytułów, które dobrze pamiętałem, więc mogłem je tam wrzucić od nowa), nie przeszkadzało mi usunięcie historii zamówień (najstarsze z 2012 roku do tej pory nie wróciło), nie przeszkadzało mi też cofnięcie danych adresowych i numeru telefonu do nieaktualnych od jakichś 9 lat, bo mogę je w każdej chwili zaktualizować. Problem mam z tym, jak ten nowy sklep wygląda (gorzej, mniej czytelnie, z brakiem oznaczenia jaki procent rabatu proponują obecnie) i że przestał być jedną z najlepszych baz danych o komiksach w sieci. Nie kupowałem na Gildii dużo, ale zawsze jak chciałem sobie sprawdzić komiksy danego wydawnictwa, albo jakiegoś autora, albo jakąś serię, wchodziłem na Gildię, która miała super wyszukiwarkę i wszystko idealnie uporządkowane. Teraz - bez komentarza.

Wszedłem sprawdzić jak dzisiaj działa i u mnie tylko główna Gildii się wczytuje, próba kliknięcia w jakikolwiek komiks kończy się tym CAPTCHA i udowodnieniem, że nie jestem robotem. Nie kupowałem nic z komputera służbowego, więc nie wiem skąd mieliby to IP. To ewidentnie problem u nich, nie u nas.

Aha, od dawna na ich stronie na start wyskakuje ogłoszenie "SZANUJEMY TWOJĄ PRYWATNOŚĆ" z wyborem "Akceptuję" i "Ustawienia zaawansowane". Nie wiem jak u was, ale u mnie nie działa ani jedno, ani drugie :P Mogę to zamknąć tylko "Xem" w prawym górnym rogu ::)

Ten sklep to obecnie dno. O ile naprawdę nie będzie inne opcji żeby coś dostać, nie biorę pod uwagę robienia w nim zakupów. Na ten moment nie było takiej potrzeby (komiksy Egmontu biorę ze SmakuLiter, empiku, lub Gandalfa, mangę ze sklepu stacjonarnego).
« Ostatnia zmiana: Cz, 07 Sierpień 2025, 12:00:16 wysłana przez Juby »

Offline gashu

« Odpowiedź #1987 dnia: Cz, 07 Sierpień 2025, 13:18:23 »
U mnie główna strona sklepu nawet obecnie działa, ale próba kliknięcia w jakikolwiek odnośnik kończy się komunikatem: "gildia.pl took too long to respond"  ???.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1988 dnia: Cz, 07 Sierpień 2025, 13:29:43 »
Teraz i mnie dopadła klątwa Gildii i nie mogę wejść na żadnym sprzęcie. Captcha strzeże dostępu jak do Fortu Knox.

#metoo ;)

Co ciekawe, najwyraźniej Gildia rozszerzyła zakres "niedziałania" bo ostatnio inni zgłaszali a u mnie nie było problemu. No ale potrafią jeszcze zaskoczyć - gratulacje :D

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #1989 dnia: Cz, 07 Sierpień 2025, 13:47:22 »
Aha, od dawna na ich stronie na start wyskakuje ogłoszenie "SZANUJEMY TWOJĄ PRYWATNOŚĆ" z wyborem "Akceptuję" i "Ustawienia zaawansowane". Nie wiem jak u was, ale u mnie nie działa ani jedno, ani drugie :P Mogę to zamknąć tylko "Xem" w prawym górnym rogu ::)

U mnie nawet "X" nie działa na stronie startowej.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1990 dnia: Cz, 07 Sierpień 2025, 14:48:34 »
Mi teraz bardzo muli.

Offline LukCook

« Odpowiedź #1991 dnia: Cz, 07 Sierpień 2025, 14:54:23 »
U mnie:

Ale nie przechodzi dalej. Cyrk  :D

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1992 dnia: Cz, 07 Sierpień 2025, 15:01:33 »
Dobra przestało mulić:

Offline Cornelius

« Odpowiedź #1993 dnia: Cz, 07 Sierpień 2025, 17:51:33 »
Nie rozumiem. Tyle było wyrzekania, że już nigdy więcej, że niedoczekanie, że noga nie postanie itd itp... A teraz jak sklep słucha i wychodzi naprzeciw, aktywnie uniemożliwiając zakupy, to znowu jest źle. Niektórym to po prostu nie da się dogodzić.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1994 dnia: Cz, 07 Sierpień 2025, 18:09:36 »
Ja się dziwię, że niektórym chce się tak męczyć, żeby przepłacać na gildii.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.