Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 307437 razy)

Online Castiglione

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #960 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 16:22:25 »
Takiej sytuacji co prawda nie miałem, ale przy każdym paczkomacie jest chyba kamera, więc powinno być widać, że nic nie wyciągałeś ze środka.

Offline zombie001

« Odpowiedź #961 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 16:33:59 »
Istnieje opcja, że kurier przypadkiem wpakował komuś innemu do skrytki drugą paczkę :/

Trochę lipa, bo w takim przypadku nie wiadomo, czy ta druga osoba to zgłosi.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #962 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 17:49:55 »
Miałem raz taką sytuację. U mnie to był błąd kuriera, który w natłoku paczek w okresie świateczno-noworocznym zeskanował paczkę, ale została na pace dostawczaka. Na drugi dzień już była normalnie w paczkomacie.

Offline moai

« Odpowiedź #963 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 17:54:03 »
Mija tydzień i paczki na razie brak. Napiszę do Gildii chyba, żeby dali znać jakby dostali przypadkiem zwrot. Ale słabo to widzę. Oby tylko kasę oddali.

Offline Crono

« Odpowiedź #964 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 19:41:29 »
Raz miałem taką sytuację, że jak wysyłałem komuś coś paczkomatem, to otworzyła mi się skrzynka, w której była czyjaś paczka.
Ostatnio natomiast jak sprzedawałem przez Allegro lokalnie to dostałem wiadomość że mojej przesyłki nie dostarczono, tylko ją zutylizowano, bo uległa zniszczeniu.... Różne sytuacje się zdarzają. Pisz do inpostu, powinni wyjaśnić sprawę.

Offline moai

« Odpowiedź #965 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 19:59:43 »
Reklamacja, jak napisalem, jest złożona. Zastanawiam się jedynie, czy oni mają w zwyczaju uznawać reklamacje. W necie różne opinie krążą.

Offline Alfman

« Odpowiedź #966 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 22:30:23 »
Ja natomiast miałem taką sytuację, że towar sprzedany przez OLX, paczka nadana, ale zniknęła. Reklamacja zgłoszona, posprawdzali na kamerach, w paczkomacie, na magazynie i stwierdzili, że nie mają i "co pan mi zrobi". Olałem sprawę bo wartość niewielka (do reklamacji chcieli rachunki  :) ).
Po jakiś 2 latach dzwoni do mnie miły pan i mówi, że mają moją paczkę i gdzie ją mają  do mnie wysłać   :D

Offline 79ers

« Odpowiedź #967 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 22:52:10 »
Kiedyś odbierałem komiks z paczkomatu Inpost - jak zawsze przy pulpicie - a nowoczesna paniusia otwierała kilka skrytek zdalnie i leciała do każdych drzwiczek bo to z pewnością jej .Ludzie bywają chamscy.

Pomyłki mogą się zdarzyć każdemu, również kurierom.  Natomiast względem gildii to otrzymałem kiedyś  zafoliowanego twardziela z Marvela, który miał kilka pociętych stron i bez problemu przyjęli zwrot.

Offline stab

« Odpowiedź #968 dnia: Wt, 07 Styczeń 2025, 10:48:04 »
Na gildii wleciała promocja https://www.gildia.pl/promocje/555

Online roble

« Odpowiedź #969 dnia: Wt, 07 Styczeń 2025, 13:40:48 »
Na gildii wleciała promocja https://www.gildia.pl/promocje/555

I zaskoczenie dla mnie, najnowszy tom kolekcji którego nie zdążyłem jeszcze kupić w empiku łapie się na 33% rabatu.. :o

Offline burberry

« Odpowiedź #970 dnia: Cz, 09 Styczeń 2025, 13:40:14 »
W jaki sposób zabukować sobie egzemplarz komiksu w Gildii, jeszcze za niego nie płacąc (przekładając zamówienie na za jakiś czas)?

Offline Koalar

« Odpowiedź #971 dnia: Cz, 09 Styczeń 2025, 13:45:51 »
Wybierz metodę płatności: Przedpłata na konto bankowe. Masz potem 2 miesiące na wpłatę.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #972 dnia: Cz, 09 Styczeń 2025, 13:46:20 »
Płatność za pobraniem. dopłacasz 5 złotych chyba, ale masz pewność, że komiks dojdzie.
Wybierz metodę płatności: Przedpłata na konto bankowe. Masz potem 2 miesiące na wpłatę.
W tym wypadku nie masz pewności, że komiks będzie odłożony, bo potwierdzają dopiero po wpłacie.

Offline stab

« Odpowiedź #973 dnia: Cz, 09 Styczeń 2025, 21:26:47 »
W tym wypadku nie masz pewności, że komiks będzie odłożony, bo potwierdzają dopiero po wpłacie.

Niby tak, ale zamawiam tak od dobrych dwóch lat, gdzie w chwili zapłaty komiksy są już niedostępne i zawsze (odpukać) mam te pozycje "odłożone".

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #974 dnia: Cz, 09 Styczeń 2025, 21:33:51 »
Ja przedpremiery ostatnio zmawiam w zasadzie tylko za pobraniem, a potem ewentualnie modyfikuję zawartość zamówienia.