Uporządkowałem rzeczy, które najbardziej mnie aktualnie bolą na "nowej" Gildii, nie wiem czy podzielacie?
- Widoczność produktów w schowku. Poprzednia wersja pokazywała z poziomu strony głównej, że produkt jest już w schowku. Obecna tego nie robi. To bardzo męczące i czasochłonne przy przeglądaniu nowości i przedsprzedaży, czy czegoś nie dodałem do schowka na przykład tydzień wcześniej. Szczególnie, że ponowne kliknięcie "dodaj do schowka" nie daje informacji "masz już produkt w schowku", tylko pozwala dodać go po raz kolejny i kolejny i kolejny. Bardzo męczy każdorazowe sprawdzanie na osobnej zakładce czy dany produkt jest już w schowku, przewijanie listy etc. Jeśli celem było złapanie klientów przez pomyłkę na zakup danego produktu x2 czy x3 to obawiam się, że to może być zgubne i zniechęcające.
- Przycisk "dodaj wszystko do koszyka" jest w punkcie centralnym schowka. Można go kliknąć z rozpędu, przez pomyłkę i przenieść do koszyka dziesiątki, czy setki produktów ze schowka, a nie ma możliwości odwrócenia tego procesu. W efekcie trzeba każdorazowo te dziesiątki czy setki produktów ręcznie dodawać do schowka na nowo i usuwać z koszyka, co trwa wieki. A można było chociażby dodać okienko "czy na pewno chcesz to zrobić?", jeśli nie da się przenieść tego buttona w inne miejsce.
- Dodawanie nowych produktów do listy przedsprzedaży. Brak możliwości sortowania po kolejności dodania od najnowszych. Wrzucanie na listę posortowaną datami premiery sprawia, że bardzo dużo pozycji można przegapić (np. nowości z premierą za 2 dni są dodawane na samym końcu listy, którą trzeba przeglądać w nieskończoność, żeby dojść do nich przebijając się przez wielokrotnie wcześniej oglądane i dodane do schowka produkty z datą premiery za 10-20-30-40 dni), a które zostały dodane po prostu wcześniej. Nowości z bliską datą premiery łatwo przegapić.
-Brak nowych produktów. Np. książki-marvelka "Pokonać mrok" o Jessice Jones, mimo daty premiery 7 maja, w ogóle nie ma w ofercie. Wcześniej się to nie zdarzało...